Πολιτική Υγείας

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία covid

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητά μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανδημία covid

Ο Πάπας πρότεινε επίσης την εγγύηση των δικαιωμάτων διατροφής, υγείας, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στα οποία θα βασίζουν τις αποφάσεις τους οι διεθνείς οργανισμοί.

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νέο του βιβλίο ζήτησε τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η ανάγκη μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών είναι “κάτι περισσότερο από προφανής” αφού η πανδημία της Κόβιντ-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξαν τα όριά τους, σε απόσπασμα του νέου του βιβλίου που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ο Αργεντινός ποντίφικας δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο ανέδειξε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα πολυμερής δομή -ιδίως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ- θα βρει “πιο ευέλικτους και αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων”.

“Σε καιρό πολέμου, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη πολυμέρεια και μια καλύτερη πολυμέρεια”, αλλά ο ΟΗΕ δεν είναι πλέον κατάλληλος για τις “νέες πραγματικότητες”, πρόσθεσε σε απόσπασμα που δημοσίευσε η εφημερίδα La Stampa.

Ο Οργανισμός ιδρύθηκε για να αποτρέψει την επανάληψη των φρικαλεοτήτων των δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά αν και η απειλή που αντιπροσωπεύουν αυτές οι συγκρούσεις είναι ακόμη ζωντανή, “ο σημερινός κόσμος δεν είναι πλέον ο ίδιος”, δήλωσε ο Φραγκίσκος.

“Η αναγκαιότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων έγινε περισσότερο από προφανής μετά την πανδημία”, όταν το σημερινό πολυμερές σύστημα “έδειξε όλα τα όριά του”, πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος κατήγγειλε την άνιση κατανομή των εμβολίων ως “κραυγαλέο παράδειγμα” της επικράτησης του νόμου του ισχυρότερου έναντι της αλληλεγγύης.

Ο 85χρονος τάχθηκε υπέρ “οργανικών μεταρρυθμίσεων” με στόχο να επιτραπεί στους διεθνείς οργανισμούς να ανακαλύψουν εκ νέου τον ουσιαστικό τους σκοπό “να υπηρετούν την ανθρώπινη οικογένεια” και δήλωσε ότι οι διεθνείς θεσμοί πρέπει να είναι αποτέλεσμα της “ευρύτερης δυνατής συναίνεσης”.

Ο Πάπας πρότεινε επίσης την εγγύηση των δικαιωμάτων διατροφής, υγείας, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στα οποία θα βασίζουν τις αποφάσεις τους οι διεθνείς οργανισμοί.

Το νέο βιβλίο του Φραγκίσκου, “Σας ζητώ στο όνομα του Θεού: Δέκα προσευχές για ένα μέλλον ελπίδας”, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο" που διεξάγεται αποσπασματικά, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Καθολικό Πάσχα: Η 1η λειτουργία στο Βατικανό με 50.000 κόσμο μετά την πανδημία

Τα εμβόλια αντιπροσωπεύουν την πιο λογική λύση για την πρόληψη της νόσου covid λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.