Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1 στις 5 εγκυμοσύνες κατέληξε σε έκτρωση το 2020

ΗΠΑ: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1 στις 5 εγκυμοσύνες κατέληξε σε έκτρωση το 2020

Και ενώ η χώρα, στο σύνολό της, σημείωσε αύξηση των αμβλώσεων, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δύση και τα Μεσοδυτικά.

ΗΠΑ: Ο αριθμός των γυναικών που ζητούσαν αμβλώσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκε το 2020, αντιστρέφοντας μια τάση πτωτικής τάσης 30 ετών. Μία στις πέντε εγκυμοσύνες κατέληξαν σε άμβλωση το 2020, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Guttmacher Institute, η οποία κάνει εκστρατεία για την πρόσβαση στις αμβλώσεις και λέει ότι ο αντίκτυπος μιας αντιστροφής Roe εναντίον Wade θα είναι ακόμη πιο καταστροφικός από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το 2020 σημειώθηκαν 930.160 αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αύξηση 8% από 862.320 αμβλώσεις το 2017. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο αριθμός των αμβλώσεων αυξήθηκε και στις τέσσερις περιοχές της χώρας μεταξύ 2017 και 2020.

Η αύξηση των αμβλώσεων συνοδεύτηκε από μείωση 6 τοις εκατό στις γεννήσεις μεταξύ 2017 και 2020.

Επειδή υπήρχαν πολύ περισσότερες γεννήσεις (3,6 εκατομμύρια) από τις αμβλώσεις, αυτό σημαίνει ότι λιγότερα άτομα έμεναν έγκυες και, για όσες το έκαναν, μεγαλύτερος αριθμός επέλεξε να κάνω έκτρωση.

«Η μακροπρόθεσμη μείωση των αμβλώσεων έχει τελειώσει και ο αριθμός των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα αυξάνεται», δήλωσε η Rachel K. Jones, μια ερευνήτρια που συνέγραψε μια ανάλυση των δεδομένων για την Guttmacher, μια ερευνητική ομάδα που υποστηρίζει τα δικαιώματα των αμβλώσεων, αναφέρει το NPR.Org. Προτείνονται αρκετοί λόγοι για τα ποσοστά αμβλώσεων

Η έκθεση παραθέτει αρκετούς πιθανούς παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στην αύξηση.

Ορισμένες πολιτείες επέκτειναν την κάλυψη του Medicaid ή τα κεφάλαια για τη φροντίδα των αμβλώσεων που επέτρεψαν στις γυναίκες με χαμηλό εισόδημα να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις αμβλώσεις.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ορισμένες γυναίκες έχασαν την πρόσβαση σε αντισυλληπτική φροντίδα λόγω περιορισμών σε δημόσια προγράμματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που μπορεί να οδήγησε σε περισσότερες ακούσιες εγκυμοσύνες, αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Reuters.

Και ενώ η χώρα, στο σύνολό της, σημείωσε αύξηση των αμβλώσεων, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δύση και τα Μεσοδυτικά.

Σε κρατικό επίπεδο, οι αριθμοί διέφεραν ευρέως ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

Ανάλογα με τους περιορισμούς μιας πολιτείας ή τον αριθμό των διαθέσιμων κλινικών αμβλώσεων, οι αριθμοί ανά πολιτεία διέφεραν. Για παράδειγμα, στο Μισισιπή, ο αριθμός των αμβλώσεων αυξήθηκε κατά 40 τοις εκατό μεταξύ 2017 και 2020.

Ο Μισισιπής έχει μόνο μία κλινική αμβλώσεων και, στο παρελθόν, οι εγκαταστάσεις σε γειτονικές πολιτείες ήταν πιο κοντά για πολλούς κατοίκους του Μισισιπή. Συνέπειες Roe v Wade

Η αύξηση των αμβλώσεων σημαίνει ότι ο αντίκτυπος της ανατροπής της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Roe v. Wade το 1973, η οποία νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ήταν μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο, δήλωσε η ερευνήτρια Rachel Jones, συν-συγγραφέας της μελέτης.

Ο Jones λέει ότι αν ανατραπεί το Roe v Wade τον επόμενο μήνα, θα υπάρξει μείωση των αμβλώσεων, καθώς ορισμένοι ασθενείς σε πολιτείες με περιοριστικούς νόμους δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση. «Η ανάγκη για άμβλωση αυξάνεται σε μια εποχή που το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να χτυπήσει τον Roe εναντίον Wade», είπε ο Jones

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άμβλωση στην Ιταλία είναι νόμιμη, αλλά η εύρεση μιας είναι δύσκολη

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

Μετά την προσεκτική αποφυγή του θέματος ταμπού για δεκαετίες, όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες παίρνουν θέση για το δικαίωμα στην άμβλωση,

Η γνώμη της συντηρητικής πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις χτύπησε την Ουάσιγκτον σαν κεραυνός εν αιθρία αργά τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ σύμφωνα με σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Στο μέλλον ίσως να μπορείτε να επιλέξετε την ανάπλαση ιστών αντί της απονεύρωσης

Ο Dr. Van Dyke εξήγησε: "επειδή η εφαρμογή του RvE1 στον οδοντικό πολφό προάγει τον σχηματισμό του τύπου των βλαστικών κυττάρων που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε οδοντίνη (δόντι), οστό, χόνδρο ή λίπος, η τεχνολογία αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής πέρα από τους ιστούς στα δόντια. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οστών σε άλλα μέρη του σώματος".

Γρίπη χοίρων: Τι ακολουθεί μετά το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Βρετανία;

Γρίπη χοίρων: Οι χοίροι είναι μια κοινή πηγή νέων στελεχών γρίπης, επειδή μπορούν να κολλήσουν ιούς γρίπης από ανθρώπους και πτηνά που στη συνέχεια αναμειγνύονται και δημιουργούν νέες εκδοχές.

Η γρίπη βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι λοιμώξεις από RSV μπορεί να κορυφώνονται, λένε οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ

Οι αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι υπήρξε μια μέτρια αύξηση της πνευμονίας στα παιδιά, αλλά ότι είναι κατάλληλη για την εποχή. Στην Κίνα σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, την οποία οι εκεί υγειονομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν στη γρίπη και σε άλλες συνήθεις αιτίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).