Ρεπορτάζ Υγείας

Καρκίνος προστάτη: Ο μεγαλύτερος προσυμπτωματικός έλεγχος ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Καρκίνος προστάτη: Ο μεγαλύτερος προσυμπτωματικός έλεγχος ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Καρκίνος προστάτη: Η πρώτη στο είδος της δοκιμή - που ονομάζεται TRANSFORM - θα χρησιμοποιήσει καινοτόμες μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου.

Την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, η κυβέρνηση αποκάλυψε μια δοκιμή προσυμπτωματικού ελέγχου αξίας 42 εκατομμυρίων λιρών. Η δοκιμή εστιάζει στο να βρει τρόπους να ανιχνεύει νωρίτερα τον πιο κοινό ανδρικό καρκίνο στη χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες σε όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν, με έναν στους δέκα συμμετέχοντες να είναι μαύροι άνδρες που έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Το NHS England θα πραγματοποιήσει μια σειρά βελτιώσεων στις σελίδες για την υγεία των ανδρών στο Διαδίκτυο και ο πρώτος Πρεσβευτής Υγείας Ανδρών θα διοριστεί από την κυβέρνηση.

Χιλιάδες ζωές ανδρών θα μπορούσαν να σωθούν και οι αγαπημένοι τους να γλιτώσουν την τραγωδία της απώλειας κάποιου από καρκίνο, καθώς μια νέα σημαντική δοκιμή προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη πρόκειται να ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη 42 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση και τον καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη στο είδος της δοκιμή – που ονομάζεται TRANSFORM – θα χρησιμοποιήσει καινοτόμες μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως η μαγνητική τομογραφία για τον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη, και θα δει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν.

Καρκίνος προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχει πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου. Συνήθως δεν έχει συμπτώματα μέχρι να μεγαλώσει και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και, δυστυχώς, 12.000 άνδρες πεθαίνουν από αυτό κάθε χρόνο. Ένας τρόπος αποτελεσματικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη θα μπορούσε να βρει αυτούς τους άνδρες πριν εξαπλωθεί ο καρκίνος τους και να σώσει τη ζωή τους.

Η δοκιμή έχει τη δυνατότητα να δει νέες μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου να δίνουν πιο ακριβή αποτελέσματα από τις τρέχουσες αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες μπορεί να χάσουν ορισμένους καρκίνους και συχνά υποδηλώνουν καρκίνο του προστάτη όταν δεν υπάρχει καρκίνος. Το σημαντικότερο είναι ότι ο προληπτικός έλεγχος θα μπορούσε επίσης να εντοπίσει την ασθένεια ακόμη και όταν δεν εμφανίζονται συμπτώματα. Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Victoria Atkins δήλωσε:

“Τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου συνεχίζουν να βελτιώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη νόσο να διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο πιο συχνά. Πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα. Ελπίζουμε ότι αυτή η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να σωθούν οι ζωές χιλιάδων ακόμη ανδρών μέσω προηγμένων μεθόδων προσυμπτωματικού ελέγχου που μπορούν να κολλήσουν τον καρκίνο του προστάτη όσο το δυνατόν νωρίτερα.”

Η Laura Kerby, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Prostate Cancer UK, δήλωσε:

“12.000 άνδρες πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο και είναι ο πιο συχνός καρκίνος που δεν έχει εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει. Γι’ αυτό ξεκινάμε τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη δοκιμή μας. Θα μας δώσει επιτέλους τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για να αναπτύξουμε ένα σύστημα δοκιμών ρουτίνας και να σώσουμε χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο.

Η μοναδική εστίαση και η τεχνογνωσία του Prostate Cancer UK μάς έκανε τον μοναδικό οργανισμό που θα μπορούσε πραγματικά να πραγματοποιήσει αυτή τη δοκιμή που αλλάζει το παράδειγμα και είμαστε χαρούμενοι που η κυβέρνηση υποστήριξε το όραμά μας να φέρουμε επανάσταση στη διάγνωση.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στάσεις σεξ που είναι επιβλαβείς για τον προστάτη

Μύθοι που σχετίζονται με καλοήθεις παθήσεις του προστάτη

Καρκίνος Προστάτη: Fusion βιοψία και ρομποτική προστατεκτομή

Επικαιροποιημένη ματιά στις ανισότητες στον καρκίνο του προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.