Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Τι κατατέθηκε στην εξεταστική για την αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ντυνάν

Τι κατατέθηκε στην εξεταστική για την αξία των περιουσιακών στοιχείων του Ντυνάν

Με την εξέταση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Κωνσταντάκου, δικαστικού επιμελητή που ήταν υπεύθυνος για τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν» και του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Σούρλα συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία στη Βουλή.

Ο κ. Κωνσταντάκος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον προσδιορισμό της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Ντυνάν, αναφέρθηκε στη μέθοδο προσδιορισμού της αξίας, ιδιαίτερα των «άυλων» περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου (φήμη, πελατεία, απαιτήσεις, σήμα, άδειες λειτουργίας και άδεια ίδρυσης κλπ).

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, στην αρχική τοποθέτησή του επισήμανε πως «το γεγονός ότι ένα ολόκληρο εν λειτουργία νοσοκομείο, μαζί με τις άδειές του, τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις που είχε από νοσήλια έναντι του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών εταιριών, αποτιμήθηκε βιαστικά και πρόχειρα και πιθανόν μεθοδευμένα στο ύψος των 115.000.000 ευρώ γεννά αρκετά ερωτηματικά».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντάκο, «το Ερρίκος Ντυνάν βγήκε στον πλειστηριασμό ως νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου». Υποστήριξε δε σε όλους τους τόνους, ότι «η Ημιθέα δεν αγόρασε φτηνά το συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς δεν έδειξε κανένας άλλος ενδιαφέρον να το αγοράσει και ως εκ τούτου δεν ανέβηκε η τιμή στη διαδικασία του πλειστηριασμού».

Αναφορικά με τον τρόπο που εκτίμησε την «υλική και άυλη περιουσία του Ερρίκος Ντυνάν» ο κ. Κωνσταντάκος είπε ότι «όσο αναφορά στα ακίνητα εκτιμήθηκαν βάσει της αντικειμενικής αξίας και όσον αφορά στα άυλα η εκτίμηση ακολουθήθηκε βάση των ενέχυρων που υπήρχαν».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Σούρλας μίλησε γενικά για το θέμα της διαφθοράς σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης ενώ αναφερόμενος στο θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν» ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι πεποίθησή του, όταν δημιουργήθηκε το Ντυνάν, ήταν πως έπρεπε να γίνουν και άλλα νοσοκομεία που να δουλεύουν με ιδιωτι-οικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, όπως είπε, ως υπουργός Υγείας τότε είχε εισηγηθεί και έγινε δεκτό, στη Βουλή, «τα ιδρύματα να επιδοτούνται από το Δημόσιο όταν το κόστος νοσηλείας είναι χαμηλότερο από το ½ του κρατικού για μπορούμε να περιστείλουμε τις δαπάνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει στην υλοποίηση έργου για την ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού

ΗΔΙΚΑ: Μέσω του EUVAC οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν και να βλέπουν τα δεδομένα των εμβολιασμών τους, καθώς και να τα μοιράζονται με επαγγελματίες Υγείας κατά τη διάρκεια προσωπικών επισκέψεων.

ΗΠΑ - Καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τις απαιτήσεις για παιδικά εμβόλια, οι ανησυχίες των ειδικών στη δημόσια υγεία μεγαλώνουν

Σε ολόκληρη τη χώρα, εν τω μεταξύ, η ιλαρά έχει εκτιναχθεί, με τουλάχιστον 132 περιπτώσεις ιλαράς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το CDC. Τα δύο τρίτα αυτών των περιπτώσεων αφορούν άτομα κάτω των 19 ετών και πάνω από τα μισά από αυτά έχουν οδηγήσει σε νοσηλεία. Τα κρούσματα έχουν εξαπλωθεί σε 20 πολιτείες. Αλλά όχι, μέχρι στιγμής, στον Μισισιπή.

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ' εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του.

Η.Β. NHS - Δαπάνησε 4,1 δισ. λίρες σε 11 χρόνια για αγωγές λόγω εγκεφαλικής βλάβης μωρών

Το NHS Resolution, το οποίο υπερασπίζεται τα νοσοκομεία στην Αγγλία που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια, δαπάνησε 490 εκατ. λίρες επιπλέον για νομικά έξοδα, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος αντιμετώπισης των νομικών αγωγών σε 4,1 δισ. λίρες.

Αύξηση των θανάτων στους άνω των 65 λόγω της κλιματικής αλλαγής - Πανεπιστημιακή έκθεση

Όλα αυτά λέει ο καθηγητής αναφέρονται σε μία μελέτη του «Νew England Journal of Medicine», η οποία δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο «και ουσιαστικά έρχεται να προσθέσει και άλλες αιτίες κινδύνου από τη χρησιμοποίηση του πετρελαίου ως καύσιμου, αλλά και τη βιομηχανοποιημένη ζωή μας, γιατί πολλά από αυτά τα μικρά σωματίδια βγαίνουν από τα πλαστικά, τα εντομοκτόνα, τα καλλυντικά και από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν αυτά τα ανθυγιεινά στοιχεία εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά».

Close Icon