Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Πάτρα: Ταραχώδης η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Πάτρα: Ταραχώδης η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Πάτρα: Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αναφέρει η ΕΙΝΑ, με 8 κενές θέσεις αναισθησιολόγων και επιπλέον 24 κενές θέσεις σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες.

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία στην Πάτρα, ξεκινώντας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου να πρωτοστατεί. Έχουν οριστεί δύο χειρουργεία, τα οποία απευθύνονται σε αγγειοχειρουργική και νευροχειρουργική. Επιπλέον, στις 28 Μαρτίου, θα ανοίξουν δύο ακόμη αίθουσες για γενικούς χειρουργούς και ορθοπεδικούς για τη διενέργεια των προκαθορισμένων επεμβάσεων.

Κοιτάζοντας μπροστά, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χειρουργείων, καθώς οι χειρουργοί έχουν συντάξει λίστες αναμονής με ασθενείς που περιμένουν θεραπεία. Ωστόσο, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πρωτοβουλία του απογευματινού χειρουργείου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σχεδιάζουν να κάνουν στάση εργασίας και να συγκεντρωθούν στο ΠΓΝΠ την ημέρα των εγκαινίων.

Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αναφέρει η ΕΙΝΑ, με 8 κενές θέσεις αναισθησιολόγων και επιπλέον 24 κενές θέσεις σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δώδεκα χειρουργεία, τέσσερις παραμένουν ανενεργές. Η προώθηση από την κυβέρνηση αμειβόμενων απογευματινών ιατρείων με υπάρχον προσωπικό, εν μέσω πολυάριθμων απουσιών λόγω ρεπό και εξουθένωσης, έχει προκαλέσει κριτική.

Η ΕΙΝΑ διοργανώνει μεσημεριανή συγκέντρωση έξω από το ΠΓΝΠ, με συμμετοχή διαφόρων εργατικών σωματείων, φορέων, του Συλλόγου Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Αχαΐας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

26 Μαρτίου αρχίζουν τα απογευματινά χειρουργεία στην Πάτρα

Με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά

Μητσοτάκης: Τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου από τα απογευματινά

Γεωργιάδης: Ποια νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία - Λίστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon