Ρεπορτάζ Υγείας

Καρδιακές Παθήσεις: Είναι το πρόγραμμα άσκησής σας υγιές για την καρδιά;

Καρδιακές Παθήσεις: Είναι το πρόγραμμα άσκησής σας υγιές για την καρδιά;

"Έτσι, το γλυκό σημείο για τη μέτρια ένταση είναι να αναπνέετε απλώς από το στόμα, αλλά να είστε ακόμα σε θέση να μιλήσετε σε κάποιον". Για την καλύτερη συνολική υγεία, ο Δρ Φερνάντες συνιστά ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει προπόνηση αντίστασης ή δύναμης, όπως η άρση βαρών, μαζί με τακτική καρδιαγγειακή άσκηση. Θυμηθείτε, συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Καρδιακές Παθήσεις: Πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο. Συναντάτε τους φίλους σας για μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Ίσως το μάθημα αεροβικής να είναι η άσκηση που κάνετε. Είναι όμως το πρόγραμμα άσκησής σας το καλύτερο για την υγεία της καρδιάς σας; Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένα άτομο πεθαίνει κάθε 34 δευτερόλεπτα στις Η.Π.Α. από καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η τακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων. Η άσκηση έχει μια σειρά από οφέλη, όπως η συμβολή στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και η ενδυνάμωση του καρδιακού μυός. Εάν ο στόχος σας είναι ένα πρόγραμμα άσκησης για την υγεία της καρδιάς, ο Dr. Regis Fernandes, καρδιολόγος της Mayo Clinic, λέει ότι υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ασκείστε για τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς.

Χρόνος Όταν πρόκειται για άσκηση για τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς, ο Δρ Fernandes λέει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ο χρόνος που αφιερώνετε κάθε εβδομάδα στην άσκηση. Συνιστά να στοχεύετε σε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα για βέλτιστα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. “Μπορείτε να το κατανέμετε αυτό σε τρεις ή πέντε ημέρες, ό,τι σας βολεύει στο πρόγραμμά σας. Σίγουρα μπορείτε να κάνετε περισσότερα αν θέλετε. Αλλά το σημαντικό είναι να αφιερώνετε τουλάχιστον 150 λεπτά συνολικά κάθε εβδομάδα”, λέει ο Δρ Φερνάντες.

Ένταση

Το δεύτερο βασικό συστατικό ενός προγράμματος άσκησης για την υγεία της καρδιάς είναι να παραμείνετε σε ένα μέτριο επίπεδο έντασης. “Το περπάτημα, η ποδηλασία, το κολύμπι, οτιδήποτε όπου κινείτε τους μεγάλους μύες του σώματος, είναι σημαντικό να είναι μέτριας έντασης”, λέει ο Δρ Φερνάντες. Για να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε μια μέτρια για την υγεία της καρδιάς ένταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα όργανο παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού. Εναλλακτικά, ο Dr. Fernandes λέει ότι ένας εύκολος τρόπος για να μετρήσετε την ένταση της άσκησής σας είναι απλά να παρακολουθείτε την αναπνοή σας. “Αν περπατάτε και αναπνέετε από τη μύτη σας, δεν είστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο. Αν περπατάτε και δεν μπορείτε να μιλήσετε, αυτό είναι πολύ υψηλό”, λέει ο Δρ Φερνάντες. “Έτσι, το γλυκό σημείο για τη μέτρια ένταση είναι να αναπνέετε απλώς από το στόμα, αλλά να είστε ακόμα σε θέση να μιλήσετε σε κάποιον”. Για την καλύτερη συνολική υγεία, ο Δρ Φερνάντες συνιστά ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει προπόνηση αντίστασης ή δύναμης, όπως η άρση βαρών, μαζί με τακτική καρδιαγγειακή άσκηση. Θυμηθείτε, συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία υγείας σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 τρόποι για να ξεκινήσετε την γυμναστική τώρα!

Tips για να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση

Πόσο περπάτημα πρέπει να κάνετε στα 70 σας;

Ο περίπατος αυξάνει το όριο ζωής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόγραμμα νοσοκομειακού περπατήματος υπό επίβλεψη μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές ηλικιωμένων σε εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα 

Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να εξετάσουν τα προγράμματα νοσοκομειακού περιπάτου ως ένα λογικό μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ηλικιωμένων ενηλίκων. Απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη των νοσοκομείων στην εφαρμογή νέων κλινικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επίδρασής τους.

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Αν και η συνολική έκθεση σε ανοσοκατασταλτικά δεν συσχετίστηκε με το αποτέλεσμα, οι ανοσοκατασταλτικές στοχευμένες θεραπείες συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο νοσηρότητας-θνησιμότητας. Οι συγγραφείς κατέδειξαν αυτά τα ευρήματα με μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν τον κίνδυνο διαφόρων γεγονότων με την πάροδο του χρόνου.

Στο κόκκινο οι υγειονομικές ελλείψεις στα νησιά σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου

Σύρος: Έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας γιατί οι δύο γιατροί καρδιολόγοι της ΜΑΦ μετακινήθηκαν στη καρδιολογική κλινική να καλύψουν τα κενά. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 25 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς έμεινε με δύο γιατρούς. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπάρχει διευθυντής στη χειρουργική κλινική, δεν υπάρχει νευρολόγος, ούτε ψυχίατρος.