Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

CDC: Τα κρούσματα ιλαράς οδηγούν σε προσαρμογές στις ταξιδιωτικές οδηγίες

CDC: Τα κρούσματα ιλαράς οδηγούν σε προσαρμογές στις ταξιδιωτικές οδηγίες

CDC: Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν να πετάξουν σε άλλες χώρες θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν φύγουν

Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι και τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται παγκοσμίως, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις οδηγίες τους σχετικά με το πώς οι ταξιδιώτες πρέπει να χειρίζονται την πιθανή απειλή για την υγεία. Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν να πετάξουν σε άλλες χώρες θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν φύγουν, εάν δεν είναι σίγουροι για το εάν είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια τους κατά της ιλαράς, λέει τώρα η καθοδήγηση.

Αυτό είναι δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προειδοποίηση ενός μήνα που το CDC είπε τον Νοέμβριο ότι θα χρειαζόταν για να έχει αρκετό χρόνο για να εμβολιαστεί. Η Ρωσία και η Μαλαισία έχουν επίσης προστεθεί στον χάρτη του CDC με 46 χώρες που αντιμετωπίζουν τώρα μεγάλες επιδημίες ιλαράς. Ωστόσο, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι η παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς παραμένει απειλή σε άλλα μέρη του κόσμου.

“Η ιλαρά εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους ταξιδιώτες σε μέρη που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα. Το CDC συνιστά σε όλους τους ταξιδιώτες να εμβολιάζονται πλήρως κατά της ιλαράς όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε διεθνή προορισμό”, τόνισε η υπηρεσία στην καθοδήγησή της. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει την έκκλησή τους προς τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν πριν ταξιδέψουν φέτος. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πρόσφατα κρούσματα που συνδέονται με ταξιδιώτες που είχαν μολυνθεί στο εξωτερικό και είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ανέφερε το CBS News.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιπτώσεων που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Φιλαδέλφεια που συνδέονται με ένα μη εμβολιασμένο μωρό. Το βρέφος ήταν αρκετά μεγάλο για να κάνει ένα εμβόλιο με το εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR). Ένα άλλο συνέβη στο Αϊντάχο, το οποίο οι κρατικές υγειονομικές αρχές συνέδεσαν με έναν μη εμβολιασμένο ενήλικα που ταξίδεψε στην Ευρώπη. “Ο ΠΟΥ σημείωσε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς παγκοσμίως, με 30πλάσια αύξηση στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς διεθνείς τουριστικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς, όπως η Αγγλία”, ανέφερε το CDC.

Δύο δόσεις εμβολίου MMR προσφέρουν 97% προστασία κατά της ιλαράς, λέει το CDC, ενώ μία δόση προσφέρει προστασία 93%. Η προστασία είναι δια βίου, λένε οι ειδικοί. Οι περισσότεροι Αμερικανοί έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου μέχρι τα 6 τους χρόνια, αν και τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κρατικές και τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον 55 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα ιλαράς μέχρι στιγμής φέτος σε 17 πολιτείες, ανέφερε το CBS News.

Αυτό είναι κοντά στα 58 συνολικά κρούσματα ιλαράς που αναφέρει το CDC για όλο το 2023. Η τελευταία κορύφωση των ετήσιων κρουσμάτων ιλαράς ήταν το 2019, όταν αναφέρθηκαν 1.274 μολύνσεις, ανέφερε το CBS News. Τα περισσότερα νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν στο Σικάγο, όπου οι υγειονομικές αρχές προσπαθούσαν να περιορίσουν το ξέσπασμα σε καταφύγιο μεταναστών. Νέα κρούσματα έχουν επίσης ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια είπε στο CBS News ότι καταγράφηκαν τέσσερα κρούσματα ιλαράς σε όλη την πολιτεία και ότι «τα κρούσματα έχουν συνδεθεί με ταξίδια σε χώρες με επιδημίες λόγω μειωμένου εμβολιασμού ρουτίνας». Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στην κομητεία Coconino της Αριζόνα ανακοίνωσαν επίσης ένα νέο κρούσμα στις 11 Μαρτίου. Τρεις προηγούμενες μολύνσεις αναφέρθηκαν φέτος στην κομητεία Maricopa της Αριζόνα, η οποία περιλαμβάνει το Phoenix, αλλά το νέο κρούσμα δεν συνδέθηκε με αυτά ή με διεθνή ταξίδια, ανέφερε το CBS News .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιλαρά: Έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως - Εμβολιασμό προτείνει ο ΕΟΔΥ

Ιλαρά: Μια από τις πιο θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες

Γιατί η ιλαρά επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Ο ΠΟΥ αναφέρει αύξηση 79% στα κρούσματα ιλαράς παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιά και πάλι 4 Περιφέρειες αύριο 26 Ιουνίου

Κίνδυνος πυρκαγιάς 26/6: Συνεχίζουν οι επικίνδυνες ημέρες για τη χώρα μας, με την Αττική και την Στερεά Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση σε σχέση με έναν επικείμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καλύτερη υγεία όσοι ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ ζουν σε οίκους ευγηρίας από εκείνους που ζουν στο

Ηλικιωμένοι ΗΠΑ: Οι ηλικιωμένοι που μετακομίζουν σε στέγαση ηλικιωμένων είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία, ιδιαίτερα για τραυματισμούς, κατάγματα ισχίου, τραύματα, ΧΑΠ, αφυδάτωση ή λοιμώξεις του ουροποιητικού. 

Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ; Μπορεί να φταίνε τα σεντόνια ή η παπλωματοθήκη σας

Αυτά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο. Αυτή η μεταβλητότητα, και ένα ευρύ φάσμα σχεδίων μελέτης, καθιστά επίσης δύσκολη τη σύγκριση διαφορετικών μελετών σχετικά με την επίδραση διαφορετικών υφασμάτων στον ύπνο. Επομένως, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά υφάσματα για να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για εσάς.

Το αρνίσιο κρέας ως μια εξαιρετική επιλογή για την αναιμία

Αρνί: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε εύκολα απορροφούμενο σίδηρο και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το αρνί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί και να διατηρήσετε τη γενική σας υγεία.

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Close Icon