Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Ισραήλ: Εγκαινιάζει τεστ αντισωμάτων Covid για παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών

Κορωνοϊός Ισραήλ: Εγκαινιάζει τεστ αντισωμάτων Covid για παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών

Καθώς εγκαινιάζει την ορολογική έρευνα, το Ισραήλ προχωρά επίσης με εμβολιασμούς, προσφέροντας ένα τρίτο, ή ενισχυτικό εμβολιασμό σε όλους άνω των 40 ετών, ενώ παροτρύνει τους μη εμβολιασμένους να πάρουν το εμβόλιο.

Κορωνοϊός Ισραήλ: Η έρευνα του Ισραήλ επικεντρώνεται σε παιδιά ηλικίας τριών έως 12 ετών που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλιο, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Το Ισραήλ ξεκίνησε την Κυριακή δοκιμές αντισωμάτων για παιδιά ηλικίας μόλις τριών ετών, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων νέων που έχουν αναπτύξει προστασία από τον κορωνοϊό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Παρά τις αυξανόμενες καθημερινές λοιμώξεις που προκαλούνται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta, η κυβέρνηση του Ισραήλ επιμένει ότι θέλει να αποφύγει τις δυσκολίες και τις αναπτυξιακές αποτυχίες που προκαλούνται από το κλείσιμο των σχολείων.

Το Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω. Η εθνική ορολογική έρευνα επικεντρώνεται σε μαθητές ηλικίας τριών έως 12 ετών που δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για εμβόλιο, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο παιδιά. Στόχος του είναι να ανακαλύψει πόσα παιδιά ανέπτυξαν ισχυρή προστασία αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού μετά από ένα μη καταγεγραμμένο ή λανθάνον κρούσμα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά με επαρκή αντισώματα δεν θα αναγκαστούν να τεθούν σε καραντίνα όταν εκτεθούν σε ασθενή με Covid, μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό των διαταραχών του σχολικού έτους.

Σε δήλωση της Κυριακής από τον Δήμο της Ιερουσαλήμ που ανακοίνωσε τη «μεγαλύτερη ορολογική επέμβαση» του Ισραήλ, ο Δήμαρχος Moshe Leon προέτρεψε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους για τη δωρεάν δοκιμή διάρκειας 15 λεπτών που γίνεται με τσίμπημα δακτύλων.

Η έρευνα διεξάγεται από κοινού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και από τη διοίκηση του Στρατού, η οποία δήλωσε στο AFP την Κυριακή ότι η επιχείρηση δοκιμών αντισωμάτων έχε ξεκινήσει. – «Συναισθηματική ζημιά» – Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικεντρώθηκε κυρίως σε υπερορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες και διαπίστωσε ότι περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών είχαν αναπτύξει αντισώματα, μετέδωσε το ραδιόφωνο του στρατού την Κυριακή.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας Γιγκάλ Σλόβικ είπε σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα ότι το κλείσιμο των σχολείων του περασμένου έτους προκάλεσε «συναισθηματική και κοινωνική ζημιά» στους μαθητές.

«Οι περιορισμοί και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προκάλεσαν αύξηση 44 % των παραπομπών για διάγνωση αυτοκτονικού κινδύνου», μεταξύ άλλων επιπτώσεων, είπε.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε μια κίνηση εμβολιασμού στα μέσα Δεκεμβρίου μέσω συμφωνίας με την Pfizer για την απόκτηση εκατομμυρίων πληρωμένων δόσεων εμβολίου με αντάλλαγμα την ανταλλαγή δεδομένων για την αποτελεσματικότητά τους. Η εκστρατεία εμβολιασμού χαιρετίστηκε ως μια ιστορία επιτυχίας που βοήθησε στη δραστική μείωση των λοιμώξεων, αλλά το Ισραήλ καταγράφει και πάλι χιλιάδες καθημερινά κρούσματα.

Καθώς εγκαινιάζει την ορολογική έρευνα, το Ισραήλ προχωρά επίσης με εμβολιασμούς, προσφέροντας ένα τρίτο, ή ενισχυτικό εμβολιασμό σε όλους άνω των 40 ετών, ενώ παροτρύνει τους μη εμβολιασμένους να πάρουν το εμβόλιο.

Περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια από τους περίπου 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους του Ισραήλ έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ 1,2 εκατομμύριο είχε ένα τρίτο εμβόλιο.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει σχεδόν 980.000 μολύνσεις από κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του περασμένου έτους, και πάνω από 6.700 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεδριάζουν εκτάκτως στο Ισραήλ λόγω της αύξησης νοσηλειών covid

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν

Ισραηλινοί επιστήμονες πρωτοπορούν στην καταπολέμηση της γήρανσης

Οι περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ εμφανίστηκαν σε νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου covid της Phizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».