Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός : Πολυδιάστατη η κρίση που δημιούργησε στο Ισραήλ

Κορωνοϊός : Πολυδιάστατη η κρίση που δημιούργησε στο  Ισραήλ

Κορωνοϊός : Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε συνεργασία με τους υπουργούς υγείας ,εξέδωσαν μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον Κορωνοιό.

Ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας χρησιμοποίησαν μια αποκαλυπτική αφήγηση για να μιλήσουν για τον Κορωνοιό στους πολίτες. Οι βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτής της αφήγησης ήταν ο εκφοβισμός, η έλλειψη διαφάνειας των πληροφοριών, και η παροχή αντιφατικών οδηγιών.

Η διαχείριση του Ισραήλ στην κρίση του κορωνοιού διαφέρει από εκείνη άλλων χωρών επειδή το Ισραήλ βρισκόταν εν μέσω βαθιάς συνταγματικής κρίσης που επηρέασε τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ρόλος της πανδημίας στο Ισραήλ

  •  Η πανδημία δημιούργησε μια πολυδιάστατη κρίση στο Ισραήλ θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπονομεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, αμφισβητώντας την αποτελεσματική διακυβέρνηση και ακόμη και παρέχοντας κάλυψη για διαδικασίες που ενδέχεται να βλάψουν τις δημοκρατικές αξίες.

Πως ο Νετανιάχου χειρίστηκε το θέμα του Κορωνοιού

  • Ο Νετανιάχου υιοθέτησε μια συγκεντρωτική προσέγγιση στη διαχείριση και την επικοινωνία της κρίσης. Δηλαδή, έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τύπου , για να ανακοινώσει πρόσθετες οδηγίες και περιορισμούς που υπαγορεύονται από τον COVID-19, χωρίς να δίνει στους δημοσιογράφους την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις.
  • Ο Νετανιάχου και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να πείσουν ότι πρόκειται για περίοδο έκτακτης ανάγκης, οπότε πρέπει να ακούσουν και να συμμορφωθούν με τις αυστηρές οδηγίες. Κατά το πρώτο κύμα, αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν το κλείσιμο σχολείων, ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χώρων εργασίας, ένα γενικό κλείσιμο του κοινού και τη ψήφιση νόμου που να δίνει στον πρωθυπουργό ευρείες εξουσίες κατά τη διάρκεια της κρίσης χωρίς έγκριση ή επίβλεψη από το ισραηλινό κοινοβούλιο.

  • Η δεύτερη στοχευμένη ομάδα αποτελούνταν από τους πολιτικούς αντιπάλους του Νετανιάχου, τους οποίους ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο COVID-19.
  • Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση του COVID-19 στο Ισραήλ διαχειριζόταν από μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής έναν προσωρινό πρωθυπουργό που λειτουργούσε με τρία ποινικά μηνύματα, μετά από τρεις εκλογικούς κύκλους στους οποίους δεν προέκυψε σαφής νικητής.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1.339 τα νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κορωνοϊός 29/07 – 2.696 νέα κρούσματα – 9 νεκροί – 157 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ 28/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Οι ψηφοφόροι του Κάνσας καταρρίπτουν τη τροποποίηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κάνσας: Η προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση είναι μια αντίδραση σε μια απόφαση του 2019 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας, το οποίο κατέρριψε έναν πολιτειακό νόμο που απαγόρευε μια κοινή διαδικασία άμβλωσης δεύτερης θητείας.

Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3.000 γιατρούς. Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αυξάνονται οι έρευνες στον τομέα της ιατρικής στην Αυστραλία

Χρηματοδότηση ερευνών: Για να συμβαδίσει με άλλες χώρες και για να διατηρήσει την έρευνα για την υγεία μια βιώσιμη καριέρα, η Αυστραλία πρέπει πρώτα απ' όλα να αυξήσει το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της έρευνας.

Επιχορηγήσεις για τη Δημόσια Υγεία στη Τζόρτζια

Κρατικό Πανεπιστήμιο Τζόρτζια: Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόληψης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επικεντρώνεται στην υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Μια σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες.