Greek English French German Italian
Pin It
Τον  κορυφαίο  Έλληνα  επιστήμονα  Δρ. Στάθη Αβραμίδη εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής  που θέλει να σώσει τους έλληνες απο τους πνιγμούς αλλά τον εμποδίζει η νομοθεσία είχε βοηθήσει  η Βούλα Πατουλίδου  με  ένα σημείωμα της.

Έντονα συναισθήματα ένιωσαν οι τηλεθεατές της εκπομπής "Πάμε Πακέτο", βλέποντας τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη να λέει "ευχαριστώ" στη θρυλική Βούλα Πατουλίδου που χάρη σε ένα σημείωμά της, τον βοήθησε να ονειρεύεται και να προσπαθεί να αλλάξει την ναυαγοσωστική νομοθεσία καινα εξαπλώσει την αθλητική ναυαγοσωστική για να μειωθούν οι πνιγμοί.

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής, που έχει βραβευτεί δύο φορές στο Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης, έστειλε πακέτο στην αθλήτρια που έκλεψε την καρδιά μας με την συγκλονιστική της εμφάνιση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1992. Έβαλε στο πακέτο το σημείωμα που είχε γράψει η Βούλα προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Σουφλιά, προκειμένου να τον ενθαρρύνει να επιτρέψει στον Στάθη να μπει στο ΤΕΦΑΑ, ως πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο με τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε απεργία πείνας της μητέρας του Στάθη, Ιωσηφίνας, έξω από το υπουργείο και η δικαίωση. Ο αποστολέας του πακέτου, είπε ότι ο λόγος που ήρθε στο στούντιο είναι για να γίνει "πολλαπλασιαστής του καλού", να ευχαριστήσει την γυναίκα που τον βοήθησε να "ανθίσει" όταν εκείνος ήταν ένα μικρό παιδί. "

Τι ονειρεύεσαι τώρα; ρώτησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου. " Να ευλογηθώ να βοηθήσω την Ελλάδα, καθιερώνοντας την αθλητική ναυαγοσωστική και αλλάζοντας την νομοθεσία. Αναρωτιέμαι αν χρειάζονται ακραίες μέθοδοι για να πειστεί η πολιτεία ότι οι 400 θανατηφόροι πνιγμοί το χρόνο και οι 4-20πλάσιοι μη θανατηφόροι που βασανίζουν την οικογένεια του χρόνια πάσχοντος και την πολιτεία, είναι ικανοποιητικά επιχειρήματα για να συνειδητοποιήσουν οι ηγεσίες στο Υπουργείο Υγείας και Ναυτιλίας και στο ΚΕΕΛΠΝΟ ότι κάτι πρέπει να αλλάξει".

Ειπώθηκαν συγκινητικά λόγια: "Βούλα, αγαπημένη όλων των Ελλήνων, το 1992 έκανες όλη την Ελλάδα να κλαίει με την ιστορική σου νίκη στους Ολυμπιακούς. Λίγους μήνες μετά, βοήθησες τον γιο μιας ανάπηρης μητέρας να μπει στο πανεπιστήμιο. Σε 100 χρόνια από σήμερα κανείς από όσους μας παρακολουθούν δεν θα θυμάται την αποψινή μας συνάντηση. Το νόημα του αποψινού πακέτου είναι άλλο.

Το σημαντικό σε κάθε καλό, είναι η ελπίδα ότι μπορεί να επαναληφθεί. Η αποψινή μας συνάντηση ίσως βοηθήσει την καρδιά των ανθρώπων να διατηρηθεί δροσερή ώστε να ξυπνήσουν αύριο και να συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα ανανεωμένοι."

"Για κάποιους το ευχαριστώ είναι απλώς 9 ενωμένα γράμματα. Και για άλλους, ο τρόπος τους να αλλάξουν τον κόσμο!" είπε ο Αβραμίδης για την πρωτοβουλία του. "Είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια ουσία. Σήμερα γίνεσαι φάρος και έμπνευση! Κάποιοι θα πάρουν κουράγιο για να πιστέψουν στις δυνάμεις τους εξαιτίας σου απόψε" είπε η οικοδέσποινα της εκπομπής, Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η Βούλα Πατουλίδου, ιδιαίτερα φιλοσοφημένη και συγκινημένη, πρόσθεσε: "Ο μοναδικός θησαυρός είναι μια λέξη που δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη.

Είναι το ευχαριστώ και σε ευχαριστώ που το λες! Στο βιβλίο μου προσπάθησα να δείξω ότι το να εγκαταλείπει την προσπάθεια σε οτιδήποτε κάνει είναι απαγορευτικό!" Αυτό το "πακέτο" τα είχε όλα. Γέλιο, δάκρυα, θαυμασμό και χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ως το καλύτερο που έχει προβληθεί. Περισσότερα διαβάστε εδώ  
Pin It

Cook name