Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια έντονα συγκινησιακή ημέρα η σημερινή με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια έντονα συγκινησιακή ημέρα η σημερινή με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα είναι μια συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα, καθώς εγκαινιάζεται το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το οποίο πρόγραμμα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα είναι μια συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα, καθώς εγκαινιάζεται το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το οποίο πρόγραμμα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης είμαστε σήμερα σε θέση να θέσουμε σε λειτουργία το πρώτο προσυμπτωματικό πρόγραμμα ελέγχου για τους πολίτες. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο διαδεδομένος στις γυναίκες, αλλά είναι και ιάσιμος εάν εντοπιστεί έγκαιρα και πολύ συχνά χωρίς να υποστούν οι γυναίκες σε χημειοθεραπεία ή μαστεκτομή.

Το ελληνικό δημόσιο έχει πλέον τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με την άυλη συνταγογράφηση. Μέχρι να εισαχθούν αυτά τα εργαλεία στην φαρέτρα των όπλων μας δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Οι ειδικοί μας υπέδειξαν την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα (των 50-69) και μέσα από αυτά τα εργαλεία κινητοποιούμε πλέον τις γυναίκες αυτές μέσα από ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Ο φόβος των γυναικών είναι κατανοητός. Θυμήθηκα μια συνέντευξη που είχε δώσει η μητέρα μου, ειδικά την δεκαετία του 1990 που η επάρατος νόσος ήταν θέμα ταμπού. “Γιατί να κρύψουμε τον καρκίνο; Μήπως έτσι τον καταργούμε; Και δεύτερον, αν κάτι το κρύψεις, πεθαίνεις”. Θα ήθελα λοιπόν να βοηθήσουμε τις γυναίκες να σταματήσουν να φοβούνται. Υπάρχουν πλέον όλα τα εργαλεία και πρέπει να σπάσει αυτός ο φόβος του αγνώστου, θα πρέπει να τον ξεπεράσουν. Ο καρκίνος πλέον δεν είναι αιτία θανάτου. Μην τα παρατάμε ποτέ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φώφη Γεννηματά: Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Δωρεάν μαστογραφία για πάνω από 1 εκατ. γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Close Icon