Ρεπορτάζ Υγείας

Διορίζονται αυτήν την εβδομάδα οι νέοι διοικητές νοσοκομείων

Διορίζονται αυτήν την εβδομάδα οι νέοι διοικητές νοσοκομείων

της Νικολέτας Ντάμπου

Mέσα στην βδομάδα που διανύουμε θα εκδοθούν τα ΦΕΚ των νέων διοικητών και θα διοριστούν , όπως είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που είχε γράψει το www.Healthweb.gr την περασμένη εβδομάδα -Διαβάστε εδώ : Ξεψαχνίζουν τα βιογραφικά των νέων διοικητών των νοσοκομείων

Ο λόγος που δεν έχουν διοριστεί οι νέοι διοικητές είναι διότι ελέγχονται τα βιογραφικά , είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 , όπως ορίζει ο νόμος τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση ενός διορισμού ελέγχονται τα δικαιολογητικά όλων, τα ποινικά μητρώα κλπ.

Ενώ, ανακοίνωσε ότι ‘’ Στις επόμενες μέρες θα διοριστούν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία.’’

Για πρώτη φορά, σημείωσε , με νόμο του κράτους, έφερα την αξιολόγηση των διοικητών στα νοσοκομεία. Δηλαδή, ανά τρεις μήνες με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, οι εκάστοτε διοικητές θα αξιολογούνται και ανάλογα με το αν κάνουν καλά ή όχι τη δουλειά τους, θα παραμένουν στη θέση τους ή θα απολύονται αυτοδικαίως χωρίς να αποζημιώνονται.

Οι διοικητές σηκώνονται από την καρέκλα

Οι διοικητές πρέπει να είναι μαζί με τους γιατρούς και τον γιατρό υπηρεσίας στις εφημερίες και να βλέπουν ότι ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, εξήγησε ο υπουργός Υγείας. Πρέπει να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο κλείνονται τα ραντεβού, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Πρέπει εκεί που υπάρχουν παθογένειες να συνεργάζονται κεντρικά και να μπορούμε να τις λύνουμε.

grafeio9

Την αξιολόγηση των διοικητών στα νοσοκομεία δεν τόλμησε να την φέρει κανείς Όλοι μιλάνε για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, θεωρητικά. Εμείς τη νομοθετήσαμε. Και όποιες αστοχίες έχουν γίνει ή θα γίνουν στο μέλλον ή κατά την εξέλιξη της αξιολόγησης, εμείς είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε. Αφουγκράζομαι την κοινωνία και καταλαβαίνω τον κόσμο και την κριτική η οποία γίνεται. Και είμαι πάντα ανοιχτός στο να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε. Ταυτόχρονα όμως, και είμαι κάθετος σε αυτό, δεν θα επιτρέψω την ανθρωποφαγία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστημονική ομάδα παρέχει νέα ανάλυση της πνευμονικής υπέρτασης

Στο κόκκινο οι υγειονομικές ελλείψεις στα νησιά σε εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης Covid: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαγνώστηκε με covid-19 και ως εκ τούτου ακυρώνεται η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, αλλά και το διήμερο στο Άγιο Όρος όπου θα μετέβαινε με τον γιο του Κωνσταντίνο.

Περισσότεροι από 1 στους 6 ανεμβολίαστους αναφέρουν επιπτώσεις της COVID στην υγεία δύο χρόνια μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση

Ο σχεδιασμός μελλοντικών θεραπειών, κλινικών δοκιμών και παρεμβάσεων πολιτικής "θα εξαρτηθεί από ισχυρές μελέτες που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού", γράφει.

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.