ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο ΙΣΤ', ώστε ο Θεός να τον παρηγορήσει «μέχρι το τέλος».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι ο προκάτοχός του, ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, είναι «πολύ άρρωστος» και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον απόστρατο ποντίφικα, ώστε ο Θεός να τον παρηγορήσει «μέχρι το τέλος»Ο Φραγκίσκος δεν διευκρίνισε την κατάσταση του Βενέδικτου, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ποντίφικα τον Φεβρουάριο του 2013, του πρώτου Πάπα που συνταξιοδοτήθηκε εδώ και 600 χρόνια.

Ο Βενέδικτος είναι 95 ετών και ζει σε ένα μοναστήρι στο Βατικανό. Γίνεται όλο και πιο αδύναμος τα τελευταία χρόνια καθώς αφιερώνει τη μεταπαπική ζωή του στην προσευχή και τον διαλογισμό. «Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας μια ειδική προσευχή για τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος, σιωπηλά, υποστηρίζει την εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος σε δηλώσεις του κοντά στο τέλος μιας ωριαίας ακροατηρίου. «Σας θυμίζω ότι είναι πολύ άρρωστος», είπε ο Φραγκίσκος.

«Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να τον παρηγορήσει και να τον στηρίξει σε αυτή τη μαρτυρία αγάπης προς την εκκλησία μέχρι το τέλος». Δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο Φραγκίσκος μιλούσε για την υγεία του Βενέδικτου γενικά ή αν ο προκάτοχός του είχε κάποια ασθένεια. Ένας εκπρόσωπος του Βατικανού, που ρωτήθηκε για την κατάσταση του Βενέδικτου, είπε ότι το γραφείο Τύπου αναζητούσε λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάπας Φραγκίσκος ζητά μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία covid

Ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο" που διεξάγεται αποσπασματικά, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνιζόμενος για την υγεία του λέει ότι η παραίτηση «δεν του περνάει από το μυαλό»

Καθολικό Πάσχα: Η 1η λειτουργία στο Βατικανό με 50.000 κόσμο μετά την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.