Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Άσθμα: Υψηλότερος επιπολασμός της νόσου που συνδέεται με ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης στο Δουβλίνο

Άσθμα: Υψηλότερος επιπολασμός της νόσου που συνδέεται με ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης στο Δουβλίνο

Οι κάτοικοι λένε ότι ενώ το Όλιβερ Μποντ είναι τώρα ένα κτήμα σε σοβαρή παρακμή, η κοινότητα είναι ισχυρή, αποφασισμένη και δεσμευμένη να διασφαλίσει ότι θα βελτιωθεί και θα αναγεννηθεί επειγόντως.

Άσθμα: Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι των διαμερισμάτων του Oliver Bond House στο νότιο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου έχουν 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν άσθμα στα ιατρικά τους αρχεία, σε σύγκριση με άλλους ασθενείς που παρακολουθούν το ίδιο γενικό ιατρείο οι οποίοι ζουν τοπικά. Η δημοσιευμένη ανάλυση της Ιατρικής Σχολής για την υγεία του αναπνευστικού σε μια Γενική Ιατρική της Νότιας Πόλης του Δουβλίνου δείχνει ότι «ακόμη και αν ο ασθενής είχε ιατρική κάρτα ή όχι, οι κάτοικοι του Oliver Bond House είχαν 1,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ενδείξεις για άσθμα στα ιατρικά αρχεία από άλλους ασθενείς στο ίδιο ιατρείο».

Σύμφωνα με την Catherine Hayes, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο Trinity και συγγραφέα της έκθεσης, “Ο σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να περιγράψει την κατανομή των προβλημάτων υγείας και των υπηρεσιών στις τοπικές κοινότητες. Η έκθεση δεν αποδεικνύει ότι οι συνθήκες στέγασης που αναφέρθηκαν από τους κατοίκους του Oliver Bond προκαλούν άσθμα». «Οι δύο αναφορές δείχνουν ότι αυτοί οι κάτοικοι έχουν περισσότερο καταγεγραμμένο άσθμα από άλλους που ζουν τοπικά και ότι αναφέρουν συνθήκες στέγασης που άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι προκαλούν αναπνευστική ασθένεια». Η έκθεση ήταν μια μελέτη περίπτωσης στο πλαίσιο ενός έργου SMART D8 που στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών υπηρεσιών υγείας και των κοινοτήτων στη χρήση δεδομένων υγείας για τον προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας και των παρεμβάσεων δημόσιας υγείας. Το SMART D8 είναι μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών στο Δουβλίνο  μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας. Ο Darach O’Ciardha, GP & Επίκουρος Καθηγητής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, η Trinity είπε: “Το Smart D8 μας χρηματοδότησε για να συνεργαστούμε με κοινότητες για να πλαισιώσουμε ερωτήσεις και να προσπαθήσουμε να τις απαντήσουμε με τοπικά δεδομένα. Σε αυτήν την περίπτωση γενικά τα δεδομένα πρακτικής ήταν τα πιο χρήσιμα. Χρησιμοποιήσαμε μεθόδους που αναπτύχθηκαν από το έργο Tomorrow’s Care που χρηματοδοτείται από την HSE. Αυτές οι μέθοδοι επιτρέπουν την περιγραφή πτυχών ενός πληθυσμού πρακτικής άσκησης ή της υγείας μιας κοινότητας χρησιμοποιώντας δεδομένα γενικής πρακτικής με νέο τρόπο.” Η έκθεση “Αναπνευστική υγεία μεταξύ των κατοίκων του Oliver Bond House” “Respiratory Health Among Residents of Oliver Bond House” ακολουθεί μια προηγούμενη αναφορά για τις φυσικές συνθήκες στο συγκρότημα – “Περιβαλλοντικές συνθήκες στο Oliver Bond House” “Environmental Conditions in Oliver Bond House” – που δημοσιεύτηκε από τον Robert Emmet CDP το 2021, η οποία υπογράμμισε την ανεπάρκεια των ίδιων των φυσικών κτιρίων .

Περίπου το 82,8% των κατοίκων αναφέρει προβλήματα με μούχλα και υγρασία στα σπίτια του, πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους (35%) αναφέρει επίσης προβλήματα αποχέτευσης, πάνω από το 30% έχει νερό στα σπίτια του, επιδεινώνοντας τη μούχλα και την υγρασία και πάνω από το 55% των κατοίκων έχουν ενημερωθεί από έναν ιατρό ότι η υγρασία, η μούχλα ή τα λύματα συμβάλλουν στην κακή υγεία των οικογενειών τους. «Είμαστε κυριολεκτικά άρρωστοι περιμένοντας, σωματικά και ψυχικά», δήλωσε ο Gayle Cullen, Πρόεδρος της Ομάδας Κατοίκων του Oliver Bond. “Οι άνθρωποι ζουν με μεγάλη υγρασία και μούχλα. Τα περισσότερα από τα παράθυρα είναι κακώς τοποθετημένα, παλιά και ρευστά. Είναι αδύνατο να διατηρηθούν τα διαμερίσματα ζεστά, γεγονός που επιβαρύνει τους κατοίκους με επιπλέον κόστος μαζί με την επιβάρυνση της υγείας.” “Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά ιδιαίτερα είναι πραγματικά ευάλωτα στις επιπτώσεις του κρύου, της υγρασίας και των σπορίων μούχλας. Η έκθεση Trinity School of Medicine είναι εξαιρετική καθώς υποστηρίζει αυτό που λέμε εδώ και χρόνια – αυτά τα διαμερίσματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα επίπεδα άσθματος είναι δύο φορές υψηλότερα για τους ανθρώπους που ζουν στο Oliver Bond House από ό,τι για τους ανθρώπους αλλού και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτού του είδους τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα ή δεν έλαβαν μέτρα πριν από τώρα.” Σχέδια αναγέννησης ανακοινώθηκαν για το συγκρότημα και ένα φόρουμ αναγέννησης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 για την επίβλεψη του έργου για την επίτευξη των απαιτούμενων φυσικών βελτιώσεων. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στο έργο μέχρι σήμερα και ένα χρονοδιάγραμμα 15-20 ετών για την ολοκλήρωση του έργου. Το Oliver Bond House είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα συγκροτήματα διαμερισμάτων στην πόλη του Δουβλίνου. Βρίσκεται μεταξύ του ποταμού Liffey και του Liberties στο νοτιοδυτικό κέντρο της πόλης, χτίστηκε το 1936 και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα της πόλης Herbert Simms Oliver Bond. Οι κάτοικοι λένε ότι ενώ το Όλιβερ Μποντ είναι τώρα ένα κτήμα σε σοβαρή παρακμή, η κοινότητα είναι ισχυρή, αποφασισμένη και δεσμευμένη να διασφαλίσει ότι θα βελτιωθεί και θα αναγεννηθεί επειγόντως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς o κρύος αέρας, η ξηρότητα και η ρύπανση μπορούν να ενισχύσουν τα συμπτώματα του άσθματος;

Μελέτη αποκαλύπτει μεταβολίτες εσωτερικών χώρων ως βασικούς δείκτες στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα

Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με το άσθμα υπογραμμίζει τους κινδύνους στα εργοστάσια επεξεργασίας μαριχουάνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Close Icon