Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ποιοι παράγοντες εμποδίζουν τις γυναίκες στις ΗΠΑ να κάνουν μαστογραφία;

Ποιοι παράγοντες εμποδίζουν τις γυναίκες στις ΗΠΑ να κάνουν μαστογραφία;

Ο καρκίνος του μαστού προκαλεί περισσότερους από 40.000 θανάτους σε γυναίκες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το CDC.

Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και η πρόσβαση δεν είναι τα μόνα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες για να κάνουν μαστογραφίες που σώζουν ζωές, σύμφωνα με μια νέα κυβερνητική έκθεση. Η διατροφική ανασφάλεια, η έλλειψη μεταφοράς, οι λιγότερες ώρες στη δουλειά και τα αισθήματα απομόνωσης μπορούν επίσης να εμποδίσουν τις γυναίκες να υποβληθούν σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού, ανακάλυψαν ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κοινωνικές ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία για να βοηθήσουμε τις γυναίκες να λάβουν τις μαστογραφίες που χρειάζονται», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του CDC, Dr. Debra Houry. Ο καρκίνος του μαστού προκαλεί περισσότερους από 40.000 θανάτους σε γυναίκες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το CDC. Ο μαστογραφικός έλεγχος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει αυτούς τους θανάτους.

«Ο εντοπισμός αυτών των προκλήσεων και ο συντονισμός των προσπαθειών μεταξύ της υγειονομικής περίθαλψης, των κοινωνικών υπηρεσιών, των κοινοτικών οργανώσεων και της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση αυτών των αναγκών θα μπορούσε να βελτιώσει τις προσπάθειες για την αύξηση του προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του μαστού και τελικά να σώσει αυτές τις τραγικές απώλειες στις οικογένειες», πρόσθεσε ο Houry σε δελτίο τύπου του CDC.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το Σύστημα Παρακολούθησης Παράγοντα Κινδύνου Συμπεριφοράς 2022. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερες κοινωνικές ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία έχει μια γυναίκα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κάνει μαστογραφία. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για τις γυναίκες που δεν είχαν κάνει μαστογραφία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και άλλα εμπόδια έπαιξαν ρόλο. Η έλλειψη ασφάλισης, το χαμηλό εισόδημα και η έλλειψη τακτικής πηγής υγειονομικής περίθαλψης ήταν επίσης παράγοντες που εμπόδισαν τη χρήση της μαστογραφίας από τις γυναίκες.

«Αν θέλουμε να επιτύχουμε υψηλότερο προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού για όλες τις γυναίκες, πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πιθανές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν κάνουν μαστογραφία», δήλωσε η Δρ Λίζα Ρίτσαρντσον, διευθύντρια του Τμήματος Πρόληψης και Ελέγχου Καρκίνου του CDC. “Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν τώρα να αξιολογήσουν εάν οι γυναίκες έχουν κοινωνικές ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία και να βοηθήσουν τις γυναίκες να λάβουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να υποβάλλεται σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού χωρίς εμπόδια.”

Η Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ συνιστά επί του παρόντος στις γυναίκες ηλικίας 50 έως 74 ετών να κάνουν μαστογραφία προσυμπτωματικού ελέγχου κάθε δύο χρόνια και οι γυναίκες 40 έως 49 ετών να συζητούν με το γιατρό τους πότε να ξεκινήσουν και πόσο συχνά να κάνουν μαστογραφία. Η νέα έκθεση δημοσιεύθηκε στις 9 Απριλίου στα Vital Signs του CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος του μαστού: Ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές

Οι πρωτεΐνες στο γάλα και το αίμα θα μπορούσαν μια μέρα να επιτρέψουν στους γιατρούς να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού νωρίτερα και να σώσουν ζωές

Ογκίδια μαστού στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό

Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης: Απλοποίηση και επιτάχυνση της πιστοποίησης της αναπηρίας - Καρκίνος του μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότερα είδη κροτώνων, μεγαλύτερη περίοδος, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί «Το Ιλινόις είναι στην πρώτη γραμμή»

"Μετακινούνται σε πολλά μέρη και το Ιλινόις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Λαμβάνουμε περισσότερα τσιμπούρια παντού. Έχουμε δει δεκαπλάσια αύξηση στον αριθμό των ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες. Είναι καιρός να το γνωρίζουμε. "

Συμβουλές για να ταξιδέψετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με αλτσχάιμερ

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία ότι ταξιδεύετε με κάποιον που έχει προβλήματα μνήμης. Πείτε τους για τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια ή ειδικές ανάγκες σχετικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από Covid και 6 διασωληνωμένοι - ύφεση στη γρίπη

ΕΟΔΥ: Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 117. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 81 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 636.

Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

«Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Πόσο επικίνδυνη είναι η αναταραχή σε ένα αεροπλάνο; Πόσο πρέπει να ανησυχώ;

Ένας τρόπος για να κατανοήσετε δραστηριότητες με μικρούς, δυσνόητους κινδύνους είναι να συγκρίνετε τους κινδύνους τους με τους κινδύνους πιο οικείων δραστηριοτήτων. Αν το κάνουμε αυτό, τα δεδομένα δείχνουν πολύ ξεκάθαρα ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγείς αυτοκίνητο ή να οδηγείς μοτοσικλέτα παρά να ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

Τα οφέλη για την υγεία και τα οικονομικά οφέλη του θηλασμού ποσοτικοποιήθηκαν

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μητρικός θηλασμός έχει σημαντικό όφελος για την υγεία και την οικονομία και ότι η αύξηση των ποσοστών μητρικού θηλασμού στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων τα πρώτα χρόνια.

Απαιτείται επαγρύπνηση για να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω τα στοιχεία που παρέχονται σε αυτή τη μελέτη για να υποστηρίξουμε τον εμβολιασμό [της γρίπης των πτηνών] σε ζώα και να ενισχύσουμε τη βιοασφάλεια της αγοράς ζωντανών πτηνών στη χώρα. "

Close Icon