Ρεπορτάζ Υγείας

Αυστρία εμβόλια: Μαζική επιτάχυνση εμβολιασμών από τον Απρίλιο

Αυστρία εμβόλια: Μαζική επιτάχυνση εμβολιασμών από τον Απρίλιο

Τα πρώτα δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Αυστρία, που έχουν τεθεί ως στόχος, θα επιτευχθούν έως τις αρχές Απριλίου, με περίπου 1,25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις Biontech / Pfizer και Moderna

Αυστρία εμβόλια: Τα πρώτα δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Αυστρία, που έχουν τεθεί ως στόχος, θα επιτευχθούν έως τις αρχές Απριλίου, με περίπου 1,25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις Biontech / Pfizer και Moderna, όπως επίσης 740.000 δόσεις από την AstraZeneca, από την οποία η πρώτη παράδοση στη χώρα θα φτάσει αύριο, Παρασκευή. Επίσης, αναμένεται μία “μαζική επιτάχυνση” των εμβολιασμών κατά της Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτά δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Μετά την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και την αντίστοιχη απόφαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου, το τροποποιημένο σχέδιο εμβολιασμού θα καταστεί δεσμευτικό για τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια και ως εκ τούτου αναμένεται ότι ένα εκατομμύριο πολίτες στην Αυστρία θα έχουν λάβει το εμβόλιο έως το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, και, επομένως, πλήρη προστασία.

Διαβάστε ΑΚΟΜΗ: Ειδικό σύστημα εντοπισμού κρουσμάτων στην Αυστρία

Επιπλέον, σε περίπτωση έγκρισής τους, ο υπουργός Υγείας υπολογίζει, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, θα υπάρξουν οι πρώτες παραδόσεις από την Johnson & Johnson και την CureVac και πιθανώς από τη Novavax με συνολικά άλλες 1,2 εκατομμύρια δόσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει τις επιλογές δράσης αποφάσισε στο πλαίσιο του προγράμματος προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επιπλέον αγορά 2,9 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Moderna, 1,2 εκατομμυρίων εμβολίων από τη Valneva και 1,9 εκατομμυρίων δόσεων από τη Novavax.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστρία εξαιρεί από ταξιδιωτική οδηγία την Ελλάδα

Εμβολιασμός και μάσκες έναντι των νέων στελεχών του SARS-CoV-2 αντί για lockdowns;

Ο ψηφιακός αγώνας για τον εμβολιασμό εμπόδιο για τους ηλικιωμένους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 6 ακόμη μήνες μπορούν να παραμείνουν στο ΕΣΥ γιατροί που συνταξιοδοτούνται στο τέλος του 2021

Γιατροί ΕΣΥ σύνταξη: Mε απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται να προστίθενται περισσότερες ειδικότητες πέραν αυτών που ορίζει η παρούσα τροπολογία, καθώς και να παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι λέει ο ασθενής μηδέν της νέας παραλλαγής στην Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο κ. Αγγελάκης ήρθε στη χώρα, πριν την ισχύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής. Ο ίδιος έκανε τρεις ελέγχους, από την άφιξή του στις 26 Νοεμβρίου, οι οποίοι ήταν ωστόσο αρνητικοί. Η νόσησή του διαγνώστηκε τελικά στο τέταρτο rapid test.

Πράσινο φως για την επίσπευση της τρίτης δόσης εμβολίου στο 4μηνο

Τρίτη δόση εμβολίου 4μηνο: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ακριβώς μετά την λύση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έτσι ώστε να προσδιοριστεί πλήρως ο χρόνος χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19.

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Έκκληση κάνουν οι ειδικοί σε όλους τους πολίτες να κάνουν τα δωρεάν self test που θα χορηγηθούν δωρεάν, το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς.

79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της "όμικρον" στην ΕΕ έχει καταγράψει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όλα ήπια ή ασυμπτωματικά

Όσον αφορά τα δεδομένα για τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής, το ECDC επισημαίνει ότι προκαταρκτικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι μπορεί να έχει σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης έναντι της μετάλλαξης Δέλτα. Εάν αυτό ισχύει, η Όμικρον αναμένεται, βάσει των μαθηματικών μοντέλων, να προκαλέσει πάνω από το ήμισυ όλων των λοιμώξεων SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ τους επόμενους μήνες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid αυξήθηκαν σε 8.561 την Τετάρτη από 4.373 μια ημέρα νωρίτερα στη Νότια Αφρική

Η παραλλαγή όμικρον ανιχνεύθηκε σε πέντε από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής και αντιπροσώπευε το 74% των γονιδιωμάτων του ιού που προσδιορίστηκε η αλληλουχία τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας.