Σεξουαλική Υγεία

ΗΠΑ αμβλώσεις: Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε δομές που πραγματοποιούν εκτρώσεις, θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ορισμένες γυναίκες, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των Πολιτειών να απαγορεύσουν ή να μειώσουν τις αμβλώσεις, καταλήγει μια νέα μελέτη.

Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν έκτρωση έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να καθυστερήσουν τη διαδικασία ή να αποφασίσουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους, εάν ζουν 50 ή περισσότερα μίλια μακριά από μία κλινική, σε σύγκριση με γυναίκες που ζουν σε απόσταση 5 μιλίων, έδειξαν τα αποτελέσματα νέας μελέτης. «Το πολύ έντονο, ηχηρό αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της απόστασης για να φτάσουν σε μια δομή άμβλωσης», δήλωσε η ανώτερη ερευνήτρια της μελέτης Ushma Upadhyay, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιστημών της αναπαραγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα ευρήματα έρχονται μετά από μια δημοσίευση της εφημερίδας του Πανεπιστημίου της Γιούτα που διαπίστωσε ότι η μέση απόσταση ταξιδιού σε μια κλινική αμβλώσεων θα τριπλασιαστεί – από σχεδόν 40 σε περισσότερα από 113 μίλια – εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφανθεί υπέρ της περιοριστικής νομοθεσίας που επιτρέπει στις Πολιτείες να ακυρώνουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. «Ήδη, με το 89% των κομητειών να μην διαθέτουν εγκαταστάσεις αμβλώσεων, οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αυτές τις αποστάσεις οδήγησης», είπε η Katie Watson, δικηγόρος και βιοηθικός στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, στο Σικάγο. «Εάν επιτραπεί στις πολιτείες να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν αυστηρά τις αμβλώσεις, θα δούμε αυτούς τους χρόνους ταξιδιού να αυξάνονται πολύ για τόσες πολλές εγκύους», πρόσθεσε.

Η Upadhyay και οι συνάδελφοί της πραγματοποίησαν την έρευνά τους χρόνια νωρίτερα, μεταξύ Αυγούστου 2017 και Μαΐου 2018, επικοινωνώντας μέσω του Google Ads με έγκυες γυναίκες που είχαν υποβάλει ερωτήματα ειδικά για τις αμβλώσεις στη μηχανή αναζήτησης. «Οι περισσότερες από τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τα εμπόδια στις αμβλώσεις έχουν πάρει συνεντεύξεις από ασθενείς σε κλινικές», είπε η Upadhyay. «Διαπιστώσαμε ότι παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους σε κλινικές αμβλώσεων, δεν εκτιμούσαμε τις περιπτώσεις εκείνων των οποίων τα εμπόδια ήταν τόσο ανυπέρβλητα που δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν σε μια κλινική».

Οι ερευνητές ολοκλήρωσαν την έρευνα σε σχεδόν 1.500 έγκυες γυναίκες και διεξήγαγαν μια επιπλέον έρευνα παρακολούθησης ένα μήνα αργότερα για περισσότερες από 1.000. Με την παρακολούθηση ενός μήνα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

  • Περίπου το 52% των ανθρώπων που ζούσαν σε απόσταση πέντε μιλίων από μια κλινική είχαν κάνει έκτρωση, σε σύγκριση με το 35% αυτών που ζούσαν 50 ή περισσότερα μίλια μακριά.
  • Περίπου το 30% όσων ζούσαν κοντά σε μια κλινική εξακολουθούσαν να αναζητούν άμβλωση, σε σύγκριση με το 41% ​​όσων ήταν μακριά από κλινική.
  • Περίπου το 20% όσων ήταν κοντά σε μια κλινική και το 24% όσων ζούσαν μακριά είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους.
  • Περίπου εννέα στις 10 συμμετέχουσες ανέφεραν τουλάχιστον ένα εμπόδιο που σχετίζεται με την απόσταση στην πρόσβαση στην άμβλωση, ακόμη κι αν ζούσαν σε κοινότητα με κλινική, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μετά την προσεκτική αποφυγή του θέματος ταμπού για δεκαετίες, όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες παίρνουν θέση για το δικαίωμα στην άμβλωση,

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώσει την απόφαση Roe εναντίον Wade, περισσότερες πολιτείες θα προχωρήσουν με απαγορεύσεις και περιορισμούς στις αμβλώσεις

Η γνώμη της συντηρητικής πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις χτύπησε την Ουάσιγκτον σαν κεραυνός εν αιθρία αργά τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.