Πολιτική Υγείας

Μπάιντεν: Λέει ότι 33 εκατομμύρια επιπλέον μπουκάλια φόρμουλας για μωρά κατευθύνονται στις ΗΠΑ

Μπάιντεν: Λέει ότι 33 εκατομμύρια επιπλέον μπουκάλια φόρμουλας για μωρά κατευθύνονται στις ΗΠΑ

Η διοίκηση ανακοίνωσε ένα τρίτο και τέταρτο κύμα της αποστολής Operation Fly Formula Mission που θα ξεκινήσει την αποστολή την επόμενη εβδομάδα. Ομοσπονδιακά ναυλωμένα αεροπλάνα φέρνουν εκατομμύρια μπουκάλια της δημοφιλούς μάρκας του Ηνωμένου Βασιλείου, Kendamil.

Μπάιντεν: Ο Μπάιντεν είπε ότι τα 33 εκατομμύρια επιπλέον μπουκάλια φόρμουλας για μωρά σημαίνουν ότι 127 εκατομμύρια συνολικά μπουκάλια γάλακτος βρίσκονται επί του παρόντος στον δρόμο τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του εξασφάλισε 33 εκατομμύρια μπουκάλια ασφαλούς βρεφικής φόρμουλας από τη Nestlé. Σε ανακοίνωσή του μέσω Twitter, ο πρόεδρος μοιράστηκε ότι «πάνω από 127 εκατομμύρια μπουκάλια ασφαλούς βρεφικής φόρμουλας κατευθύνονται στα ράφια των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό».

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω έλλειψης βρεφικού γάλακτος που προέρχεται από ένα εργοστάσιο στο Μίσιγκαν που έκλεισε λόγω ανησυχιών για μόλυνση.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει λάβει άλλα μέτρα ως απάντηση στην έλλειψη, συμπεριλαμβανομένης της επίκλησης του νόμου για την παραγωγή αμυντικού υλικού, της δημιουργίας συμφωνίας συναίνεσης με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης Abbott Nutrition και έκδοση καθοδήγησης του FDA για εισαγωγή σκευασμάτων που δεν παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε έναν νέο ιστότοπο που παρακολουθεί τις ενέργειες που κάνει η διοίκηση για να φέρει περισσότερα βρεφικά γάλατα στα ράφια.

Η διοίκηση είχε προηγουμένως ξεκινήσει τη Λειτουργία αεροπορικής Αποστολής Φόρμουλας Operation Fly Formula Mission, για την αερομεταφορά από την Ευρώπη και την Αυστραλία για την περαιτέρω καταπολέμηση της έλλειψης.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ένα τρίτο και τέταρτο κύμα της αποστολής Operation Fly Formula Mission που θα ξεκινήσει την αποστολή την επόμενη εβδομάδα. Ομοσπονδιακά ναυλωμένα αεροπλάνα φέρνουν εκατομμύρια μπουκάλια της δημοφιλούς μάρκας του Ηνωμένου Βασιλείου, Kendamil.

Εκτός από το Kendamil, η αερομεταφορά θα εισάγει αρκετά εκατομμύρια μονάδες φόρμουλας Bubs Australia.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

Λιγότερες πιθανότητες καρδιακής νόσου για τις θηλάζουσες

Ο θηλασμός μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο μετά την καισαρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.