Ρεπορτάζ Υγείας

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΠΕΦΝΙ

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΠΕΦΝΙ

Την πρώτη συνεδρίαση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που συγκροτήθηκε σε σώμα με Πρόεδρο την κ.  Δέσποινα Μακριδάκη , ενώ ακολούθησε συνάντηση με τους Φαρμακοποιούς των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Βορείου Ελλάδας.

Από την συζήτηση που διεξήχθη, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιαίτερα χρήσιμος και σημαντικός ρόλος του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού, τόσο για τους ασθενείς όσο και για την λειτουργία των νοσοκομείων , θα πρέπει να οριοθετηθεί περαιτέρω.

«Αποκλειστική αρμοδιότητα του Φαρμακοποιού είναι η χορήγηση των φαρμάκων και η ασφάλεια των ασθενών που εγγυάται η επιστημονική του γνώση», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ κυρία Δέσποινα Μακριδάκη.
Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση, που κυριάρχησε και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΕΦΝΙ, πως είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για την καθιέρωση της νοσοκομειακής ειδικότητας και στην χώρα μας. Οι παρευρισκόμενοι, στο σύνολό τους, επεσήμαναν πως οι ελάχιστοι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί της χώρας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την δραματική έλλειψη ανθρώπινων και οικονομικών πόρων που έχει ενταθεί την τελευταία πενταετία.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έγινε επίσης αναφορά σ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους ,την εφαρμογή του clawback, αλλά και από το γεγονός ότι στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχει ακόμη ηλεκτρονική διασύνδεση του Φαρμακείου με τα άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου , αλλά και με την ΗΔΙΚΑ .

Σχετικά με την στελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων, η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ κυρία Μακριδάκη ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις των νεοπροσληφθέντων φαρμακοποιών, ενώ παράλληλα προχωρούν επιπλέον διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλων νοσοκομειακών φαρμακοποιών , βοηθών φαρμακείου και λοιπού παραϊατρικού /βοηθητικού προσωπικού. Ευελπιστούμε ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των Φαρμακείων των νοσοκομείων.

Το ΔΣ της ΠΕΦΝΙ παρακολουθεί όλα τα θέματα από κοντά ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες συνεχίζοντας με την ίδια δυναμική και δράση της προηγουμένης τριετίας.

Το Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ):

1. Πρόεδρος Μακριδάκη Δέσποινα
2. Αντιπρόεδρος Τοδούλου Ουρανία
3. Γενικός Γραμματέας Γούλας Βασίλης
4. Οργανωτικός Γραμματέας Τσιακιτζής Καρυοφύλλης
5. Ταμίας Ευσταθίου Σταυρούλα
6. Αναπληρωματική Ταμίας Κακαλιούρα Βασιλική
7. Μέλος Αγγελοπούλου Βασιλική
8. Μέλος Μπέλλου Σοφία
9. Μέλος Πετρόγγονας Μαρίνος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.