Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά προσευχές για τον πολύ άρρωστο Βενέδικτο XVI

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο ΙΣΤ', ώστε ο Θεός να τον παρηγορήσει «μέχρι το τέλος».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε σήμερα ότι ο προκάτοχός του, ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, είναι «πολύ άρρωστος» και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον απόστρατο ποντίφικα, ώστε ο Θεός να τον παρηγορήσει «μέχρι το τέλος»Ο Φραγκίσκος δεν διευκρίνισε την κατάσταση του Βενέδικτου, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ποντίφικα τον Φεβρουάριο του 2013, του πρώτου Πάπα που συνταξιοδοτήθηκε εδώ και 600 χρόνια.

Ο Βενέδικτος είναι 95 ετών και ζει σε ένα μοναστήρι στο Βατικανό. Γίνεται όλο και πιο αδύναμος τα τελευταία χρόνια καθώς αφιερώνει τη μεταπαπική ζωή του στην προσευχή και τον διαλογισμό. «Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας μια ειδική προσευχή για τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος, σιωπηλά, υποστηρίζει την εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος σε δηλώσεις του κοντά στο τέλος μιας ωριαίας ακροατηρίου. «Σας θυμίζω ότι είναι πολύ άρρωστος», είπε ο Φραγκίσκος.

«Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να τον παρηγορήσει και να τον στηρίξει σε αυτή τη μαρτυρία αγάπης προς την εκκλησία μέχρι το τέλος». Δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο Φραγκίσκος μιλούσε για την υγεία του Βενέδικτου γενικά ή αν ο προκάτοχός του είχε κάποια ασθένεια. Ένας εκπρόσωπος του Βατικανού, που ρωτήθηκε για την κατάσταση του Βενέδικτου, είπε ότι το γραφείο Τύπου αναζητούσε λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάπας Φραγκίσκος ζητά μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία covid

Ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο" που διεξάγεται αποσπασματικά, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνιζόμενος για την υγεία του λέει ότι η παραίτηση «δεν του περνάει από το μυαλό»

Καθολικό Πάσχα: Η 1η λειτουργία στο Βατικανό με 50.000 κόσμο μετά την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι περιλαμβάνεται σε ένα αιγυπτιακό πρωινό;

Αιγυπτιακό πρωινό: Το αιγυπτιακό πρωινό είναι μια πλούσια και ποικιλόμορφη γαστρονομική εμπειρία που αντικατοπτρίζει τη ζωντανή κουλτούρα και τη γεωργική αφθονία της χώρας.

Είναι απαραίτητοι οι συνεργάτες των ασθενών στην έρευνα;

Συνολικά, η κοινοπραξία NECESSITY φαίνεται να ήταν επιτυχημένη και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα συνεργατικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας στο μέλλον, βοηθώντας στην απάντηση ερωτήσεων από την οπτική γωνία τόσο του ασθενούς όσο και της ιατρικής κοινότητας.

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Μελέτη γήρανση: Ο περιορισμός του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γήρανση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Σιωπηλό άγχος μεταξύ των παιδιών στον οδοντίατρο

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε πραγματικό χρόνο θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τα επίπεδα άγχους και ίσως να σταματούν για διορθωτικά μέτρα πριν από τη συνέχιση της θεραπείας. Στο πλαίσιο της οδοντιατρικής περίθαλψης, όταν πρόκειται για φόβο και πόνο, είναι σημαντικό να εργάζεστε προληπτικά με τα παιδιά και τους εφήβους», λέει η Jaldin.

Τα νευρολογικά προνόμια της αιμοδοσίας

Αιμοδοσία κέρδος: Η αιμοδοσία όχι μόνο σώζει ζωές, αλλά αποφέρει επίσης απροσδόκητα οφέλη στον εγκέφαλο του αιμοδότη, καθιστώντας την πράξη που κερδίζει και για τον λήπτη και για τον δότη.

Ένας στους δύο έφηβους έχει διατροφική διαταραχή λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έφηβοι διατροφή: Η ενθάρρυνση ανοιχτών και ειλικρινών συζητήσεων σχετικά με την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αναπτύξουν μια θετική σχέση με το σώμα τους

Είναι το αβοκάντο ένα φρούτο κατά της κατάθλιψης

Αβοκάντο: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αβοκάντο δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, η ενσωμάτωση του αβοκάντο σε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει στη συνολική ψυχική μας υγεία.

Close Icon