Πολιτική Υγείας

Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας: Βοηθούν στην καταπολέμηση της έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας: Βοηθούν στην καταπολέμηση της έλλειψης βρεφικού γάλακτος

"Από την έναρξή μας τον Μάρτιο του 2022, πάνω από 40.000 ουγγιές μητρικού γάλακτος έχουν δωριθεί μέσω του ιστότοπού μας στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας. Επεκτείνουμε τις ιστοσελίδες δωρεών της κοινότητας σε κάθε πανεπιστημιούπολη ως επόμενο βήμα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά, δυστυχώς.

Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας: Βοηθούν στην καταπολέμηση της έλλειψης βρεφικού γάλακτος με ιστότοπους δωρεάς τράπεζας γάλακτος. Τα νοσοκομεία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τα μωρά που έχουν απόλυτη ανάγκη από φόρμουλα ΧΙΟΥΣΤΟΝ – Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για την καταπολέμηση της έλλειψης βρεφικού γάλακτος σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι τις 19 Ιουνίου, αναμένεται ότι πάνω από 4 εκατομμύρια μπουκάλια βρεφικής φόρμουλας 8 ουγγιών θα έχουν φτάσει στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας και στο Ντάλες της Βιρτζίνια. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό.

Η τρέχουσα έλλειψη βρεφικού γάλακτος επηρεάζει νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε όλη τη χώρα.

Ενώ οι πιο πρόσφατοι τοκετοί βοηθούν στην έλλειψη, το γάλα για βρέφη με πεπτικά προβλήματα εξακολουθεί να είναι ανεπαρκές.

Η Dr. Amy B. Hair είναι η διευθύντρια προγράμματος νεογνικής διατροφής στο νοσοκομείο Παίδων του Τέξας. Είπε ότι το νοσοκομείο εργάζεται για να στηρίξει τις οικογένειες κατά τη διάρκεια της έλλειψης φόρμουλας.

“Είναι μια πρόκληση εδώ και αρκετό καιρό. Όχι μόνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, αλλά και για τις οικογένειές μας. Μόλις φύγουν για να πάνε σπίτι τους, η εύρεση φόρμουλας είναι μεγάλο άγχος για αυτούς.”

Τώρα, το νοσοκομείο επεκτείνει ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να βοηθήσει πολλές οικογένειες.

Οι εταιρείες αγωνίζονται για να καταπολεμήσουν την έλλειψη φόρμουλας για μωρά με νέες παραδόσεις.

Η έλλειψη ξεκίνησε σε μεγάλο βαθμό πριν από τρεις μήνες, αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων [FDA] ανακάλυψε μια θανατηφόρα βακτηριακή μόλυνση που οδήγησε στην ανάκληση ενός βρεφικού γάλακτος και στο κλείσιμο ενός μεγάλου εργοστασίου παραγωγής.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της Περιφέρειας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Sima Ladjevardian, επικρότησε τις προσπάθειες του οργανισμού να προμηθεύεται και να λαμβάνει περισσότερη φόρμουλα.

“Την περασμένη εβδομάδα από τη Nestle-Gerber, είχαμε 3,1 εκατομμύρια κουτάκια.

Κάποια φόρμουλα που παραδόθηκε ήταν ειδική φόρμουλα”, είπε ο Ladjevardian, σημειώνοντας ότι οι παραδόσεις έφτασαν σε πολλές πολιτείες.

Πολλά καταστήματα συνεχίζουν να αναφέρουν ελλείψεις σε βρεφικό γάλα.

Η Kristen Tucker, επικεφαλής των υπηρεσιών γαλουχίας στα Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας, είπε ότι η ειδική φόρμουλα περιέχει ορισμένα συστατικά που βοηθούν τα μωρά με ιατρικά προβλήματα και οι μητέρες χρειάζονται περισσότερο από αυτό.

«Δεν υπάρχει υποκατάστατο αυτής της φόρμουλας εκτός από το παστεριωμένο μητρικό γάλα δότη». Στελέχη των Νοσοκομείων Παίδων του Τέξας είπαν ότι εδώ ήταν μια σωτήρια χάρη που η συνεργασία τους με την North Texas Milk Bank. «Βασιστήκαμε σε αυτά για το παστεριωμένο μητρικό γάλα δότη για τους πρόωρους και ιατρικά εύθραυστους ασθενείς μας», είπε η Τάκερ.

Στο αποκορύφωμα της έλλειψης, το νοσοκομείο πρόσθεσε έναν κοινοτικό ιστότοπο δωρεάς γάλακτος, διασφαλίζοντας ότι τα πιο εύθραυστα ιατρικά βρέφη που βασίζονταν στη διατροφή για να επιβιώσουν θα έμεναν σιτισμένα. Τώρα, επεκτείνει το πρόγραμμα.

Τα Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας πρόσθεσαν έναν κοινοτικό ιστότοπο δωρεάς γάλακτος και επεκτείνουν το πρόγραμμα.

“Από την έναρξή μας τον Μάρτιο του 2022, πάνω από 40.000 ουγγιές μητρικού γάλακτος έχουν δωριθεί μέσω του ιστότοπού μας στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας. Επεκτείνουμε τις ιστοσελίδες δωρεών της κοινότητας σε κάθε πανεπιστημιούπολη ως επόμενο βήμα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά, δυστυχώς.

Πρέπει πάντα να προσέχουμε να προστατεύουμε τους ασθενείς μας και να φροντίζουμε να έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες», είπε η Τάκερ.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ανέφερε ότι περισσότερες ειδικές φόρμουλες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες έως τις 20 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του εξασφάλισε 33 εκατομμύρια μπουκάλια ασφαλούς βρεφικής φόρμουλας από τη Nestlé

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

Ο θηλασμός αντί για βρεφική φόρμουλα προτείνεται συχνά στις μητέρες ως φυσική εναλλακτική λύση, αλλά δεν είναι τόσο απλό

Δωρεά μητρικού γάλακτος από μητέρα της Αϊόβα εν μέσω μιας πανεθνικής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.