Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Πάπας Φραγκίσκος Ουκρανία: Ζήτησε από τον Matteo Zuppi να διευθύνει την ειρηνευτική αποστολή

Πάπας Φραγκίσκος Ουκρανία: Ζήτησε από τον Matteo Zuppi να διευθύνει την ειρηνευτική αποστολή

Πάπας Φραγκίσκος Ουκρανία: Η ειρηνευτική αποστολή του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου, φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ειρηνευτική αποστολή του Πάπα Φραγκίσκου, την οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου, φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Βατικανό, όταν ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ανέθεσε στον καρδινάλιο Matteo Zuppi, αρχιεπίσκοπο της Μπολόνια και πρόεδρο της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων, «το καθήκον της διεξαγωγής μιας αποστολής, σύμφωνα με τη Γραμματεία του Κράτους, που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εντάσεων στη σύγκρουση στην Ουκρανία, με την ελπίδα, που δεν απορρίφθηκε ποτέ από τον Άγιο Πατέρα, ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει σε μονοπάτια ειρήνης».

Είπε, «Ο χρόνος της αποστολής και οι τρόποι της, βρίσκονται επί του παρόντος υπό μελέτη». Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, έκανε την είδηση σε δήλωση που εστάλη στα διαπιστευμένα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού απόψε το βράδυ. Η δήλωση έγινε καθώς η συνάντηση της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι Μπάιντεν και ηγέτες από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανανέωσαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ήταν παρών στο τελευταίο μέρος της συνάντησης, μετά την άφιξη από μια συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ειρηνευτική αποστολή στις 30 Απριλίου κατά την πτήση της επιστροφής από τη Βουδαπέστη. Στις 18 Μαΐου, ένας ιταλικός ιστότοπος, Il Sismografo, ανέφερε ότι ο Πάπας έστελνε δύο προσωπικούς απεσταλμένους στον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky της Ουκρανίας και στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας «για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε εκεχειρία» στον πόλεμο που ήταν τότε στον 449ο πόλεμο. ημέρα. Αναγνώρισε τους απεσταλμένους ως τον Καρδινάλιο Matteo Zuppi και τον Ιταλό Αρχιεπίσκοπο Claudio Gugerotti, έπαρχο του Δικαστρίου για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Το απόγευμα της 19ης Μαΐου, ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος Gugerotti εξέδωσε μια δήλωση αρνούμενη ότι του είχε ανατεθεί μια ειρηνευτική αποστολή, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Ο καρδινάλιος Zuppi, από την πλευρά του, σιώπησε και πηγές του Βατικανού (που ζήτησαν να μην κατονομαστούν) που μίλησαν στην Αμερική υπέδειξαν ότι μπορεί πράγματι να είναι ο μόνος απεσταλμένος που εμπιστεύτηκε ο Πάπας αυτή τη λεπτή ειρηνευτική αποστολή. Σήμερα το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι του έχει ανατεθεί η αποστολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάσχα Καθολικών: Ευχές από τον Πάπα Φραγκίσκο και στα Ελληνικά [vid]

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 ζουν περισσότερο, αλλά οι παγκόσμιες ανισότητες εξακολουθούν να υπάρχουν

«Η μελέτη μας υποστηρίζει, επίσης, την επείγουσα προσοχή στις στρατηγικές αντιμετώπισης για τη γήρανση του πληθυσμού και τους ηλικιωμένους με διαβήτη τύπου 1, την ορθολογική κατανομή των πόρων για την υγεία και την παροχή στοχευμένων κατευθυντήριων γραμμών».

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κουνούπια τίγρεις;

Κουνούπι τίγρης Ευρώπη: Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, έκαναν το 2023 την πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί και αυτό οδήγησε σε υψηλότερες βροχοπτώσεις και υγρασία - ευνοϊκές συνθήκες για τα κουνούπια.

Close Icon