Ρεπορτάζ Υγείας

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τα ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τα ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο

Ώρες μετά την πρόσφατη εφημερία του “Αττικόν” και 100 ράντζα είναι ακόμα διάσπαρτα σε όλο το νοσοκομείο. Έξω από τους θαλάμους των κλινικών, στους διαδρόμους και σε κάθε γωνιά που μπορεί να χωρέσει έστω κι ένα φορείο. Ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα και την επόμενη ημέρα, ενώ κανονικά από τη συγκεκριμένη μονάδα παίρνουν εξιτήριο μέχρι το τέλος της ημέρας. Σύμφωνα με πάγια πρακτική του νοσοκομείου τα ράντζα αναπτύσσονται αρχικά εκεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας, για να προωθηθούν στη συνέχεια στους θαλάμους. Όμως, παρ’ ότι οι ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους από τις 9/4, μέχρι την Τετάρτη 10/4, στις 8.00 το βράδυ παρέμεναν εκεί, χωρίς να προωθηθούν σε θαλάμους.

Η εφημερία του “Αττικόν” σε νούμερα

  • 870 προσελεύσεις,
  • 190 εισαγωγές,
  • 100 ράντζα
  • 22 ασθενείς στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας από 9/4

Η γρίπη φεύγει…τα ράντζα μένουν στο “Αττικόν”

Παρά το γεγονός ότι το χειμώνα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε χαρακτηρίσει τα ράντζα “παροδικό φαινόμενο”, το οποίο είχε αποδώσει στην έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης, αποδεικνύεται τελικά ότι μάλλον αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Αυτό σχολίασε o Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. “Ώρες μετά την εφημερία και 100 ράντζα είναι διάσπαρτα στο “Αττικό” νοσοκομείο. Αυτό δείχνει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, την έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας και την έλλειψη ικανού αριθμού κλινών, που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει τον χειμώνα ότι ήταν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, λόγω της γρίπης. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μόνιμο φαινόμενο”, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι “Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου ότι είμαστε πρώτοι με πάνω από 1.600 νεκρούς τον χρόνο, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφρικανοί επιστήμονες μπερδεμένοι από κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά - Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 156 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 156, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: "Είμαι γιατρός και δημοκράτης και δεν θα αφήσω τον όχλο να με αναγκάσει να διαλέξω μεταξύ των δύο"

Η επιστήμη δεν είναι στατική. Αλλάζει συνεχώς. Όσοι παρέχουν θεραπείες χρειάζονται την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε τη δήλωση του Δρ. Άντονι Φάουτσι τον Ιανουάριο του 2022 ότι η COVID, «τελικά θα βρει σχεδόν όλους». Είναι μια παραδοχή που θα ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια εν μέσω του αρχικού φόβου για υποχρεωτικά lockdown.

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέα κρούσματα - 16 νεκροί - 159 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 159, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 16 νέοι θάνατοι.