Σεξουαλική Υγεία

ΗΠΑ αμβλώσεις: Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε δομές που πραγματοποιούν εκτρώσεις, θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ορισμένες γυναίκες, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των Πολιτειών να απαγορεύσουν ή να μειώσουν τις αμβλώσεις, καταλήγει μια νέα μελέτη.

ADMAN

Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν έκτρωση έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να καθυστερήσουν τη διαδικασία ή να αποφασίσουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους, εάν ζουν 50 ή περισσότερα μίλια μακριά από μία κλινική, σε σύγκριση με γυναίκες που ζουν σε απόσταση 5 μιλίων, έδειξαν τα αποτελέσματα νέας μελέτης. «Το πολύ έντονο, ηχηρό αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της απόστασης για να φτάσουν σε μια δομή άμβλωσης», δήλωσε η ανώτερη ερευνήτρια της μελέτης Ushma Upadhyay, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιστημών της αναπαραγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα ευρήματα έρχονται μετά από μια δημοσίευση της εφημερίδας του Πανεπιστημίου της Γιούτα που διαπίστωσε ότι η μέση απόσταση ταξιδιού σε μια κλινική αμβλώσεων θα τριπλασιαστεί – από σχεδόν 40 σε περισσότερα από 113 μίλια – εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφανθεί υπέρ της περιοριστικής νομοθεσίας που επιτρέπει στις Πολιτείες να ακυρώνουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. «Ήδη, με το 89% των κομητειών να μην διαθέτουν εγκαταστάσεις αμβλώσεων, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις αποστάσεις οδήγησης», είπε η Katie Watson, δικηγόρος και βιοηθικός στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, στο Σικάγο. «Εάν επιτραπεί στις πολιτείες να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν αυστηρά τις αμβλώσεις, θα δούμε αυτούς τους χρόνους ταξιδιού να αυξάνονται πολύ για τόσες πολλές εγκύους», πρόσθεσε.

Η Upadhyay και οι συνάδελφοί της πραγματοποίησαν την έρευνά τους χρόνια νωρίτερα, μεταξύ Αυγούστου 2017 και Μαΐου 2018, επικοινωνώντας μέσω του Google Ads με έγκυες γυναίκες που είχαν υποβάλει ερωτήματα ειδικά για τις αμβλώσεις στη μηχανή αναζήτησης. «Οι περισσότερες από τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τα εμπόδια στις αμβλώσεις έχουν πάρει συνεντεύξεις από ασθενείς σε κλινικές», είπε η Upadhyay. «Διαπιστώσαμε ότι παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους σε κλινικές αμβλώσεων, δεν εκτιμούσαμε τις περιπτώσεις εκείνων των οποίων τα εμπόδια ήταν τόσο ανυπέρβλητα που δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν σε μια κλινική».

Οι ερευνητές ολοκλήρωσαν την έρευνα σε σχεδόν 1.500 έγκυες γυναίκες και διεξήγαγαν μια επιπλέον έρευνα παρακολούθησης ένα μήνα αργότερα για περισσότερες από 1.000. Με την παρακολούθηση ενός μήνα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

  • Περίπου το 52% των ανθρώπων που ζούσαν σε απόσταση πέντε μιλίων από μια κλινική είχαν κάνει έκτρωση, σε σύγκριση με το 35% αυτών που ζούσαν 50 ή περισσότερα μίλια μακριά.
  • Περίπου το 30% όσων ζούσαν κοντά σε μια κλινική εξακολουθούσαν να αναζητούν άμβλωση, σε σύγκριση με το 41% ​​όσων ήταν μακριά από κλινική.
  • Περίπου το 20% όσων ήταν κοντά σε μια κλινική και το 24% όσων ζούσαν μακριά είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους.
  • Περίπου εννέα στις 10 συμμετέχουσες ανέφεραν τουλάχιστον ένα εμπόδιο που σχετίζεται με την απόσταση στην πρόσβαση στην άμβλωση, ακόμη κι αν ζούσαν σε κοινότητα με κλινική, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μετά την προσεκτική αποφυγή του θέματος ταμπού για δεκαετίες, όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες παίρνουν θέση για το δικαίωμα στην άμβλωση,

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώσει την απόφαση Roe εναντίον Wade, περισσότερες πολιτείες θα προχωρήσουν με απαγορεύσεις και περιορισμούς στις αμβλώσεις

Η γνώμη της συντηρητικής πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις χτύπησε την Ουάσιγκτον σαν κεραυνός εν αιθρία αργά τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι κακό για την σχέση σας να κοιμάστε σε χωριστά κρεβάτια;

Σεξουαλική υγεία: Δεν υπάρχει μια στρατηγική ύπνου που να ταιριάζει σε όλα τα ζευγάρια. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο. Άλλωστε, ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας.

Πόσο καλό κάνει το casual sex;

Σεξ: Οι άνθρωποι μπορεί να ορίσουν το περιστασιακό σεξ ως σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα εκτός μιας σχέσης.

Πόσο καλό κάνει το σεξ στην υγεία μας;

Σεξουαλική επαφή: Το σεξ όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεών μας, αλλά η επιστήμη μας δείχνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε υγιείς τόσο από συναισθηματική όσο και από σωματική άποψη.