Πολιτική Υγείας

ΗΔΙΚΑ: Βραβεύτηκε από τον WITSA για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

ΗΔΙΚΑ: Βραβεύτηκε από τον WITSA για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

ΗΔΙΚΑ: Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχεδιάστηκε από τα Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ και αφορά όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών.

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν τη βράβευση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. Η ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας.

Το βραβείο συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 είχε απονεμηθεί στην ΗΔΙΚΑ το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα για την εφαρμογή MyHealth.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το έτος 2023 στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες. Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Οι ψηφιακές δράσεις και οι καινοτόμες εφαρμογές αποτελούν κρίσιμη παράμετρο του νέου ΕΣΥ που σχεδιάζουμε. Τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο στάδιο της νοσηλευτικής διαδικασίας.

Η μεγάλη διάκριση της ΗΔΙΚΑ για τις ηλεκτρονικές εφαρμογές στην υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης καρκίνου του μαστού “Φώφη Γεννηματά”, αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση του σύγχρονου πνεύματος με το οποίο πορεύονται τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας τους για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής “Φώφη Γεννηματά” υλοποιήθηκε υποδειγματικά από την ΗΔΙΚΑ, και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε σε διεθνές επίπεδο από έναν φορέα όπως ο WITSA. Συνεχίζουμε την παράδοση στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και προχωρούμε σε παρεμβάσεις και έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και στον πολύ ευαίσθητο τομέα της υγείας».

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό, είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για όλα τα χρόνια νοσήματα, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα δήλωσε: «Η βράβευσή μας από τον οργανισμό WITSA αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας στην ΗΔΙΚΑ και συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού όλων των στελεχών. Αποτελεί επίσης άλλη μία αναγνώριση της εμπειρίας και της ικανότητας της ΗΔΙΚΑ στην υλοποίηση σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων που χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και ευχρηστία για την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας», πρόσθεσε.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» σχεδιάστηκε από τα Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιείται από την ΗΔΙΚΑ και αφορά όλες τις γυναίκες (περίπου 1.300.000) ηλικίας 50-69 ετών που δεν έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού κατά την τελευταία πενταετία ή δεν έχουν κάνει ψηφιακή μαστογραφία κατά το τελευταίο 12μηνο. Το σύνολο των δικαιούχων γυναικών που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έχουν ήδη λάβει με SMS ή email παραπεμπτικό για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας.

Όσες δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μετέχουν 315 διαγνωστικά εργαστήρια και 170 γιατροί. Επιπλέον, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr μέσω του οποίου οι γυναίκες-δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, καθώς και να αναζητήσουν τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές και δημόσιες δομές του προγράμματος και τους ιατρούς ανά περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Ζώτος ΠΑΣΟΚ : Το 10% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης να διατεθεί στις υπηρεσίες υγείας

Δωρεάν εξετάσεις για την καρδιά για 5,5 εκατομμύρια Έλληνες – Συνέχεια στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής

Πλεύρης: 4.700 προληπτικές μαστογραφίες ανέδειξαν ευρήματα αρχικού σταδίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.