Επιστημονικά Νέα

CDC Covid-19: Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%

CDC Covid-19: Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%

"Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% στους θανάτους μεταξύ των Αμερικανών ηλικιωμένων, μείωση κατά 70% στις νοσηλείες", δήλωσε ο πρόεδρος,

CDC Covid-19: Μερικώς εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι ενήλικες μείωσαν τον κίνδυνο νοσηλείας τους κατά 64%, σύμφωνα με τη μελέτη Οι δοκιμές εμβολίου COVID επεκτάθηκαν σε παιδιά από 6 μηνών Ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Nicole Saphier, συζητά τον έλεγχο των εμβολίων COVID-19 σε παιδιά. Μια μικρή μελέτη για ηλικιωμένους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν πλήρως με Pfizer ή Moderna έδειξε ότι έχασαν τον κίνδυνο εμφάνισης νοσοκομειακής περίθαλψης COVID-19 κατά 94%, σε σύγκριση με μια ομάδα εμβολιασμών της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι μερικώς εμβολιασμένοι ασθενείς (δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση) μείωσαν τον κίνδυνο νοσηλείας τους κατά 64%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είναι τα πρώτα ευρήματα στον πραγματικό κόσμο στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι τα εμβόλια mRNA προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες, σε σύγκριση με τις κλινικές δοκιμές. “Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα εμβόλια SARS-CoV-2 μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για νοσηλεία που σχετίζεται με την COVID-19 και, ως συνέπεια της πρόληψης σοβαρής COVID-19, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στις μετά-COVID καταστάσεις (π.χ.” μακρά COVID “) και θανάτους”, έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη προήλθαν από 417 ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων 230 ανθρώπων που είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τον ιό και 187 ασθενών με θετικά αποτελέσματα, καλύπτοντας 24 νοσοκομεία σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό, το 10% εμβολιάστηκε μερικώς πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα, σε σύγκριση με το 27% των ασθενών ελέγχου που είχαν τουλάχιστον μερικώς εμβολιαστεί.

Το ποσοστό των χορηγηθέντων εμβολίων, μεταξύ Pfizer και Moderna, ήταν παρόμοιο (53% και 47% αντίστοιχα).

Αυτό υπογραμμίζει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια λίγο μετά τον εμβολιασμό, προτού επιτευχθεί μια προστατευτική ανοσοαπόκριση και ενισχύει την ανάγκη για εμβολιασμένους ενήλικες να συνεχίσουν τις σωματικές συμπεριφορές απόστασης και πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας προσώπου και η συνιστώμενη υγιεινή των χεριών τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου 2 δόσεων, “έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

“Αυτά τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά και ευπρόσδεκτα νέα για τα δύο τρίτα των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως”, δήλωσε η Δρ Rochelle P. Walensky, διευθύντρια του CDC, σε σχετική ανακοίνωση.

“Τα εμβόλια COVID-19 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και αυτά τα ευρήματα του πραγματικού κόσμου επιβεβαιώνουν τα οφέλη που παρατηρούνται σε κλινικές δοκιμές, αποτρέποντας τις νοσηλείες μεταξύ των πιο ευάλωτων.

Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα για τις κοινότητες και τα νοσοκομεία μας. Καθώς οι προσπάθειές μας για εμβολιασμό συνεχίζουν να επεκτείνονται, οι ασθενείς με COVID-19 δεν θα κατακλύσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης – αφήνοντας το νοσοκομειακό προσωπικό, κρεβάτια και υπηρεσίες διαθέσιμες για άτομα που τα χρειάζονται για άλλες ιατρικές παθήσεις. ”

Τα ξεχωριστά πρώιμα αποτελέσματα σχετικά με τη διάθεση εμβολίων στον πραγματικό κόσμο στο Ισραήλ έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer έριξε τη συμπτωματική COVID-19 κατά 94%, αν και οι ερευνητές των CDC επαίνεσαν τη μελέτη, καθώς περιελάμβανε εμβόλια Moderna και Pfizer, λέγοντας ότι και οι δύο παρέχουν υψηλή προστασία.

Η μελέτη των ΗΠΑ είχε τους περιορισμούς της, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων διαστημάτων εμπιστοσύνης λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος, των πιθανών ατελειών στα δεδομένα που αναφέρθηκαν σχετικά με την κατάσταση του εμβολίου και την έναρξη της ασθένειας και ένα γεωγραφικά μη αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της χώρας.

Ο Πρόεδρος Joe Biden, απευθυνόμενος στην επικαιροποιημένη καθοδήγηση των CDC σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη, που διευκόλυνε τις συστάσεις χρήσης μάσκας για πλήρως εμβολιασμένους πληθυσμούς ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι πάνω από το 67% των ενηλίκων άνω των 65 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και πάνω από το 80% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

“Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% στους θανάτους μεταξύ των Αμερικανών ηλικιωμένων, μείωση κατά 70% στις νοσηλείες”, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ηλικιωμένων ενηλίκων είναι “ουσιαστικά ίσο μεταξύ των λευκών και των ηλικιωμένων.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eκστρατεία ενημέρωσης του ΕΔΔΥΠΠΥ για το απαραίτητο των εμβολιασμών

Εμβολιάστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla

Προχωρά η "επιχείρηση Ελευθερία" - Ανοίγει η πλατφόρμα και για άλλες ομάδες πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Πώς οι κρεατοελιές μετατρέπονται σε μελάνωμα

Μελάνωμα κρεατοελιές: Οι κρεατοελιές και τα μελανώματα είναι και οι δύο όγκοι του δέρματος που προέρχονται από το ίδιο κύτταρο που ονομάζεται μελανοκύτταρο. Πώς μια κρεατοελιά μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα;

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους.  

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στα κάτω άκρα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Μελέτη δείχνει πώς η βιταμίνη D θα μπορούσε να σταματήσει τη φλεγμονή των πνευμόνων στη νόσο COVID-19

Βιταμίνη D: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μορφή βιταμίνης D θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων στον COVID-19, ωστόσο, προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D με την ελπίδα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Βοηθώντας τους άλλους, κάνετε καλό στην υγεία σας

Βοήθεια υγεία: Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 34 και 84 ετών. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις συσχετίστηκαν με χαμηλότερη φλεγμονή μόνο μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήταν διαθέσιμοι να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Μόλις 30% των συμβουλευτικών κέντρων για παιδιά στην Ιαπωνία έχουν σαφείς οδηγίες κατά της κακοποίησης

Ιαπωνία: Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν τεθεί προσωρινά υπό προστασία παιδικών συμβουλευτικών κέντρων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση σαφών κανόνων για να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών.