Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ν. Τσούμα: Σε εξέλιξη η διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων

Ν. Τσούμα: Σε εξέλιξη η διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων

Ν. Τσούμα: Η ενιαία βάση για μας ως κεντρικό σημείο διαλειτουργικότητας σημαίνει ενιαία κωδικοποίηση.

Υλοποιείται το έργο της εγκατάστασης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για την εγκατάσταση νέων συστημάτων RIS PACS είπε η πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα στο συνέδριο για την ψηφιακή Υγεία HL7.

Οι ανάδοχοί, μας εξήγησε η πρόεδρος, μαζί με τους υπαλλήλους της ΗΔΙΚΑ ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με όλες τις διευθύνσεις πληροφορικής των νοσοκομείων της χώρας, έτσι ώστε να καταγράψουμε τα συστήματα RIS PACS που υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε εγκατάσταση συστημάτων νέων RIS PACS και να δημιουργήσουμε μια ενιαία βάση για τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων έτσι ώστε και αυτή η ενιαία βάση να είναι αξιοποιήσιμη από τον ατομικό φάκελο υγείας του ασθενή. Η ενιαία βάση για μας ως κεντρικό σημείο διαλειτουργικότητας σημαίνει ενιαία κωδικοποίηση.

Για την ΗΔΙΚΑ τεχνικά σημαίνει ότι όλα αυτά τα συστήματα πρέπει να μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους με τον ίδιο τεχνικό τρόπο. Επιχειρησιακά προφανώς οι κανόνες είναι κανόνες που τίθενται από το Υπουργείο Υγείας. Τεχνικά, όμως όλα αυτά τα συστήματα που εγκαθίστανται και δημιουργούνται από διάφορους αναδόχους και από διάφορους φορείς, πρέπει να μπορούν να μιλάνε μεταξύ τους, έτσι ώστε κεντρικά το Υπουργείο Υγείας να μπορεί να έχει την πληροφορία που χρειάζεται για να μπορέσει να φτιάξει στρατηγική και να μπορέσει να υλοποιήσει καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες στον τομέα υγείας, κατέληξε η κυρία Τσούμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δαφούλας: Έρχεται ο φορέας διαχείρισης δεδομένων παίρνοντας την αρμοδιότητα από ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Η ΗΔΙΚΑ επιβλέπει την υλοποίηση έργων 265 εκ. ευρώ και άνω για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες

Νίκη Τσούμα: Τα αποτελέσματα των έργων της ΗΔΙΚΑ

Με ψηφιακό ημερολόγιο και νέα εργαλεία ΗΔΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλουν στη προσήλωση των ασθενών στη θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει στην υλοποίηση έργου για την ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού

ΗΔΙΚΑ: Μέσω του EUVAC οι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν και να βλέπουν τα δεδομένα των εμβολιασμών τους, καθώς και να τα μοιράζονται με επαγγελματίες Υγείας κατά τη διάρκεια προσωπικών επισκέψεων.

ΗΠΑ - Καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τις απαιτήσεις για παιδικά εμβόλια, οι ανησυχίες των ειδικών στη δημόσια υγεία μεγαλώνουν

Σε ολόκληρη τη χώρα, εν τω μεταξύ, η ιλαρά έχει εκτιναχθεί, με τουλάχιστον 132 περιπτώσεις ιλαράς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το CDC. Τα δύο τρίτα αυτών των περιπτώσεων αφορούν άτομα κάτω των 19 ετών και πάνω από τα μισά από αυτά έχουν οδηγήσει σε νοσηλεία. Τα κρούσματα έχουν εξαπλωθεί σε 20 πολιτείες. Αλλά όχι, μέχρι στιγμής, στον Μισισιπή.

ΕΚΑΒ: Πώς θα επανδρώνονται τα πληρώματα των ασθενοφόρων στα νησιά σε περιόδους κρίσης;

ΕΚΑΒ: Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ή αυξημένων απαιτήσεων υπηρεσιών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι ανεπαρκές για τη στελέχωση ασθενοφόρων, το ΔΣ του ΕΚΑΒ μπορεί κατ' εξαίρεση να αποφασίσει να συμπληρώσει τα πληρώματα με έναν φοιτητή ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το θεωρητικό μέρος των σπουδών του.

Close Icon