Ρεπορτάζ Υγείας

Ιδού τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν διοικήσεις μέχρι το καλοκαίρι

Ιδού τα  νοσοκομεία που θα αλλάξουν διοικήσεις μέχρι το καλοκαίρι

Της Νικολέτας Ντάμπου

Νέους διοικητές και αναπληρωτές αναζητά το Υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία του ΕΣΎ που θα προκύψουν, μετά την λήξη της θητείας των σημερινών διοικητών στις 31.7 .2020 .

Η έναρξη της θητείας των νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων. 

 Η κάλυψη των εν λόγω κενών θέσεων αφορά στα εξής  Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. : 

  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «ΣΩΤΗΡΙΑ», Διοικητής.
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ», με αρμοδιότητα στην Οργανική Μονάδα Έδρας «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», Αναπληρωτής Διοικητής.
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, Διοικητής 2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», Διοικητής.
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», με αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα «ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», Αναπληρωτής Διοικητής.

Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

 

manager

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που οφείλει να καταθέσει ο κάθε υποψήφιος είναι τα εξής:

α. Αίτηση με τα στοιχεία του αιτούντος και την θέση ή τις θέσεις για τις οποίες εκδηλώνεται ενδιαφέρον.

β. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού Σημειώματος (σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή CD ή USB stick).

γ. Υπεύθυνη Δήλωση (Ν. 1599/1986) i) περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης και περί μη ύπαρξης κωλύματος διορισμού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 8 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 29/Α/2007) και στο άρθρο 69 του Ν. 4622/2019 (ΦΕΚ 133/Α΄/7.8.2019), ii) περί μη ύπαρξης ασυμβίβαστου σύμφωνα με το αρ. 70 του Ν. 4622/2019, iii) ότι δεν κατέχει θέση στο Δημόσιο ή εάν κατέχει ποια θέση ακριβώς και iv) ότι όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό και έχει δηλώσει είναι ακριβή και αληθή και ότι είναι κάτοχος των πτυχίων που αναφέρονται σε αυτό.

δ. Αντίγραφα όλων των τίτλων σπουδών ( πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.α.) τα οποία αναφέρονται στο βιογραφικό. Σε περίπτωση που τα πτυχία, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι και τα διδακτορικά αποκτήθηκαν στο εξωτερικό πρέπει να κατατεθούν αντίγραφα των ξενόγλωσσων, οι μεταφράσεις αυτών, καθώς και οι αναγνωρίσεις του ΔΟΑΤΑΠ. Δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν. 3329/2005, άρθρο 7, παρ. 7, όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το άρθρο ενδέκατο του ν. 4118/2013 (ΦΕΚ 32/Α/2013).

nosokomeio

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν ;

Διευκρινίζεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν  οι υπηρετούντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μια αίτηση σε μία μόνο Υγειονομική Περιφέρεια, για μέχρι δύο νοσοκομεία και έως δύο θέσεις (Διοικητή ή/και Αναπληρωτή Διοικητή) από τις αναφερόμενες κενές θέσεις στην παρούσα.

Δικαιολογητικά

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους υποψηφίους στην έδρα της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο, όπου απ’ έξω θα αναγράφονται τα εξής: ” Υπουργείο Υγείας … Υγειονομική Περιφέρεια Ταχ. Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Ονοματεπώνυμο υποψηφίου Αίτηση για την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιλογή Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφρικανοί επιστήμονες μπερδεμένοι από κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Κεφαλονιά - Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέα κρούσματα - 21 νεκροί - 156 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/05: 3.424 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 156, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

Κορωνοϊός Αντιμετώπιση: "Είμαι γιατρός και δημοκράτης και δεν θα αφήσω τον όχλο να με αναγκάσει να διαλέξω μεταξύ των δύο"

Η επιστήμη δεν είναι στατική. Αλλάζει συνεχώς. Όσοι παρέχουν θεραπείες χρειάζονται την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Σκεφτείτε τη δήλωση του Δρ. Άντονι Φάουτσι τον Ιανουάριο του 2022 ότι η COVID, «τελικά θα βρει σχεδόν όλους». Είναι μια παραδοχή που θα ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια εν μέσω του αρχικού φόβου για υποχρεωτικά lockdown.

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέα κρούσματα - 16 νεκροί - 159 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 20/05: 3.708 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 159, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 16 νέοι θάνατοι.