Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Στην Εξεταστική για την Υγεία κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης

Στην Εξεταστική για την Υγεία κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης

Τους ισχυρισμούς που διατύπωσε και προσφάτως σε συνέντευξή του εμπλέκοντας στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» παρελθόντες υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε χθες στη νεοσυσταθείσα εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης. «Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του “Ντυνάν” και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και τον σφράγισε καλά», υποστήριξε στη μαρτυρική του κατάθεση ο κ. Μαρτίνης, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει κριθεί προφυλακιστέος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση. Ειδικώς μάλιστα για τον κ. Λοβέρδο, υποστήριξε ότι «στην αντιδικία του νοσοκομείου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο υπουργός πήρε το μέρος του τελευταίου» ζητώντας από τον ίδιον να αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον του.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν προϊόν εκμετάλλευσης από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι δήλωναν δικαιωμένοι για τις καταγγελίες τους περί μεθόδευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου το «Ερρίκος Ντυνάν» να καταλήξει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εντελώς διαφορετική άποψη εξέφραζαν τα μέλη της αντιπολίτευσης, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επιμένουν ότι η κατάθεση Μαρτίνη επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση αφορά την υπόθεση χρεών μιας ιδιωτικής εταιρείας προς μια τράπεζα και ότι το μόνο που χρήζει διερεύνησης είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ χρεών του «Ντυνάν» στο Δημόσιο που αποκρύφθηκαν στον πλειστηριασμό πώλησης του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΗΠΑ - Καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τις απαιτήσεις για παιδικά εμβόλια, οι ανησυχίες των ειδικών στη δημόσια υγεία μεγαλώνουν

Μια επεμβατική χειρουργική έσωσε έναν άνδρα που έπασχε από χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ' εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του.

Η.Β. NHS - Δαπάνησε 4,1 δισ. λίρες σε 11 χρόνια για αγωγές λόγω εγκεφαλικής βλάβης μωρών

Το NHS Resolution, το οποίο υπερασπίζεται τα νοσοκομεία στην Αγγλία που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια, δαπάνησε 490 εκατ. λίρες επιπλέον για νομικά έξοδα, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος αντιμετώπισης των νομικών αγωγών σε 4,1 δισ. λίρες.

Αύξηση των θανάτων στους άνω των 65 λόγω της κλιματικής αλλαγής - Πανεπιστημιακή έκθεση

Όλα αυτά λέει ο καθηγητής αναφέρονται σε μία μελέτη του «Νew England Journal of Medicine», η οποία δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο «και ουσιαστικά έρχεται να προσθέσει και άλλες αιτίες κινδύνου από τη χρησιμοποίηση του πετρελαίου ως καύσιμου, αλλά και τη βιομηχανοποιημένη ζωή μας, γιατί πολλά από αυτά τα μικρά σωματίδια βγαίνουν από τα πλαστικά, τα εντομοκτόνα, τα καλλυντικά και από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν αυτά τα ανθυγιεινά στοιχεία εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά».

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Η πανδημία της Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια λέει ο ΠΟΥ

Η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται κατά περίπου τρία χρόνια, ανέφερε. Ο Δυτικός Ειρηνικός χτυπήθηκε λιγότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται μόλις 0,1 έτος.

Καθώς τα κρούσματα COVID αυξάνονται ξανά, τι πρέπει να γνωρίζω για τις νέες παραλλαγές FLiRT

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το στάδιο δεν μας δίνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές FLiRT συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε, ωστόσο, αυξανόμενες λοιμώξεις από COVID για άλλη μια φορά.

Σύμμαχός μας στην πρόληψη του καρκίνου;

Παντζάρια: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική μας υγεία και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου.

Close Icon