Ρεπορτάζ Υγείας

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

"Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά", γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. "Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα".

Κορωνοϊός Ισραήλ: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ υπολόγισε χιλιάδες παιδιά στη χώρα με μόνιμα συμπτώματα Δρ. Saphier: Τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων CDC εξακολουθούν να μην παρέχουν ακριβή απεικόνιση του κινδύνου covid στα παιδιά. Περίπου 1 στα 10 παιδιά του Ισραήλ παρουσίασαν διαρκή συμπτώματα covid -19 μετά την ανάρρωσή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα ευρήματα από μια τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαΐου-Ιουνίου 2021 αντλήθηκαν από 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που ανάρρωσαν από την covid -19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 11,2% των παιδιών παρουσίασαν «κάποια συμπτώματα μετά την ανάρρωση», ωστόσο το ποσοστό μειώθηκε στο 1,8% και στο 4,6% έξι μήνες μετά από οξεία ασθένεια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας διαπίστωσε επίσης ότι τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν μακροχρόνια covid. Το 1,8% των παιδιών ηλικίας 3-6 ετών είδε διαρκή συμπτώματα ενώ το 4,6% αυτών των ηλικιών 12-18 υπέστησαν τέτοια αποτελέσματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ηλικίας 12-18 ετών που εμφάνισαν συμπτωματική πορεία covid -19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροχρόνια covid, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ασυμπτωματική επιβεβαίωση της covid -19, στο 5,6% έναντι 3,5%, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένα συμπτώματα. “Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά”, γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. “Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισραήλ θέλει να αποφύγει τις δυσκολίες και τις αναπτυξιακές αποτυχίες που προκαλούνται από το κλείσιμο των σχολείων.

Εμβόλιο παιδιά : Κανονικά εκτελείται ο εμβολιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Το Ισραήλ επεκτείνει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα σε πολίτες άνω των 16 λόγω της αύξησης κρουσμάτων covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε μίνι lockdown από σήμερα Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα - Ποια μέτρα ισχύουν

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, σε καθεστώς μίνι lockdown εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Κορωνοϊός: 8.858 ως σήμερα τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα - 3.711 κρούσματα σε Αττική

Κορωνοϊός μεταλλάξεις (16/9): Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 32.020 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 28.209 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.071 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Συνεχίζουν να λειτουργούν επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στα 7 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα σήμερα εργάζονται στα εμβολιαστικά μας κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Τα "όπλα" για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Εμβολιασμός και τέστινγκ

Παρά τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό στις μικρότερες ηλικίες, ελέω και της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού τεστ στους ανήλικους, η πανδημία δείχνει εικόνα αποκλιμάκωσης στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που μαρτυρούν και οι μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.