Ρεπορτάζ Υγείας

Πάπας Φραγκίσκος: Αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σήμερα

Πάπας Φραγκίσκος: Αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σήμερα

Πάπας Φραγκίσκος: Το Βατικανό είπε ότι ο 86χρονος ποντίφικας έφαγε πίτσα και βάφτισε ένα μωρό μετά την ανάρρωσή του από βρογχίτιδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε άδεια από τους γιατρούς για εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο της Ρώμης όπου νοσηλευόταν για βρογχίτιδα, ανακοίνωσε το Βατικανό, προσθέτοντας ότι ο ποντίφικας έφαγε πίτσα με το ιατρικό προσωπικό και βάφτισε ένα μωρό στην παιδιατρική πτέρυγα. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε επίσης ότι ο Φραγκίσκος θα επιστρέψει στο σπίτι του σήμερα και έχει προγραμματιστεί να βρεθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, αν και δεν είπε εάν ο ποντίφικας θα εκφωνήσει την ομιλία κατά τη διάρκεια της μακράς λειτουργίας.

«Η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί την Αγιότητά του Πάπα Φραγκίσκου, αφού αξιολόγησε το αποτέλεσμα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν σήμερα και την ευνοϊκή κλινική ανάκαμψη, επιβεβαίωσε το εξιτήριο», είπε ο Μπρούνι σε γραπτή δήλωση της Παρασκευής το βράδυ. Ο 86χρονος Πάπας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες μετά από παράπονα για αναπνευστικές δυσκολίες. Διαγνώστηκε με βρογχίτιδα και ανταποκρίθηκε καλά σε έγχυση αντιβιοτικών, είπε η ιατρική του ομάδα.

Χαρακτηρίζοντας την ιατρική ανάρρωση του ποντίφικα «κανονική», ο Μπρούνι είπε νωρίτερα την Πέμπτη ότι το βράδυ της Πέμπτης, «ο Πάπας Φραγκίσκος δείπνησε, τρώγοντας μια πίτσα, μαζί με όλους όσους τον βοηθούν αυτές τις ημέρες της παραμονής στο νοσοκομείο», συμπεριλαμβανομένων των γιατρών. νοσηλευτές, βοηθοί και προσωπικό ασφαλείας του Βατικανού. Τονίζοντας τη βελτιωμένη υγεία του Πάπα, το Βατικανό δημοσίευσε ένα βίντεο που τον δείχνει να στέκεται όρθιος και να βαφτίζει ένα μωρό που βρισκόταν σε κούνια του νοσοκομείου. Σε μια ξεχωριστή φωτογραφία, ο Φραγκίσκος εμφανίστηκε να δίνει ένα πασχαλινό αυγό σε ένα μικρό παιδί.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος γιόρτασε τη 10η επέτειο του ποντίφικα του νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει υποστεί μια σειρά από ασθένειες τα τελευταία χρόνια. Τελευταία φορά νοσηλεύτηκε τον Ιούλιο του 2021, όταν του αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου σε μια εγχείρηση που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης του εντέρου που ονομάζεται εκκολπωματίτιδα. «Όταν βιώνονται με πίστη, οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες της ζωής χρησιμεύουν για να εξαγνίσουν τις καρδιές μας, καθιστώντας τις πιο ταπεινές και έτσι όλο και πιο ανοιχτές στον Θεό», έγραψε ο Πάπας στο Twitter την Παρασκευή.

Το Βατικανό φαινόταν πρόθυμο να διαλύσει γρήγορα κάθε ανησυχία σχετικά με τη φυσική κατάσταση του Πάπα για να συνεχίσει πλήρως τα καθήκοντά του. Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας απαλλαγής για τον Φραγκίσκο, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας θα συναντήσει τον πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τη Δευτέρα σε ιδιωτική ακρόαση στο Αποστολικό Μέγαρο. Σε μια άλλη ένδειξη εμπιστοσύνης για την υγεία του Πάπα, η Καθολική Εκκλησία στη Μασσαλία ανέφερε σε δήλωση ότι ο ποντίφικας θα επισκεφθεί τη νότια γαλλική πόλη στις 23 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση επισκόπων και νέων από όλη τη Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

Πάπας Φραγκίσκος ζητά μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία covid

Ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο" που διεξάγεται αποσπασματικά, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.

Η ανάλυση κόστους θεραπείας αναδεικνύει τις συστημικές ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι για να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, οι φορείς πληρωμής υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ισότητα για καταστάσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τους κοινωνικά μειονεκτούντες πληθυσμούς και συχνά υποδιαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς σε αυτούς τους πληθυσμούς.

Είναι αλήθεια ότι όσο πιο γρήγορα χάνετε βάρος τόσο πιο γρήγορα επανέρχεται; Να τι ξέρουμε για την αργή και τη γρήγορη απώλεια βάρους

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο χάνετε το βάρος, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε τις απώλειες. Το σώμα μας εργάζεται για να διατηρήσει το βάρος μας γύρω από ένα καθορισμένο σημείο, ρυθμίζοντας τα βιολογικά μας συστήματα και επιβάλλοντας μια σειρά φυσιολογικών αλλαγών μέσα στο σώμα για να διασφαλίσει ότι ανακτούμε το βάρος που χάνουμε.