Ρεπορτάζ Υγείας

Υπεγράφη το 1ο ολοκληρωμένο σύστημα e- συνταγογράφησης

Υπεγράφη το 1ο ολοκληρωμένο σύστημα e- συνταγογράφησης

Την πρώτη σύμβαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το έργο «Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παροχή σχετικών υποστηρικτικών υπηρεσιών» υπέγραψαν η ΗΔΙΚΑ με τον ΟΤΕ και την ΒΥΤΕ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κόστος € 11,955 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο σκοπός του παραπάνω έργου είναι η έκδοση αλλά και ο έλεγχος καθώς και η εκκαθάριση συνταγών φαρμάκων και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων αλλά και ιατρικών επισκέψεων.

Το συνολικό κόστος προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υλικού (hardware) και του βασικού λογισμικού για την εγκατάσταση και λειτουργία του αλλά και την προμήθεια του αναγκαίου υλικού και λογισμικού για την πιστοποίηση των διαχειριστών και χρηστών του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

22/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Δίμηνη παράταση στην διάθεση των  Self Tests έδωσαν τα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα οι αποφάσεις για τα self test: Θετικοί οι φαρμακοποιοί για παράταση

Για την τύχη της δωρεάν διάθεσης των self test αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί. Ειδικότερα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την πρόταση του υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης για ακόμη δύο ή τρεις μήνες.

Που θα γίνονται rapid test αύριο 22/06

ΕΟΔΥ Rapid Test: Αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ερώτημα πλέον είναι εάν στην προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου για τον κύκλο των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τα κόμματα, θα επέλθει κάποια μεταβολή αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα.