Ρεπορτάζ Υγείας

Παπακώστα: Παιδικά εμβόλια δωρεάν στα σχολεία

Παπακώστα: Παιδικά εμβόλια δωρεάν στα σχολεία

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα–Σιδηροπούλου, μιλώντας σήμερα στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή ‘’Έξι –Δέκα’’ με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και τον Γιάννη Σκάλκο, έκανε δηλώσεις σχετικά με τα παιδικά εμβόλια και τον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία, τους γονείς που διχάζονται σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ λόγο έκανε και για την υγεία του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Για τα παιδικά εμβόλια:

«Εμβολιάζουμε όλα τα παιδιά καθολικά στα σχολεία. Ο εμβολιασμός γίνεται κάτω από την ‘’ομπρέλα’’ του Υπουργείου Υγείας δωρεάν και καλύπτει τους πάντες: τους ασφαλισμένους, τους ανασφάλιστους, όσους απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα και τους άπορους, ώστε να μην υπάρχει κανείς ανεμβολίαστος.

Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του που διανέμεται στα μαιευτήρια όλης της Χώρας, συνιστά  σε όλες τις μητέρες που γέννησαν να μεταβούν εντός δύο μηνών στον Παιδίατρό τους ή στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στα Δημοτικά Ιατρεία με τα βρέφη τους για τον απαραίτητο εμβολιασμό».

Για το αντιεμβολιαστικό κίνημα:

«Υπάρχει μια διχογνωμία στους πολίτες αν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, καθώς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας επιδημιολογίας, η οποία δεν είναι επιθυμητή. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται από τους παιδιάτρους, οι οποίοι παίρνουν κατευθύνσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία γνωμοδοτεί για το ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν τα παιδιά μας. Συνεπώς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πρόληψη των παιδιών και των νέων μέσω των εμβολιασμών είναι πολύ σημαντική για την μελλοντική υγεία στην ενήλικη ζωή».

Για την πορεία της υγείας του Νίκου Ρωμανού:

«Πριν από λίγες μέρες, κατά την επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Γεννηματά προκειμένου να συμμετέχω σε Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, συναντήθηκα με τη διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι και στην ομάδα των θεράποντων ιατρών του Νίκου Ρωμανού, καθώς θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τις ιδέες τους.

Θα πρέπει όμως να καταλάβει το συγγενικό περιβάλλον, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα -η οποία, κατά τη γνώμη μου, τον πιέζει ασφυκτικά να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν- ότι πάνω στις πλάτες ενός ανθρώπου, ο οποίος κάνει απεργία πείνας και πιέζεται αφόρητα ψυχολογικά, δεν μπορείς να ασκείς πολιτική. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος και η νεολαία από ηγέτες, οι οποίοι ‘κατασκευάζονται’, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε νέους αυτής της ηλικίας. Θεωρώ ότι οι ιατροί κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, όμως είναι ζήτημα και του συγγενικού του περιβάλλοντος και των χώρων που στηρίζουν τις αποφάσεις του να αφαιρέσουν από πάνω του την πίεση, η οποία του ασκείται.

Η πολιτεία αυτό που πρέπει να κάνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι να δώσει καθολικά και  χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις σε όλα τα παιδιά που έχουν διολισθήσει σε παραβατική συμπεριφορά, τη δυνατότητα να φοιτούν, να γίνονται δημιουργικοί, να ενσωματωθούν στην κοινωνία στη συνέχεια». 

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1QniM_wOKjk”]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1QniM_wOKjk”]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προκαλεί απότομη αύξηση και πτώση του σακχάρου στο αίμα;

Εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα των Αναπνευστικών Λοιμώξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.

Η ανάλυση κόστους θεραπείας αναδεικνύει τις συστημικές ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι για να συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, οι φορείς πληρωμής υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ισότητα για καταστάσεις που επηρεάζουν δυσανάλογα τους κοινωνικά μειονεκτούντες πληθυσμούς και συχνά υποδιαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς σε αυτούς τους πληθυσμούς.

Είναι αλήθεια ότι όσο πιο γρήγορα χάνετε βάρος τόσο πιο γρήγορα επανέρχεται; Να τι ξέρουμε για την αργή και τη γρήγορη απώλεια βάρους

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο χάνετε το βάρος, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε τις απώλειες. Το σώμα μας εργάζεται για να διατηρήσει το βάρος μας γύρω από ένα καθορισμένο σημείο, ρυθμίζοντας τα βιολογικά μας συστήματα και επιβάλλοντας μια σειρά φυσιολογικών αλλαγών μέσα στο σώμα για να διασφαλίσει ότι ανακτούμε το βάρος που χάνουμε.