Ρεπορτάζ Υγείας

Rayne Guest: Μια πρόσφατη έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, λέει ειδικός

Rayne Guest: Μια πρόσφατη έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, λέει ειδικός
Υπάρχουν διαθέσιμα απολυμαντικά υγειονομικής περίθαλψης που συμμορφώνονται με τον κώδικα FDA ως ασφαλή για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα χωρίς ξέβγαλμα.

Rayne Guest: Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, σχολιάζει ο ειδικός Σύμφωνα με τον Rayne Guest, μια πρόσφατη έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο Guest είναι ένας αναγνωρισμένος ειδικός και υποστηρικτής της αποτελεσματικής απολύμανσης. Οι επισκέπτες επιλέγουν τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), όπου τα κατάλληλα πρωτόκολλα απολύμανσης παρουσιάζονται ως απαραίτητα για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών. Ο Guest είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ARROWCLEAN, παλαιότερα γνωστής ως R-Water.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έκλεισε ένα σημαντικό εργοστάσιο βρεφικών παρασκευασμάτων Abbott Nutrition λόγω ύποπτων συνδέσεων με βακτηριακές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων των μικροοργανισμών Cronobacter sakazakii και Salmonella.

Αυτό το κλείσιμο έκανε τους νέους γονείς να προσπαθούν να βρουν προϊόντα απαραίτητα για την υγεία των μικρών τους και αποκάλυψε ένα άλλο κενό στην επικίνδυνη αλυσίδα εφοδιασμού μας.

Το C. sakazakii είναι ένα ευκαιριακό Gram-αρνητικό, σε σχήμα ράβδου, παθογόνο βακτήριο που μπορεί να ζήσει σε πολύ ξηρά μέρη. Αυτό συμβαίνει επειδή το C. sakazakii χρησιμοποιεί έναν αριθμό γονιδίων για να επιβιώσει από την αποξήρανση. Ένας παράγοντας κινδύνου για τον γενικό πληθυσμό είναι ιδιαίτερα τα πρόωρα νεογνά με χαμηλό βάρος γέννησης και τα μεγαλύτερα βρέφη. Ο Guest εξηγεί ότι το CDC επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι τα στελέχη Cronobacter που βρέθηκαν στο εργοστάσιο Abbot δεν ταίριαζαν με αυτά που προκάλεσαν λοιμώξεις σε τέσσερα βρέφη, υποδηλώνοντας ότι οι λοιμώξεις προήλθαν από το σπίτι ή αλλού.

Ο ιστότοπος του CDC έχει μια σαφή προειδοποίηση που δηλώνει ότι «το βρεφικό γάλα σε σκόνη μπορεί να μολυνθεί στα σπίτια επειδή το Cronobacter ζει σε επιφάνειες και μπορεί να εισέλθει στη φόρμουλα τοποθετώντας ένα καπάκι ή μια σέσουλα σε μια μολυσμένη επιφάνεια, όπως ένας πάγκος κουζίνας ή νεροχύτης».

Εάν το CDC δεν ανακοινώνει δημόσια αυτόν τον κίνδυνο στους νέους γονείς, ο επισκέπτης μοιράζεται επειγόντως τα ακόλουθα:

Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι

Το Cronobacter είναι ένα επικίνδυνο μικρόβιο που ζει στις επιφάνειες και μπορεί να μολύνει ένα κουτί φόρμουλας σε σκόνη αφού ανοιχθεί.

Η εξάπλωση μπορεί να συμβεί όταν μια σέσουλα ή ένα καπάκι τοποθετηθεί σε μια μολυσμένη επιφάνεια.

Ψεκάστε και σκουπίστε είναι ένας μύθος

Όλα τα απολυμαντικά έχουν έναν ελάχιστο χρόνο επαφής για την επίτευξη της ισχυριζόμενης αποτελεσματικότητάς τους και για τα περισσότερα από αυτά είναι 10 λεπτά – μια χρονική περίοδος που δεν είναι ρεαλιστική, ειδικά όταν προσέχουμε τα κλάματα ενός νεογέννητου.

Με την μη τήρηση του αναφερόμενου χρόνου επαφής, δεν επιτυγχάνεται η σωστή απολύμανση και τα επιβλαβή βακτήρια δεν εξαλείφονται από τις επιφάνειες.

Η απολύμανση συχνά δεν ολοκληρώνεται με ένα απλό βήμα. Πολλά απολυμαντικά απαιτούν επιφάνειες όπως πάγκους κουζίνας, όπου τοποθετούνται μεζούρες, μπουκάλια, θηλές, καπάκια, δακτύλιοι και βαλβίδες, πρέπει να προκαθαρίζονται και να ξεπλένονται καλά με νερό μετά από 10 λεπτά επαφής για να αφαιρεθούν τα επιβλαβή υπολείμματα που έχουν μείνει πίσω. Κατασκευαστές Τροφίμων

Το να απαιτείται να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μόνο σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων είναι αμελές.

Υπάρχουν διαθέσιμα απολυμαντικά υγειονομικής περίθαλψης που συμμορφώνονται με τον κώδικα FDA ως ασφαλή για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα χωρίς ξέβγαλμα. Απαιτούνται απολυμαντικά υγειονομικής περίθαλψης για την αποτελεσματική εξάλειψη των πιο σκληρών στελεχών αρνητικών και θετικών κατά Gram βακτηρίων.

Για να αποφευχθεί ο άσκοπος κίνδυνος και η επακόλουθη ευθύνη, ο FDA θα πρέπει να κατευθύνει τα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων να τα χρησιμοποιήσουν.