Ρεπορτάζ Υγείας

Ζέττα Μακρή : προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών

Ζέττα Μακρή : προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ανασφάλιστων παιδιών

Για τον ρόλο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και την εμβολιαστική κάλυψη η οποία ανέρχεται σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στην Ελλάδα, ενημερώθηκε η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μακρή.

Αναλυτικότερα, η κ. Μακρή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών και ενημέρωσε για την σχετική έκτακτη χρηματοδότηση η οποία ανέρχεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ αλλά και την προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο Υγείας στο θέμα αυτό. Ενώ, η Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, όπου ενημερώθηκε για τις ανησυχίες τους και διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση – ρεκόρ κρουσμάτων 40% μέσα σε μία ημέρα στην Πορτογαλία

Κορωνοϊός 20/01 - 516 νέα κρούσματα - 27 νεκροί - 300 διασωληνωμένοι

Εντοπίστηκαν δύο "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Δύο νέα "ορφανά" μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα.  Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη. Η μετάλλαξη κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δύο κρούσματα, ένα στην Αττική και ένα στην Κρήτη. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. 

Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και ποιο είναι το σχέδιο της Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας του σύμφωνα με Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τι λέει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και για εστίαση η κ. Παγώνη

Παγώνη γυμνάσιο- λύκειο: Την επόμενη βδομάδα πρέπει να ανοίξουν - Τι λέει για εστίαση. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον Σκαϊ. 'Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.