Ρεπορτάζ Υγείας

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

"Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά", γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. "Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα".

Κορωνοϊός Ισραήλ: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ υπολόγισε χιλιάδες παιδιά στη χώρα με μόνιμα συμπτώματα Δρ. Saphier: Τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων CDC εξακολουθούν να μην παρέχουν ακριβή απεικόνιση του κινδύνου covid στα παιδιά. Περίπου 1 στα 10 παιδιά του Ισραήλ παρουσίασαν διαρκή συμπτώματα covid -19 μετά την ανάρρωσή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα ευρήματα από μια τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαΐου-Ιουνίου 2021 αντλήθηκαν από 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που ανάρρωσαν από την covid -19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 11,2% των παιδιών παρουσίασαν «κάποια συμπτώματα μετά την ανάρρωση», ωστόσο το ποσοστό μειώθηκε στο 1,8% και στο 4,6% έξι μήνες μετά από οξεία ασθένεια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας διαπίστωσε επίσης ότι τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν μακροχρόνια covid. Το 1,8% των παιδιών ηλικίας 3-6 ετών είδε διαρκή συμπτώματα ενώ το 4,6% αυτών των ηλικιών 12-18 υπέστησαν τέτοια αποτελέσματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ηλικίας 12-18 ετών που εμφάνισαν συμπτωματική πορεία covid -19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροχρόνια covid, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ασυμπτωματική επιβεβαίωση της covid -19, στο 5,6% έναντι 3,5%, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένα συμπτώματα. “Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά”, γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. “Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισραήλ θέλει να αποφύγει τις δυσκολίες και τις αναπτυξιακές αποτυχίες που προκαλούνται από το κλείσιμο των σχολείων.

Εμβόλιο παιδιά : Κανονικά εκτελείται ο εμβολιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Το Ισραήλ επεκτείνει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα σε πολίτες άνω των 16 λόγω της αύξησης κρουσμάτων covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ευλογιά πιθήκων: Στα 50 τα συνολικά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Όλοι πρόκειται για άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

ΠΣΦ: Άρση εποπτείας σημαίνει κατάργηση των ληστρικών μέτρων claw-back & rebate

ΠΣΦ: Με επιστολή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτώνπρος προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, ζητά την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων claw-back & rebate.

Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων - υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).