Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Καταγγελία κατά της Ιταλίας για άρνηση εκτέλεσης εκτρώσεων

Καταγγελία κατά της Ιταλίας για άρνηση εκτέλεσης εκτρώσεων

Της Νικολέτας Ντάμπου

Καταγγελία στο ευρωπαϊκό συμβούλιο έκανε η Ένωση CGIL για τα νοσοκομεία και τους γιατρούς της Ιταλίας που στερούν το δικαίωμα από τις γυναίκες να κάνουν έκτρωση. Η έκτρωση έχει κατοχυρωθεί νομικά από το 1978, ωστόσο γιατροί και νοσοκομεία παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών και δεν προχωρούν στην διαδικασία, με αποτέλεσμα οι Ιταλίδες να καταφεύγουν είτε στο εξωτερικό είτε σε παράνομα ιατρεία.

Η CGIL επισημαίνει πως το Υπουργείο Υγείας υποτιμά τον αριθμό των παράνομων αμβλώσεων που πραγματοποιούνται στην Ιταλία και που υπολογίζεται πως είναι πάνω από 50.000 κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση, από την άλλη, απαντά πως το 70% των γυναικολόγων είναι αντιρρησίες συνείδησης και για αυτό δεν κάνουν εκτρώσεις. Ως αντιρρησίες συνείδησης περιγράφονται οι άνθρωποι που αρνούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους (είτε στρατιωτικά είτε επαγγελματικά) λόγω της συνείδησής τους με βάση τις θρησκευτικές, ηθικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις τους.

«Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να συνεπάγονται σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και την ευημερία των ενδιαφερομένων γυναικών, ενώ είναι αντίθετες προς το δικαίωμα στην προστασία της υγείας», είναι το μήνυμα που στέλνει το ευρωπαϊκό συμβούλιο στην Ιταλία, λέγοντας πως θα παρακολουθούν από κοντά το θέμα και ζητώντας να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Όπως προαναφέραμε, η έκτρωση είναι νόμιμη στην Ιταλία, αλλά το 78% των γυναικολόγων (που φτάνει έως και 83% σε ορισμένες συντηρητικές νότιες περιοχές) δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης και δεν εκτελούν εκτρώσεις για θρησκευτικούς ή προσωπικούς λόγους σε μια χώρα που παραμένει, πολιτισμικά τουλάχιστον, κατά κύριο λόγο Καθολική. Να σημειωθεί πως η Καθολική Εκκλησία είναι αντίθετη στις εκτρώσεις ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας. Σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε πως μόνο 1.200 γυναικολόγοι από πάνω από 10.000 στην Ιταλία κάνουν εκτρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιά και πάλι 4 Περιφέρειες αύριο 26 Ιουνίου

Καλύτερη υγεία όσοι ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ ζουν σε οίκους ευγηρίας από εκείνους που ζουν στο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ; Μπορεί να φταίνε τα σεντόνια ή η παπλωματοθήκη σας

Αυτά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο. Αυτή η μεταβλητότητα, και ένα ευρύ φάσμα σχεδίων μελέτης, καθιστά επίσης δύσκολη τη σύγκριση διαφορετικών μελετών σχετικά με την επίδραση διαφορετικών υφασμάτων στον ύπνο. Επομένως, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά υφάσματα για να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για εσάς.

Το αρνίσιο κρέας ως μια εξαιρετική επιλογή για την αναιμία

Αρνί: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε εύκολα απορροφούμενο σίδηρο και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το αρνί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί και να διατηρήσετε τη γενική σας υγεία.

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Θα οδηγηθεί η νέα παραλλαγή COVID FLiRT σε άνοδο αυτό το καλοκαίρι;

Παραλλαγή Covid: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι η ανίχνευση λυμάτων του COVID-19 είναι υψηλή ή πολύ υψηλή σε οκτώ πολιτείες, αλλά το αν αυτό σημαίνει μια καλοκαιρινή αύξηση των κρουσμάτων μένει να φανεί.

Close Icon