Ρεπορτάζ Υγείας

Με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά

Με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά

Επρόκειτο για μια χειρουργική επέμβαση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος της ΩΡΛ κλινικής, την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Παγουλάτου και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:15, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά». Επρόκειτο για μια χειρουργική επέμβαση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος της ΩΡΛ κλινικής, την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Παγουλάτου και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ασθενής που χειρουργήθηκε ήταν ενταγμένος ήδη στην ενιαία λίστα χειρουργείου και «εκμεταλλεύτηκε» τη δυνατότητα που του δίνει ο νέος νόμος για τα απογευματινά χειρουργεία, προκειμένου να επισπευστεί η χειρουργική του επέμβαση. Πρέπει να τονιστεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία του Νοσοκομείου Μεταξά, θα αφορούν σε καλοήθεις επεμβάσεις, καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν σε κακοήθειες, εκτελούνται πάντα κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα των πρωινών χειρουργείων.

Είναι άξιο αναφοράς ότι πρόκειται για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, όπως επίσης και το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας. Η ομάδα που συμμετείχε στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο του Νοσοκομείου Μεταξά αποτελούνταν από τους/τις:

  • Νίκος Παπαδημητρίου, Ιατρός ΩΡΛ, Διευθυντής ΕΣΥ
  • Αλεξάνδρα Παγουλάτου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ & Αναισθησιολογικου Τμήματος Μεταξά
  • Σκορδίλη Χριστίνα, Νοσηλεύτρια ΤΕ Χειρουργείου
  • Κατσικάδη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια ΔΕ Χειρουργείου
  • Γρηγοριάδου Ανδρομάχη, Νοσηλεύτρια ΤΕ Αναισθησιολογικού
  • Κεστεκίδης Αλέξανδρος, Τραυματιοφορέας Χειρουργείου

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε μετά το πέρας της επέμβασης:

«Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, καθώς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος καθώς το Νοσοκομείο μας σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, επ’ ωφελεία των ασθενών μας.

Πρόκειται για ένα άκρως κοινωνικό μέτρο που θα συνεισφέρει στη μείωση της λίστας αναμονής χειρουργείων, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ανταποκρίθηκε άμεσα και συμμετέχει ενεργά από σήμερα στα απογευματινά χειρουργεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, δηλώνοντας στη πράξη ότι στηρίζει κάθε νέο εγχείρημα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που στο επίκεντρο έχει τον ασθενή και την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο Μεταξά γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχαμε προχωρήσει τόσο γρήγορα και τόσο αποφασιστικά, όπως επίσης τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη για τη στήριξή τους στη σημαντική προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης που επιχειρείται στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφαίρεση βουβωνοκήλης σε 67χρονο το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην Ξάνθη

Μητσοτάκης: Τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου από τα απογευματινά

Γεωργιάδης: Ποια νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία - Λίστα

Ευαγγελισμός: Στάση εργασίας νοσοκομειακών για τα απογευματινά χειρουργεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΜΙΝΩΑΣ 2024: Με συμμετοχή του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη

ΜΙΝΩΑΣ 2024: Όλες οι προαναφερόμενες δυνάμεις του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην άσκηση στις 22 και 23 Απριλίου 2024, ήταν εκτός υπηρεσίας και κατά συνέπεια δεν επηρεάστηκε η εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία των πραγματικών ημερήσιων δυνάμεων του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Ιός της γρίπης των πτηνών βρέθηκε σε παστεριωμένο γάλα στις ΗΠΑ

Ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI) εξαπλώθηκε σε κοπάδια βοοειδών γαλακτοπαραγωγής σε όλη τη χώρα και μολύνθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε ήπια συμπτώματα.

Καλλιάνος: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του πατέρα του - Τι απαντά το Αττικόν

Καλλιάνος: Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος συγκλόνισε χτες το βράδυ με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στα social media. Τι απαντά το Αττικόν νοσοκομείο;

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις.