Ρεπορτάζ Υγείας

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

«Κορωνοϊός Ισραήλ: Η Μακρά covid» επηρεάζει 1 στα 10 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

"Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά", γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. "Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα".

Κορωνοϊός Ισραήλ: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ υπολόγισε χιλιάδες παιδιά στη χώρα με μόνιμα συμπτώματα Δρ. Saphier: Τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων CDC εξακολουθούν να μην παρέχουν ακριβή απεικόνιση του κινδύνου covid στα παιδιά. Περίπου 1 στα 10 παιδιά του Ισραήλ παρουσίασαν διαρκή συμπτώματα covid -19 μετά την ανάρρωσή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα ευρήματα από μια τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη Μαΐου-Ιουνίου 2021 αντλήθηκαν από 13.834 γονείς παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που ανάρρωσαν από την covid -19. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 11,2% των παιδιών παρουσίασαν «κάποια συμπτώματα μετά την ανάρρωση», ωστόσο το ποσοστό μειώθηκε στο 1,8% και στο 4,6% έξι μήνες μετά από οξεία ασθένεια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Υπουργείο Υγείας διαπίστωσε επίσης ότι τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν μακροχρόνια covid. Το 1,8% των παιδιών ηλικίας 3-6 ετών είδε διαρκή συμπτώματα ενώ το 4,6% αυτών των ηλικιών 12-18 υπέστησαν τέτοια αποτελέσματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ηλικίας 12-18 ετών που εμφάνισαν συμπτωματική πορεία covid -19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μακροχρόνια covid, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ασυμπτωματική επιβεβαίωση της covid -19, στο 5,6% έναντι 3,5%, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένα συμπτώματα. “Με βάση τα αθροιστικά ευρήματα παγκοσμίως, είναι προφανές ότι ο κορωνοϊός έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και στα παιδιά”, γράφουν τα μεταφρασμένα ευρήματα. “Το αναφερόμενο μακροπρόθεσμο ποσοστό νοσηρότητας σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ με μακροπρόθεσμα συμπτώματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισραήλ θέλει να αποφύγει τις δυσκολίες και τις αναπτυξιακές αποτυχίες που προκαλούνται από το κλείσιμο των σχολείων.

Εμβόλιο παιδιά : Κανονικά εκτελείται ο εμβολιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Το Ισραήλ επεκτείνει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα σε πολίτες άνω των 16 λόγω της αύξησης κρουσμάτων covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25/1: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 25/1: Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 98 νεκροί - 17.409 νέα κρούσματα - 653 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 25/01: 17.409 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 653, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 98 νέοι θάνατοι.

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και άλλων χωρών με πολιτικές «μηδενικής COVID». Το κύμα θα αφήσει πίσω του υψηλά επίπεδα ανοσίας - τόσο από μόλυνση όσο και από εμβολιασμό - που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα μετάδοσης για πολλές εβδομάδες ή μήνες.