Ρεπορτάζ Υγείας

Σημαντική διάκριση για την ΗΔΙΚΑ για την κυβερνοασφάλεια

Σημαντική διάκριση για την ΗΔΙΚΑ για την κυβερνοασφάλεια

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ),εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα Cyber Security Awards 2024, όπου απέσπασε το ασημένιο βραβείο στον τομέα Υγείας

Η διάκριση, η οποία απονεμήθηκε στην ΗΔΙΚΑ από κοινού με την ADACOM, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας της ΗΔΙΚΑ για την προστασία των ευαίσθητων υποδομών και δεδομένων από ψηφιακές απειλές.

Σημειώνεται ότι η ΗΔΙΚΑ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και λειτουργία σημαντικών ψηφιακών υποδομών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η υλοποίηση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού και η διαχείριση προνοιακών υποδομών, είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες για τις οποίες η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες έχει αναπτύξει έναν εξελιγμένο μηχανισμό που διασφαλίζει την υψηλή διαθεσιμότητα και την αποτελεσματική προστασία των δεδομένων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη διάκριση που αναγνωρίζει τη διαρκή μας προσπάθεια στην προστασία κρίσιμων δεδομένων και υπηρεσιών που εξασφαλίζουν την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Υγείας. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με προσήλωση  να εργαζόμαστε για την υψηλή διαθεσιμότητα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας και, βέβαια, τους πολίτες», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

Σχετικά με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth-app, του συστήματος διαχείρισης και διανομής των δωρεάν self-test. Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με ψηφιακό ημερολόγιο και νέα εργαλεία ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλουν στη προσήλωση των ασθενών στη θεραπεία

Μητσοτάκης: Καταλυτικής σημασίας για το ΕΣΥ η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με τον Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας

Π.Χαλβατσιώτης:Το burnout στους παθολόγους είναι πολύ πιο ουσιαστικό από οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα

Ν. Τσούμα: Σε εξέλιξη η διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων

Δαφούλας: Έρχεται ο φορέας διαχείρισης δεδομένων παίρνοντας την αρμοδιότητα από ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων : Ας θυμίσουμε τα άρθρα του σχ. νόμου

ΗΔΙΚΑ: Σε ισχύ ο νέος κατάλογος κωδικοποίησης IDC-10

Αγγελής: Επιβάλλεται να προλάβουμε την υλοποίηση των έργων ψηφιακής υγείας

Α. Γεωργιάδης: Τα ψηφιακά έργα της ΗΔΙΚΑ θέλω να ολοκληρωθούν το 2027

Σχίζας: Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα ανήκουν σε ένα κοινό σύστημα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καλλιάνος: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του πατέρα του - Τι απαντά το Αττικόν

Καλλιάνος: Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος συγκλόνισε χτες το βράδυ με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στα social media. Τι απαντά το Αττικόν νοσοκομείο;

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις.