Αποκλειστικά

ΥΠΕΔΥΦΚΑ : Στον αέρα ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

ΥΠΕΔΥΦΚΑ : Στον αέρα ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Δύο μήνες μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και ο έλεγχος καταγγελιών και των παρόχων, εξακολουθούν να είναι στον αέρα στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το άρθρο 30 και 71 του ν. 4931/2022 «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», με το οποίο καταργήθηκε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας του ΕΟΠΥΥ), εξεδόθη η αριθμ. απόφ. 128/832/09-06-2022 του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τη Διάρθρωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων, με κατανομή αρμοδιοτήτων στις οργανικές μονάδες, η διάρθρωση δηλαδή της Διεύθυνσης που αντικαθιστούσε μια ολόκληρη ελεγκτική Υπηρεσία!!!

 

Στην απόφαση αυτή μνημονεύεται «Το από 02-06-2022 ενημερωτικό σημείωμα του Προϊσταμένου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων, στο οποίο προτείνεται «η διάρθρωσή της σε Τμήματα και η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Τμημάτων». Σημειωτέων ότι στην Διεύθυνση αυτή τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος, ιατρός που υπηρετούσε στην π. ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με ανάθεση της θέσης, χωρίς να έχει κριθεί Διευθυντής, ενώ υπήρχαν άλλοι δύο διευθυντές στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, οι οποίοι είχαν κριθεί και κατείχαν νόμιμα τον τίτλο του διευθυντού και οι οποίοι δεν επελέγησαν από τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ για τη θέση του Διευθυντού και τοποθετήθηκαν ως απλοί υπάλληλοι στη νέα Διεύθυνση ελέγχου !!!

Στους επιχειρησιακούς στόχους της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων λοιπόν, βλέπουμε ότι προβλέπεται ο έλεγχος και η αξιολόγηση εκκρεμών υποθέσεων της π. ΥΠΕΔΥΦΚΑ και πουθενά η συνέχιση ελέγχων δαπανών υγείας, παρά μόνο αξιολόγηση των παλαιών υποθέσεων που είχε ανέλεγκτες η ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Επιπλέον στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης και των Τμημάτων της, δεν συμπεριλαμβάνεται η επιβολή ποινών, έστω των παλιών εκκρεμών υποθέσεων της π. ΥΠΕΔΥΦΚΑ, που δεν είχαν προλάβει να επιβληθούν ποινές από το αντίστοιχο τμήμα της.

Έγκυρες δε πληροφορίες  του www.healthweb.gr , αναφέρουν ότι ο νέος Προϊστάμενος, που εισηγήθηκε τις αρμοδιότητες και την διάρθρωση της νέας διεύθυνσης, υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση, λίγες μόνο ημέρες από τον ορισμό του. Γιατί άραγε;. Ήταν άστοχες οι επιλογές του στα δύο αυτά πεδία; Ήταν αδιέξοδη η λειτουργία της νέας διεύθυνσης; Δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε διεκπεραιωτικά, όπως έχει στηθεί;

  • Δυο μήνες μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πόσες υποθέσεις ελέγχου διεκπεραιώθηκαν από τη νέα διεύθυνση; Πόσες εισαγγελικές παραγγελίες ; Τι έγινε με την επιβολή ποινών; Οι υποθέσεις ελέγχου μήπως κινδυνεύουν με παραγραφή; Ποιος ασχολείται με τις καταγγελίες των ασφαλισμένων για υπερχρεώσεις από τις ιδιωτικές κλινικές και ψευδείς συνταγογραφήσεις,σε όλο το φάσμα δαπανών υγείας του ΕΟΠΥΥ;

 

  • Δεδομένου ότι το Τμήμα καταγγελιών στελεχώνεται από 5 πρώην επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, 3 γραμματείς και έναν πρώην διευθυντή, μπορούν αυτοί να υποκαταστήσουν, τους πολλούς έμπειρους επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ;

 

  • Που τοποθετήθηκαν οι έμπειροι επιθεωρητές γιατροί και φαρμακοποιοί της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στη Διεύθυνση Σχεδιασμού όπου τοποθετήθηκαν, ήταν οι διευθύνσεις που μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους και την εμπειρία τους; ); Με ποια κριτήρια κατατάχθηκαν στις νέες διευθύνσεις; Γιατί απαξιώθηκαν; Που είναι οι υπουργικές αποφάσεις, δύο μήνες μετά την κατάργηση, που θα έθεταν τα κριτήρια για τη μεταφορά των εκκρεμών υποθέσεων και του έμπειρου προσωπικού της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ;

Τελικά, κανείς δεν θέλει ο ΕΟΠΥΥ να διαφυλάξει τα χρήματα των ασφαλισμένων, να θωρακίσει τις δαπάνες υγείας, αφού κανείς στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας δεν θέλει τον ΕΛΕΓΧΟ και αφήνει ατιμώρητους τους παραβάτες παρόχους, να λεηλατούν τις δαπάνες υγείας και απροστάτευτους τους ασφαλισμένους και χρήστες αυτών των δαπανών που μελλοντικά η μόνη επιλογή του Συστήματος θα είναι η αύξηση των δαπανών και η επιβάρυνση των ασφαλισμένων και των νοικοκυριών τους.

  • Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, ότι ένας τέτοιος μεγάλος Οργανισμός με τεράστιες δαπάνες υγείας ακρωτηριάστηκε, γιατί ενδεχομένως κάποιους ενοχλούσε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

 

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΝΤΑΜΠΟΥ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Τελικά διαλύθηκε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ και στην πράξη

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb:Ο υπουργός Υγείας συνόδεψε την Γκογκοζώτου στον ΕΟΠΥΥ και οι συσκέψεις

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Ξεκίνησε το ξήλωμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Στην Βουλή αύριο για ακρόαση και διορισμό η Διοικήτρια και η Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Δικαιώνεται το healthweb : Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για αλλαγή στην οργανωτική δομή του ΕΟΠΥΥ.Παρασκήνιο τι θα κάνει η Διοικήτρια ;

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το νέο ν/σχ του Υπουργείου Υγείας

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Παρασκήνιο-ΥΠΕΔΥΦΚΑ: Πλήθος ερωτηματικών για τις μετακινήσεις του επιθεωρητή

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα προϊόντα κάνναβης

Το φυτό της κάνναβης και ειδικά η ουσία CBD είναι γνωστή σε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών στην χώρα μας, τόσο μέσα από τις θεραπευτικές τους χρήσεις όσο και από διάφορα βρώσιμα προϊόντα αλλά και καλλυντικά.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Όταν ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ τον Δεκέμβριο του 2020 είχε δοθεί ένας πανηγυρικός χαρακτήρας και όλοι θεωρούσαν ότι θα γινόταν με ΣΔΙΤ και ότι θα συμμετείχαν πολλές εταιρείες του χώρου ΄με προϋπολογισμό  100.000.000 ευρώ .Είχαν καταθέσει φάκελο τέσσερα (4) κοινοπρακτικά σχήματα και θα υπήρχε και χρηματοδότηση από  το ταμείο ανάκαμψης.

Στ.Κυμπουρόπουλος στο healthweb: Έχουμε μία κρίσιμη ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας στην Ευρώπ

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος παραχώρησε συνέντευξη στο www.healthweb.gr και την δημοσιογράφο Νικολέτα Ντάμπου , μιλώντας για τις Σπάνιες παθήσεις και την νωτιαία μυϊκή ατροφία αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία λίστα υποχρεωτικών νεογνικών ελέγχων στην Ε.Ε αλλά και για τις ελλείψεις φαρμάκων και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα .

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.