Ρεπορτάζ Υγείας

Παπακώστα: Παιδικά εμβόλια δωρεάν στα σχολεία

Παπακώστα: Παιδικά εμβόλια δωρεάν στα σχολεία

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα–Σιδηροπούλου, μιλώντας σήμερα στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή ‘’Έξι –Δέκα’’ με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Γιάννη Σκάλκο, έκανε δηλώσεις σχετικά με τα παιδικά εμβόλια και τον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία, τους γονείς που διχάζονται σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ λόγο έκανε και για την υγεία του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Για τα παιδικά εμβόλια:

«Εμβολιάζουμε όλα τα παιδιά καθολικά στα σχολεία. Ο εμβολιασμός γίνεται κάτω από την ‘’ομπρέλα’’ του Υπουργείου Υγείας δωρεάν και καλύπτει τους πάντες: τους ασφαλισμένους, τους ανασφάλιστους, όσους απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και τους άπορους, ώστε να μην υπάρχει κανείς ανεμβολίαστος.

Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του που διανέμεται στα μαιευτήρια όλης της Χώρας, συνιστά  σε όλες τις μητέρες που γέννησαν να μεταβούν εντός δύο μηνών στον Παιδίατρό τους ή στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στα Δημοτικά Ιατρεία με τα βρέφη τους για τον απαραίτητο εμβολιασμό».

Για το αντιεμβολιαστικό κίνημα:

«Υπάρχει μια διχογνωμία στους πολίτες αν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, καθώς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας επιδημιολογίας, η οποία δεν είναι επιθυμητή. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται από τους παιδιάτρους, οι οποίοι παίρνουν κατευθύνσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία γνωμοδοτεί για το ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν τα παιδιά μας. Συνεπώς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πρόληψη των παιδιών και των νέων μέσω των εμβολιασμών είναι πολύ σημαντική για την μελλοντική υγεία στην ενήλικη ζωή».

Για την πορεία της υγείας του Νίκου Ρωμανού:

«Πριν από λίγες μέρες, κατά την επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Γεννηματά προκειμένου να συμμετέχω σε Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, συναντήθηκα με τη διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι και στην ομάδα των θεράποντων ιατρών του Νίκου Ρωμανού, καθώς θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τις ιδέες τους.

Θα πρέπει όμως να καταλάβει το συγγενικό περιβάλλον, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα -η οποία, κατά τη γνώμη μου, τον πιέζει ασφυκτικά να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν- ότι πάνω στις πλάτες ενός ανθρώπου, ο οποίος κάνει απεργία πείνας και πιέζεται αφόρητα ψυχολογικά, δεν μπορείς να ασκείς πολιτική. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος και η νεολαία από ηγέτες, οι οποίοι ‘κατασκευάζονται’, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε νέους αυτής της ηλικίας. Θεωρώ ότι οι ιατροί κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, όμως είναι ζήτημα και του συγγενικού του περιβάλλοντος και των χώρων που στηρίζουν τις αποφάσεις του να αφαιρέσουν από πάνω του την πίεση, η οποία του ασκείται.

Η πολιτεία αυτό που πρέπει να κάνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι να δώσει καθολικά και  χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις σε όλα τα παιδιά που έχουν διολισθήσει σε παραβατική συμπεριφορά, τη δυνατότητα να φοιτούν, να γίνονται δημιουργικοί, να ενσωματωθούν στην κοινωνία στη συνέχεια». 

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1QniM_wOKjk”]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1QniM_wOKjk”]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Κορωνοϊός 1/03 - 1.176 νέα κρούσματα - 30 νεκροί - 406 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

«τα έντονα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση δεν σημαίνουν πως κάτι πάει λάθος ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό», προσθέτει. «Είναι μία αναμενόμενη αντίδραση στο εμβόλιο, η οποία σε αρκετούς ανθρώπους γίνεται εμφανής».

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Αττικής

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Lockdown: Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν τον σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Σκληρό lockdown στη Μαλεσίνα

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία της Αττικής- Ρεκόρ εισαγωγών, εξαντλούνται οι ΜΕΘ

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που τα νοσοκομεία «στενάζουν» τόσο από τις νέες εισαγωγές όσο και από τους διασωληνωμένους που πλησιάζουν τους 400.