Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στις λίστες χειρουργείων υπόσχεται ο Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στις λίστες χειρουργείων υπόσχεται ο Πρωθυπουργός

πρόκειται για μία «πολύ σημαντική παρέμβαση στον χώρο της υγείας» επισημαίνοντας ότι μπορεί ν’ αναφερθεί και σε δεκάδες αντίστοιχες παρεμβάσεις που «όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας, η οποία αλλάζει. Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση στον χώρο της Υγείας αναφέρθηκε σε συγκέντρωση πολιτών σήμερα (17/1) στην Αγία Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για την Υπουργική Απόφαση που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτίζονται από εδώ και στο εξής οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν γίνεται κάποιος, ο οποίος έχει μέσο ή όποιος γνωρίζει τον γιατρό να περνάει πάνω από κάποιον άλλον, ο οποίος προηγείται στη λίστα. Θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για μία «πολύ σημαντική παρέμβαση στον χώρο της υγείας» επισημαίνοντας ότι μπορεί ν’ αναφερθεί και σε δεκάδες αντίστοιχες παρεμβάσεις που «όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας, η οποία αλλάζει. Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή όπου μίλησε με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι κάτοικοι της πόλης έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους. “Για εμάς η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια” τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε κεντρικό καφέ. «Κάθε μέρα θα κάνουμε και βήματα στη σωστή κατεύθυνση» δεσμεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος. Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία είναι πια σε μια τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης ενώ η Ελλάδα αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται και ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων, καθώς και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο campus από τον Πρόεδρο του Κέντρου, Γιώργο Νούνεση, και ενημερώθηκε για το εν εξελίξει έργο αναβάθμισης των υποδομών, προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε θα λειτουργήσει η λίστα αναμονής χειρουργείων ;

Νοσοκομεία Αττικής - Κατάσταση χειρουργείων και κτιριακά προβλήματα

Νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις λίστες αναμονής των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Close Icon