Επιστημονικά Νέα

CDC Covid-19: Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%

CDC Covid-19: Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%

"Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% στους θανάτους μεταξύ των Αμερικανών ηλικιωμένων, μείωση κατά 70% στις νοσηλείες", δήλωσε ο πρόεδρος,

CDC Covid-19: Μερικώς εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι ενήλικες μείωσαν τον κίνδυνο νοσηλείας τους κατά 64%, σύμφωνα με τη μελέτη Οι δοκιμές εμβολίου COVID επεκτάθηκαν σε παιδιά από 6 μηνών Ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Nicole Saphier, συζητά τον έλεγχο των εμβολίων COVID-19 σε παιδιά. Μια μικρή μελέτη για ηλικιωμένους Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν πλήρως με Pfizer ή Moderna έδειξε ότι έχασαν τον κίνδυνο εμφάνισης νοσοκομειακής περίθαλψης COVID-19 κατά 94%, σε σύγκριση με μια ομάδα εμβολιασμών της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι μερικώς εμβολιασμένοι ασθενείς (δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση) μείωσαν τον κίνδυνο νοσηλείας τους κατά 64%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είναι τα πρώτα ευρήματα στον πραγματικό κόσμο στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι τα εμβόλια mRNA προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες, σε σύγκριση με τις κλινικές δοκιμές. “Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα εμβόλια SARS-CoV-2 μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για νοσηλεία που σχετίζεται με την COVID-19 και, ως συνέπεια της πρόληψης σοβαρής COVID-19, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στις μετά-COVID καταστάσεις (π.χ.” μακρά COVID “) και θανάτους”, έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη προήλθαν από 417 ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων 230 ανθρώπων που είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τον ιό και 187 ασθενών με θετικά αποτελέσματα, καλύπτοντας 24 νοσοκομεία σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό, το 10% εμβολιάστηκε μερικώς πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα, σε σύγκριση με το 27% των ασθενών ελέγχου που είχαν τουλάχιστον μερικώς εμβολιαστεί.

Το ποσοστό των χορηγηθέντων εμβολίων, μεταξύ Pfizer και Moderna, ήταν παρόμοιο (53% και 47% αντίστοιχα).

Αυτό υπογραμμίζει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια λίγο μετά τον εμβολιασμό, προτού επιτευχθεί μια προστατευτική ανοσοαπόκριση και ενισχύει την ανάγκη για εμβολιασμένους ενήλικες να συνεχίσουν τις σωματικές συμπεριφορές απόστασης και πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας προσώπου και η συνιστώμενη υγιεινή των χεριών τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου 2 δόσεων, “έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

“Αυτά τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά και ευπρόσδεκτα νέα για τα δύο τρίτα των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως”, δήλωσε η Δρ Rochelle P. Walensky, διευθύντρια του CDC, σε σχετική ανακοίνωση.

“Τα εμβόλια COVID-19 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και αυτά τα ευρήματα του πραγματικού κόσμου επιβεβαιώνουν τα οφέλη που παρατηρούνται σε κλινικές δοκιμές, αποτρέποντας τις νοσηλείες μεταξύ των πιο ευάλωτων.

Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα για τις κοινότητες και τα νοσοκομεία μας. Καθώς οι προσπάθειές μας για εμβολιασμό συνεχίζουν να επεκτείνονται, οι ασθενείς με COVID-19 δεν θα κατακλύσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης – αφήνοντας το νοσοκομειακό προσωπικό, κρεβάτια και υπηρεσίες διαθέσιμες για άτομα που τα χρειάζονται για άλλες ιατρικές παθήσεις. ”

Τα ξεχωριστά πρώιμα αποτελέσματα σχετικά με τη διάθεση εμβολίων στον πραγματικό κόσμο στο Ισραήλ έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer έριξε τη συμπτωματική COVID-19 κατά 94%, αν και οι ερευνητές των CDC επαίνεσαν τη μελέτη, καθώς περιελάμβανε εμβόλια Moderna και Pfizer, λέγοντας ότι και οι δύο παρέχουν υψηλή προστασία.

Η μελέτη των ΗΠΑ είχε τους περιορισμούς της, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων διαστημάτων εμπιστοσύνης λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος, των πιθανών ατελειών στα δεδομένα που αναφέρθηκαν σχετικά με την κατάσταση του εμβολίου και την έναρξη της ασθένειας και ένα γεωγραφικά μη αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της χώρας.

Ο Πρόεδρος Joe Biden, απευθυνόμενος στην επικαιροποιημένη καθοδήγηση των CDC σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη, που διευκόλυνε τις συστάσεις χρήσης μάσκας για πλήρως εμβολιασμένους πληθυσμούς ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι πάνω από το 67% των ενηλίκων άνω των 65 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και πάνω από το 80% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

“Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 80% στους θανάτους μεταξύ των Αμερικανών ηλικιωμένων, μείωση κατά 70% στις νοσηλείες”, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ηλικιωμένων ενηλίκων είναι “ουσιαστικά ίσο μεταξύ των λευκών και των ηλικιωμένων.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Eκστρατεία ενημέρωσης του ΕΔΔΥΠΠΥ για το απαραίτητο των εμβολιασμών

Εμβολιάστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla

Προχωρά η "επιχείρηση Ελευθερία" - Ανοίγει η πλατφόρμα και για άλλες ομάδες πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.

Ένα τεστ αίματος προβλέπει τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Υπολογίζεται ότι το ένα τέταρτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ πάσχει από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD), μια περίσσεια λίπους στα ηπατικά κύτταρα που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και ηπατική βλάβη, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος. Eρευνητές από το UT Southwestern έχουν αναπτύξει μια απλή εξέταση αίματος για να προβλέψουν ποιοι ασθενείς με NAFLD είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του ήπατος.