Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα υπογράψει διάταγμα προστασίας των μετακινήσεων για άμβλωση

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα υπογράψει διάταγμα προστασίας των μετακινήσεων για άμβλωση

ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με στόχο να διευκολύνει τις γυναίκες που ζητούν αμβλώσεις να ταξιδεύουν σε άλλη πολιτεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράφει σήμερα (3/8) ένα εκτελεστικό διάταγμα που αποσκοπεί στο να διευκολύνει τις γυναίκες που ζητούν αμβλώσεις να ταξιδεύουν μεταξύ των πολιτειών για να αποκτήσουν πρόσβαση στη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, μια από τις οδηγίες που θα εκδώσει ο Μπάιντεν θα επιτρέψει στις πολιτείες που δεν έχουν θέσει εκτός νόμου την άμβλωση να υποβάλουν αίτηση για συγκεκριμένες απαλλαγές από το Medicaid που, στην πραγματικότητα, θα τις βοηθούσαν να αναλάβουν την φροντίδα γυναικών που έχουν ταξιδέψει εκτός πολιτείας.

Η εντολή θα καλεί επίσης τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμορφωθούν με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μη διακρίσεων και να εξορθολογίσουν τη συλλογή βασικών δεδομένων και πληροφοριών για την υγεία της μητέρας στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι λεπτομέρειες περιγράφηκαν από ανώτερα διοικητικά στελέχη που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν το εκτελεστικό διάταγμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος συνεχίζει να είναι απομονωμένος στην κατοικία του στον Λευκού Οίκου λόγω ανάκαμψης από COVID-19, θα υπογράψει το εκτελεστικό διάταγμα, στηρίζοντας τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής ομάδας εργασίας για την πρόσβαση στην αναπαραγωγική φροντίδα, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο Kamala Harris, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ωστόσο, το νέο διάταγμα υπολείπεται αυτού που πολλοί Δημοκρατικοί νομοθέτες και ομάδες υπεράσπισης των αμβλώσεων ζήτησαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο του 1973 για το δικαίωμα στην άμβλωση. Ένα από τα βασικά ζητήματα ήταν ο Μπάιντεν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σχετικά με τις αμβλώσεις.

Η διαταγή της Τετάρτης είναι η τελευταία σε μια σειρά εκτελεστικών ενεργειών από την κυβέρνηση Μπάιντεν, αφού το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση καταργήθηκε στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα, την Τρίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε το Αϊντάχο για το καταστατικό του που ποινικοποιεί τις αμβλώσεις, με τον γενικό εισαγγελέα Merrick Garland να υποστηρίζει ότι παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

Η απόφαση για την άμβλωση αποκαλύπτει πώς οι εταιρίες ξύπνησαν εχθρικές προς τις αμερικανικές οικογένειες

Η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων από το Κογκρέσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.