Πολιτική Υγείας

Α. Γεωργιάδης: Τα ψηφιακά έργα της ΗΔΙΚΑ θέλω να ολοκληρωθούν το 2027

Α. Γεωργιάδης: Τα ψηφιακά έργα της ΗΔΙΚΑ θέλω να ολοκληρωθούν το 2027

Α. Γεωργιάδης: Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που πλέον δεν έχει να ζηλέψει από τους άλλους, αλλά αρχίζει να μεταβάλλεται σε πρότυπο για τους άλλους.

«Τα ψηφιακά έργα που έχει αναλάβει η ΗΔΙΚΑ θέλω να έχουν ολοκληρωθεί το 2027 ώστε στις επόμενες εθνικές να παρουσιάζουμε στους συμπολίτες μας τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο για την ψηφιακή υγεία.

Συμπληρώνοντας είπε «Γιατί τελικά στην πολιτική μπήκαμε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και αυτό κάνουμε και σήμερα.» Αναλυτικότερα αρχικά ανέφερε ο υπουργός ότι «Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα στην ηλεκτρονική υγεία τα τελευταία χρόνια είναι δείκτης της συνολικής προόδου της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.»

Αναφέρθηκε στην προηγούμενη θητεία του ως υπουργός υγείας λέγοντας ότι «Όταν είχα την εξαιρετική τιμή να είμαι υπουργός Υγείας πριν από 10 χρόνια, κοιτάζαμε με την αγαπητή Ειρήνη Αγαπηδάκη τις άλλες χώρες, και παρουσιάζαμε τι επιτύγχαναν οι άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Εσθονία και η Φινλανδία.»

Σήμερα, σημείωσε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που πλέον δεν έχει να ζηλέψει από τους άλλους, αλλά αρχίζει να μεταβάλλεται σε πρότυπο για τους άλλους. Η ΗΔΙΚΑ προφανώς έχει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Όταν ολοκληρωθεί όλο το γιγαντιαίο εγχείρημα του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε πραγματικά θα έχει το κράτος, αλλά θα έχει κυρίως η ιατρική κοινότητα στη διάθεσή της εργαλεία που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών εντελώς.

Θα φτάσουμε σε ένα σημείο παραδείγματος χάριν και εκμεταλλεύομαι λίγο την εμπειρία μου ως πρώην υπουργός Εργασίας, όπου θα συνδέσουμε τα ΚΕΠΑ με τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς και αντί να περιμένουν στις ουρές των ΚΕΠΑ και να χάνουν ώρες άνθρωποι που έχουν προβλήματα, θα μπορεί η γνωμοδότηση να γίνεται αυτόματα μέσα από τον εθνικό φάκελο.

  • ‘Θα μπορούμε να κάνουμε φαρμακευτική πολιτική και να ελέγχουμε την υπερσυνταγογράφηση πραγματικά, real time. Θα έχουμε δηλαδή στο διάθεσή μας εργαλεία συγκλονιστικά, τα οποία στο τέλος θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες μας, γιατί τελικά αυτό το ζητούμενο και η ηλεκτρονική τεχνολογία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.
  • Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική Αρχή της Κύπρου. Η απόφαση της Ελλάδας να φιλοξενήσουμε εδώ στην Αθήνα ένα τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό γεγονός δείχνει το μέγεθος της δέσμευσής μας σε αυτόν τον σκοπό. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια χώρα που πρωτοπορεί στην καινοτομία.

Πάντα στο μυαλό μου εγώ έχω πάθος με την αρχαία Ελλάδα. Την αρχαία Ελλάδα τη βλέπουν ορισμένοι με μια διάθεση προγονολατρείας, κοιτώντας προς τα πίσω. Εγώ πάντα την έβλεπα από μικρός με μια διάθεση ότι κοιτάμε προς το μέλλον, πού μπορεί να μας οδηγήσει. Έχει ο ίδιος μια φράση στον Επιτάφιο που είναι πολύ δηλωτική: “Χρώμεθα γὰρ πολιτείᾳ οὐ ζηλούσῃ τοὺς τῶν πέλας νόμους”. Από κει που είμασταν μια χώρα που έπρεπε να αντιγράφει τις καλές πρακτικές των άλλων χωρών, η Ελλάδα γίνεται η χώρα που θα αντιγραφούν οι άλλοι για τις καλές της πρακτικές.

Έργα ΗΔΙΚΑ

Το κομμάτι που έχει αναλάβει η ΗΔΙΚΑ θα είναι αγαπητή κυρία Τσούμα στην προμετωπίδα αυτή της προσπάθειας. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΗΔΙΚΑ ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όταν θα πάμε στις επόμενες εθνικές εκλογές, θέλω στην εκστρατεία των εκλογών του 2027 να είναι όλα αυτά έτοιμα και να παρουσιάζουμε στους συμπολίτες μας τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Γιατί τελικά στην πολιτική μπήκαμε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και αυτό κάνουμε και σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγελής: Επιβάλλεται να προλάβουμε την υλοποίηση των έργων ψηφιακής υγείας

Ν. Τσούμα: Σε εξέλιξη η διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων

Δαφούλας: Έρχεται ο φορέας διαχείρισης δεδομένων παίρνοντας την αρμοδιότητα από ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ

Υπουργείο Υγείας: Τεράστια η σημασία του εμβολιασμού για Covid & γρίπη [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.