Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ξεκινά σήμερα η ενιαία ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων – Τι λέει ο Υπουργός;

Ξεκινά σήμερα η ενιαία ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων – Τι λέει ο Υπουργός;
Πρεμιέρα κάνει  σήμερα 1η Φεβρουαρίου η ενιαία ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων. Σε όλα τα νοσοκομεία ορίζονται ως υπεύθυνοι για την επίβλεψη και διαχείριση του Ενιαίου Καταλόγου Χειρουργείων οι Υποδιοικητές ή, σε περίπτωση απουσίας τους, οι αντίστοιχοι Διοικητές. Εν τω μεταξύ, στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ανατίθεται η ευθύνη κατάρτισης και διαχείρισης του Καταλόγου.

Κάθε θεράπων χειρουργός υποχρεούται να συμπληρώσει μια τυπική ηλεκτρονική φόρμα εντός του συστήματος για την εγγραφή ασθενών στον Ενοποιημένο Κατάλογο Χειρουργικής. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την υποβολή όλης της σχετικής τεκμηρίωσης, ανεξάρτητα από το αν η κλινική αξιολόγηση έγινε κατά τη διάρκεια του πρωινού ή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λειτουργίας του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση που μια χειρουργική περίπτωση παρουσιάσει επιπλοκές κατά τη διάρκεια της περιόδου αναμονής και θεωρείται πιο σοβαρή από άλλη περίπτωση της ίδιας κατηγορίας, απαιτώντας αλλαγή στην προγραμματισμένη ημερομηνία χειρουργείου, αλλαγή κατηγορίας βαρύτητας της νόσου ή διαγραφή από τη λίστα , ο υπεύθυνος ιατρός πρέπει να το αναφέρει αμέσως συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα δεδομένα στην τυπική ηλεκτρονική φόρμα την ίδια ημέρα με την κλινική αξιολόγηση.

Υπάρχει Επιτροπή Χειρουργείου, η οποία λειτουργεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την ορθή τήρηση των καταχωρίσεων και του προγράμματοςτων χειρουργείων. Η επιτροπή εγκρίνει με ψηφιακό τρόπο την εβδομαδιαία Λίστα Προγραμματισμού Χειρουργείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γεωργιάδης: Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία

Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων : Ας θυμίσουμε τα άρθρα του σχ. νόμου

Μητσοτάκης: Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων από την 1η Φεβρουαρίου

Σχίζας: Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα ανήκουν σε ένα κοινό σύστημα υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Close Icon