Επιστημονικά Νέα

Ηλικιωμένοι διαχείριση κορωνοϊός: Έρευνα δείχνει ότι υποτιμούν τον κίνδυνο

Ηλικιωμένοι διαχείριση κορωνοϊός: Έρευνα δείχνει ότι υποτιμούν τον κίνδυνο

Τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία εάν διαγνωστούν με Covid-19.

Ηλικιωμένοι διαχείριση κορωνοϊός: Τουλάχιστον 1 στους 2 Αμερικανούς άνω των 75 ετών κινδυνεύουν να πάρουν το Covid-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.  Η έρευνα του CV19 CheckUp, διαπίστωσε ότι το 58% των ερωτηθέντων εμπλέκονται σε μη ασφαλείς συμπεριφορές, ενώ το 53% υποτιμά τον κίνδυνο νοσηλείας.

Το CV19 CheckUp είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και παρέχεται από την BellAge, μια επιχείρηση κοινής ωφέλειας. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις της Νέας Υόρκης, της Φλόριντα, του Μίσιγκαν, του Λος Άντζελες και του Σαιντ Λούις.

Ο ιστότοπος ζητά από τους χρήστες να συμπληρώσουν ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συμπεριφορές τους που σχετίζονται με το Covid-19. Το σύστημα στη συνέχεια χρησιμοποιεί AI για να αξιολογήσει τους κινδύνους κάθε ατόμου και να παρέχει συστάσεις για τη μείωση αυτών.

Οι επιστήμονες δεδομένων της BellAge συνδύασαν τις απαντήσεις ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω για να παράγουν δείγμα μεγέθους περίπου 10.000 ηλικιωμένων ενηλίκων. Η ανάλυσή τους έδωσε τρία σημαντικά ευρήματα:

  • Το 52,9 % των ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω (συμπεριλαμβανομένων 66 τοις εκατό των ανδρών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα) υποτιμούν τον κίνδυνο σοβαρών συνεπειών από το Covid-19.
  • Το 34% όλων των ατόμων ηλικίας 60 έως 74 ετών υποτιμούν τον κίνδυνο σοβαρών συνεπειών από τον ιό

Και οι δύο ομάδες ανθρώπων συμπεριφέρονται με τρόπους που είναι λιγότερο ασφαλείς από τους ανθρώπους της ίδιας ηλικίας που κατανοούν τους κινδύνους

Τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία εάν διαγνωστούν με Covid-19. Επιπλέον, τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα στους ηλικιωμένους ενήλικες. Ωστόσο, οι απαντήσεις στο CV19 CheckUp δείχνουν ότι η πλειονότητα των ατόμων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα συμπεριφέρονται σαν να μην διατρέχουν κίνδυνο και έχουν πολλά «τυφλά σημεία»:

Το 20,4 % εμπλέκεται σε ανασφαλείς συμπεριφορές, όπως η μη μάσκα ή η κοινωνική απόσταση όταν συναντά άτομα εκτός του νοικοκυριού τους

32,5% πηγαίνει σε επικίνδυνα μέρη (σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, εκκλησία, γυμναστήριο ή μπαρ)

26,3% υψηλό σκορ σε επικίνδυνες επαφές (στενή επαφή με πάρα πολλά άτομα)

Το 20,8% είχε δύο ή περισσότερες βαθμολογίες υψηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένου του 18,7 τοις εκατό που είπε ότι τρώνε σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και 15,6 % παρακολουθούν θρησκευτικές υπηρεσίες σε εσωτερικούς χώρους)

Η έκθεση CV19 CheckUp αναφέρει επίσης ότι ενώ τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν, θα είναι μήνες πριν μπορέσουν να πάρουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Εν τω μεταξύ, ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις ΗΠΑ.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι απαιτείται μια συντονισμένη εθνική ανταπόκριση για να διασφαλιστεί ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από τον ιό, λαμβάνουν προσωπικές οδηγίες για το πώς να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν με ασφάλεια και ότι οι νεότεροι άνθρωποι κατανοούν την απειλή που θέτουν άτομα υψηλού κινδύνου και ελαχιστοποιούν την επαφή τους μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 11/01 - 444 νέα κρούσματα - 39 νεκροί - 350 διασωληνωμένοι

Πότε τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιμένουν

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκζεμα: Αιτίες, συμπτώματα και διαχείριση

Έκζεμα: Η ζωή με έκζεμα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη κατανόηση και διαχείριση, τα άτομα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η τεχνολογία παπουτσιών μειώνει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι

Ο στόχος της τεχνολογίας εσωτερικής σόλας είναι να μετριάσει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο σημαντικές αιτίες: τη διάσπαση του δέρματος και των μαλακών ιστών λόγω επαναλαμβανόμενου στρες στο πόδι κατά το περπάτημα.

ΣΚΠ: Σημάδια εμφανίζονται στο αίμα χρόνια πριν από τα συμπτώματα

ΣΚΠ: Σε περίπου 1 στις 10 περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, το σώμα αρχίζει να παράγει ένα διακριτικό σύνολο αντισωμάτων ενάντια στις δικές του πρωτεΐνες χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Διφλεβοαρτηριακή τηλεγγειεκτασία: Μια σπάνια αγγειακή δυσπλασία

Σε περιπτώσεις όπου η δυσπλασία είναι μικρή και ασυμπτωματική, μπορεί να συνιστάται παρατήρηση. Ωστόσο, για μεγαλύτερες ή συμπτωματικές βλάβες, ο εμβολισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι εμποδίζει το ανώμαλο αγγείο και μειώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή.