Πολιτική Υγείας

Ισραήλ Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και σοβαρών νοσηλειών covid

Ισραήλ Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και σοβαρών νοσηλειών covid

Eπειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην εμβολιαστική προσπάθεια, είναι το μόνο κράτος διεθνώς που εμβολιάζει με 3η δόση, κάθε βήμα είναι ένα άλμα προς το άγνωστο.

Ισραήλ Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ως το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια. Εδώ και καιρό προειδοποιεί το bankingnews παρουσιάζοντας στοιχεία – που δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης – ότι στο Ισραήλ όπου οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 84% με 85%… καταγράφεται καθημερινά μεγάλη επιδείνωση. Ήδη τα κρούσματα έφθασαν στα 6.275 ημερησίως όμως εσχάτως καταγράφεται δραματική επιδείνωση στους βαριά νοσούντες.

Αυτή την στιγμή – στις 11 Αυγούστου 2021 – υπάρχουν 694 ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ήταν 50 οι αντίστοιχοι ασθενείς.

Από αυτούς τους 694 ασθενείς στα νοσοκομεία οι 400 θεωρούνται βαριάς μορφής  – είναι η χειρότερη επίδοση εδώ και πολλούς μήνες.

Μάλιστα λόγω αυτής της δραματικής επιδείνωσης συνεδριάζει στις 11 Αυγούστου η αρμόδια επιτροπή του Ισραήλ υπεύθυνη για την Covid 19 για να προτείνει νέα μέτρα… κάποιοι δεν αποκλείουν και lockdown εάν η κατάσταση διατηρηθεί το ίδιο τραγική τις προσεχείς εβδομάδες.

Συγκλονίζουν τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ

Από τους 400 βαριά νοσούντες με covid 19 στα νοσοκομεία του Ισραήλ – σε σύνολο ασθενών 694 – το 64% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με δύο εμβόλια της Pfizer.

To 64% στους 400 βαριά ασθενείς ισοδυναμεί με 256 ανθρώπους.

Το 2% είχε πραγματοποιήσει ήδη το ένα από τα δύο εμβόλια

Το 2% είχε πρόσφατα αναρρώσει από covid 19

Το 32% δεν ήταν εμβολιασμένοι δηλαδή 128 άνθρωποι.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία τα νέα ημερήσια κρούσματα είναι 5.755 άτομα που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έναντι 6.275 μια ημέρα νωρίτερα.

Περίπου 4,59% των ατόμων που εξετάστηκαν με test βρέθηκαν θετικοί, σημειώνοντας μικρή μείωση από 4,84% στις 10 Αυγούστου 2021.

Το πλέον εντυπωσιακό το 55% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι και 43% ανεμβολίαστοι.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 6.580 στο Ισραήλ.

Από τις αρχές Αυγούστου, 102 ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν – σχεδόν διπλάσιοι από τον Ιούλιο και πάνω από 10 φορές περισσότεροι από τον Ιούνιο.

Από τους 102 ασθενείς που πέθαναν τον Αύγουστο από Covid 19 σχεδόν το 70% ήταν εμβολιασμένοι.

Προειδοποιούν

«Χωρίς σημαντικά μέτρα για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μόλυνσης», ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης και Γνώσης για τον κορωνοϊό, «αναμένεται να υπάρξει επικίνδυνη επιβάρυνση στα νοσοκομεία».

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά και ήδη στο Ισραήλ εξετάζουν το σενάριο να επιτραπεί ο εμβολιασμός με 3η δόση και σε ηλικίες κάτω των 60 ετών αλλά υπάρχει διχογνωμία.

Διαφωνούν οι λοιμωξιολόγοι για το εάν πρέπει να εμβολιαστούν με 3η δόση εμβολίου και οι ηλικίες άνω των 45 ετών

Η συμβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας πιστεύει γενικά ότι ο εμβολιασμός κάνει περισσότερο καλό παρά κακό, αλλά δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση, κοινώς οι επιστήμονες δεν συμφωνούν για την 3η δόση σε νεότερους δηλαδή κάτω των 60 ετών.

Μετά από 10 ημέρες και 600.000 εμβολιασμένους με 3η δόση άνω των 60 ετών, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και τα συμβουλευτικά όργανά του εξετάζουν, εάν θα επεκταθεί το πρόγραμμα σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.

Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει ευρεία υποστήριξη για να εμβολιαστούν για 3η φορά ηλικίες και κάτω των 60 ετών.

Οι απόψεις των ισραηλινών επιστημόνων διίστανται κάποιοι προειδοποιούν για σοβαρές παρενέργειες εάν χορηγηθεί 3η δόση εμβολίου σε νεότερες ηλικίες.

Παρ’ όλα αυτά, η στάση θα μπορούσε να αλλάξει με βάση τις τάσεις νοσηρότητας ή με βάση την πορεία όσων εμβολιαστούν για 3η φορά.

Eπειδή το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην εμβολιαστική προσπάθεια, είναι το μόνο κράτος διεθνώς που εμβολιάζει με 3η δόση, κάθε βήμα είναι ένα άλμα προς το άγνωστο. Η 3η δόση εμβολίων, δεν βασίζεται ακόμη σε ένα ξεκάθαρο πρωτόκολλο και αποτελεί στοίχημα και για άλλους συνεχιζόμενο πείραμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Ισραήλ να διακόψει την 3η δόση εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, μεταξύ των σχεδόν 600.000 ατόμων που έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά, λιγότεροι από 50 έχουν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες.

Τα αναφερόμενα συμπτώματα (πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός και ναυτία) ήταν ήπια και πέρασαν γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές μελετούν τις πιθανότητες εμφάνισης μακροπρόθεσμων συμπτωμάτων σε οποιονδήποτε μπορεί να μολυνθεί μετά τον εμβολιασμό.

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν

Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση της κοινότητας σύμφωνα με στέλεχος του ΠΟΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.