Επιστημονικά Νέα

Έρευνα άσθμα: Ανοίγει ο δρόμος για μια επαναστατική θεραπεία του άσθματος

Έρευνα άσθμα: Ανοίγει ο δρόμος για μια επαναστατική θεραπεία του άσθματος

Έρευνα άσθμα: Εστιασμένη στη βιολογική θεραπεία, η μελέτη αναφέρει ότι το 92% των ασθενών που χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία θα μπορούσαν να μειώσουν με ασφάλεια τη δόση των εισπνεόμενων στεροειδών

Η πολυεθνική μελέτη, όπως δημοσιεύτηκε στο The Lancet , αποκαλύπτει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τη διαχείριση του σοβαρού άσθματος χωρίς την κοινή εξάρτηση από εισπνεόμενα στεροειδή υψηλής δόσης. Εστιασμένη στη βιολογική θεραπεία, η μελέτη αναφέρει ότι το 92% των ασθενών που χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία θα μπορούσαν να μειώσουν με ασφάλεια τη δόση των εισπνεόμενων στεροειδών, ενώ πάνω από το 60% εξαλείφει με επιτυχία τη χρήση στεροειδών. Το άσθμα, μια διαδεδομένη αναπνευστική πάθηση που επηρεάζει σχεδόν 300 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα προκλητική για το 3 έως 5% με σοβαρό άσθμα. Αυτοί οι ασθενείς εμφανίζουν καθημερινά συμπτώματα δύσπνοιας, σφίξιμο στο στήθος και επίμονο βήχα, που συχνά οδηγεί σε συχνές νοσηλεύσεις λόγω κρίσεων άσθματος.

Μετασχηματιστικά αποτελέσματα: Ελαχιστοποίηση των παρενεργειών

Αυτή η σημαντική εξέλιξη θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή των ασθενών με σοβαρό άσθμα ελαχιστοποιώντας ή εξαλείφοντας τις συχνά σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με τακτικά εισπνεόμενα στεροειδή υψηλής δόσης. Αυτές οι παρενέργειες περιλαμβάνουν καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση, ο διαβήτης και ο καταρράκτης, παρέχοντας ελπίδα για βελτιωμένη ποιότητα ζωής για σχεδόν 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που πλήττονται από άσθμα.

Αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων άσθματος

Το σοβαρό άσθμα, που επηρεάζει το 3 έως 5% του παγκόσμιου πληθυσμού άσθματος, έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά συμπτώματα όπως δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος και επίμονο βήχα, που συχνά οδηγούν σε συχνές νοσηλείες λόγω κρίσεων άσθματος . Η μελέτη SHAMAL, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Τζάκσον, Επικεφαλής του Κέντρου Σοβαρού Άσθματος στο Guy’s and St Thomas’ και Καθηγητή Αναπνευστικής Ιατρικής στο King’s College του Λονδίνου, θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση που θα αλλάξει το παιχνίδι για να ανακουφίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σοβαρό άσθμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με το άσθμα υπογραμμίζει τους κινδύνους στα εργοστάσια επεξεργασίας μαριχουάνας

Πόσο σημαντικοί είναι οι αφυγραντήρες για την διατήρηση της υγείας μας;

Πώς η υγρασία επηρεάζει τα άτομα με άσθμα;

Γιατί το άσθμα χειροτερεύει όταν είστε άρρωστοι;

Πώς δύο πρωτεΐνες που συνδέονται με το RNA συμβάλλουν στη φλεγμονή του άσθματος

Πώς ο αφυγραντήρας μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής;

Πώς το άσθμα μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σας ζωή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Εξετάσεις αίματος: Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ατομικές σας ανάγκες και ανησυχίες υγείας με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την καταλληλότερη συχνότητα αιματολογικών εξετάσεων για εσάς.

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

η παρουσίαση αυτής της συσχέτισης της αυτοανοσίας ή του γυναικείου φύλου με επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διακρίνουν μεταξύ της διασταυρούμενης ψευδούς θετικότητας και της ανάκαμψης του SARS-CoV-2.

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουρολοίμωξη ορισμός: Τα κρούσματα ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) αυξάνονται. Δυστυχώς, τυχαίνει να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα υγείας για τα οποία δεν μιλάμε όλοι – είτε από αμηχανία είτε από ντροπαλότητα.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."