Ρεπορτάζ Υγείας

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.

Τα κρούσματα ιλαράς σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί κατά 79%, με περισσότερα από 300.000 κρούσματα να αναφέρθηκαν πέρυσι, δήλωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τρίτη. Ο Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ είπε ότι δεν έχει ακόμη απολογισμό για τους θανάτους από ιλαρά το 2023, αλλά αναμένει ότι και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. «Το 2022, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 43%, σύμφωνα με τα μοντέλα μας, σε περισσότερους από 130.000 θανάτους από ιλαρά», δήλωσε η Νατάσα Κρόουκροφτ, τεχνική σύμβουλος του ΠΟΥ για την ιλαρά και την ερυθρά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θα αναμέναμε αύξηση των θανάτων και το 2023», πρόσθεσε ο Κρόουκροφτ. Η ανακοίνωση του ΠΟΥ ήρθε καθώς μια σχολική περιφέρεια της νότιας Φλόριντα ανέφερε πολλά κρούσματα ιλαράς. Την Παρασκευή, τα δημόσια σχολεία της κομητείας Broward ανακοίνωσαν ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Δημοτικό Σχολείο Manatee Bay, αλλά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε τέσσερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι τέτοια κρούσματα θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πιο κοινά. Παρά το γεγονός ότι η ιλαρά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα στις ΗΠΑ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού τροφοδοτούν νέα κρούσματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοσία της αγέλης σε αυτή τη χώρα.

“Όπως εξαπλώνεται αυτή η ιογενής ασθένεια, προβλέπουμε ότι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων παιδιών, των ανοσοκατεσταλμένων, θα αρχίσουμε να βλέπουμε σίγουρα μια αύξηση σε αυτούς τους αριθμούς”, δήλωσε ο Δρ Pallavi Aneja, διευθυντής προγράμματος του Internal Medicine Residency στο HCA FL Northwest. και Westside Hospitals. Κοιτάζοντας μπροστά, το 2024 θα είναι «πολύ προκλητικό», πρόσθεσε ο Κρόουκροφτ.

«Ένας από τους τρόπους με τους οποίους προβλέπουμε τι πρόκειται να συμβεί όσον αφορά τα κρούσματα ιλαράς είναι να εξετάσουμε την κατανομή των μη ανοσοποιημένων παιδιών», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ την Τρίτη. «Μπορούμε να δούμε από δεδομένα που παράγονται με δεδομένα του ΠΟΥ από το CDC των ΗΠΑ ότι περισσότερες από τις μισές χώρες στον κόσμο θα βρίσκονται σε υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο επιδημιών μέχρι το τέλος αυτού του έτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι κλειδί κατά της αναμενόμενης αύξησης των κρουσμάτων ιλαράς στην ΕΕ/ΕΟΧ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επισημάνσεις του καθηγητή για στρεπτόκκοκο και ιλαρά

ΕΟΔΥ: Σε επιφυλακή για ένα πιθανό επιδημικό κύμα ιλαράς

Η ιλαρά αυξάνεται σε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού να υποχωρήσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.

Το σωματικό λίπος συνδέεται με την επιβάρυνση της νόσου στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

Αυτή η μελέτη δεν είχε ομάδα ελέγχου ασθενών με αξονική σπονδυλαρθρίτιδα axSpA που δεν έλαβαν βιολογικά φάρμακα. Δεν περιλάμβανε επίσης διατροφικές συνήθειες και συννοσηρότητες όπως υπέρταση ή διαβήτη. Επιπλέον, η ανάλυση βιοεμπέδησης επιλέχθηκε ως η μέθοδος για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος αντί της απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας.

Πώς λειτουργεί το κολλαγόνο στην ιατρική θεραπεία

Καθώς το κολλαγόνο βρίσκεται σε πολλά μέρη του σώματος, θα μπορούσε επίσης να υπάρχει δυνατότητα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών. Αυτή η επισκευή ή η αναγέννηση του ιστού με βάση το κολλαγόνο φαίνεται να είναι κατανοητή στην επούλωση πληγών, την αντικατάσταση οστών, την οδοντιατρική και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, για παράδειγμα.