Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός : Πολυδιάστατη η κρίση που δημιούργησε στο Ισραήλ

Κορωνοϊός : Πολυδιάστατη η κρίση που δημιούργησε στο  Ισραήλ

Κορωνοϊός : Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνεργασία με τους υπουργούς υγείας ,εξέδωσαν μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον Κορωνοιό.

Ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας χρησιμοποίησαν μια αποκαλυπτική αφήγηση για να μιλήσουν για τον Κορωνοιό στους πολίτες. Οι βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτής της αφήγησης ήταν ο εκφοβισμός, η έλλειψη διαφάνειας των πληροφοριών, και η παροχή αντιφατικών οδηγιών.

Η διαχείριση του Ισραήλ στην κρίση του κορωνοιού διαφέρει από εκείνη άλλων χωρών επειδή το Ισραήλ βρισκόταν εν μέσω βαθιάς συνταγματικής κρίσης που επηρέασε τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ρόλος της πανδημίας στο Ισραήλ

  •  Η πανδημία δημιούργησε μια πολυδιάστατη κρίση στο Ισραήλ θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπονομεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, αμφισβητώντας την αποτελεσματική διακυβέρνηση και ακόμη και παρέχοντας κάλυψη για διαδικασίες που ενδέχεται να βλάψουν τις δημοκρατικές αξίες.

Πως ο Νετανιάχου χειρίστηκε το θέμα του Κορωνοιού

  • Ο Νετανιάχου υιοθέτησε μια συγκεντρωτική προσέγγιση στη διαχείριση και την επικοινωνία της κρίσης. Δηλαδή, έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τύπου , για να ανακοινώσει πρόσθετες οδηγίες και περιορισμούς που υπαγορεύονται από τον COVID-19, χωρίς να δίνει στους δημοσιογράφους την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις.
  • Ο Νετανιάχου και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να πείσουν ότι πρόκειται για περίοδο έκτακτης ανάγκης, οπότε πρέπει να ακούσουν και να συμμορφωθούν με τις αυστηρές οδηγίες. Κατά το πρώτο κύμα, αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν το κλείσιμο σχολείων, ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χώρων εργασίας, ένα γενικό κλείσιμο του κοινού και τη ψήφιση νόμου που να δίνει στον πρωθυπουργό ευρείες εξουσίες κατά τη διάρκεια της κρίσης χωρίς έγκριση ή επίβλεψη από το ισραηλινό κοινοβούλιο.

  • Η δεύτερη στοχευμένη ομάδα αποτελούνταν από τους πολιτικούς αντιπάλους του Νετανιάχου, τους οποίους ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο COVID-19.
  • Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση του COVID-19 στο Ισραήλ διαχειριζόταν από μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής έναν προσωρινό πρωθυπουργό που λειτουργούσε με τρία ποινικά μηνύματα, μετά από τρεις εκλογικούς κύκλους στους οποίους δεν προέκυψε σαφής νικητής.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1.339 τα νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κορωνοϊός 29/07 – 2.696 νέα κρούσματα – 9 νεκροί – 157 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ 28/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρώτη συνάντηση Πλεύρη με τους φαρμακοβιομήχανους

Η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν το βασικό θέμα μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης της πρώτης συνάντησης του νέου υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους όλων των συνδέσμων του χώρου του φαρμάκου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.