Αποκλειστικά

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Ήρθε λοιπόν στο σχέδιο νόμου  του Υπουργείου Υγείας  η επιβεβαίωση όσων αναφέραμε στο  αποκλειστικό ρεπορτάζ  του  www.healthweb.gr σχετικά με την κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ, της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίν

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη.

Συγκεκριμένα, στο αρθρ. 22 του νομοσχεδίου αυτού οι οργανικές μονάδες που αποτελούν μια ιστορική ελεγκτική Υπηρεσία, λειτουργούσα επί 19 έτη, την ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η θέση του Γενικού Επιθεωρητή καταργούνται. Οι αρμοδιότητες και οι εκκρεμείς υποθέσεις της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. μεταφέρονται στην νεοϊδρυόμενη Αυτοτελή Διεύθυνση Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων υγείας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ. Η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου δίνει την εντύπωση της παντελούς υποβάθμισης του ελεγκτικού έργου στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και του έργου επιβολής κυρώσεων. Η νέα διεύθυνση φαίνεται να ασχολείται μόνο με αξιολογήσεις υποθέσεων, θα κρατάει τις απλές και θα αποστέλλει στην ΕΑΔ τις σοβαρές! Γεννώνται πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία, τη στελέχωση και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης ελέγχου.

Δεν αναφέρεται τίποτε για επιβολή κυρώσεων, ποιος θα τις επιβάλλει και με ποιο νομοθετικό πλαίσιο.

Οι υπηρετούντες  σήμερα στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ επιθεωρητές, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νέα διεύθυνση, θα διέπονται από τις διατάξεις της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όσον αφορά το πλαίσιο διεκπεραίωσης των ελέγχων, θα εξακολουθήσουν δηλ. να είναι βάσει του νόμου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ανακριτικοί υπάλληλοι κατά τον έλεγχο, να κάνουν κατασχέσεις τεκμηρίων ελέγχου, να μη διώκονται για τις απόψεις που θα εκφράζουν στα πορίσματα ελέγχου, θα εισηγούνται την επιβολή κυρώσεων (χρηματικών κυρώσεων, καταγγελίες συμβάσεων) και ποιος θα τις επιβάλλει, δεδομένου ότι΄ όλα αυτά ολοκληρώνονταν μέχρι τώρα στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ; Ποιος θα απαντά στις προσφυγές των παρόχων στα δικαστήρια; Θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα; Αντέχουν καθυστερήσεων οι δαπάνες υγείας του ΕΟΠΥΥ;

Οι υποθέσεις της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν ελέγχους , σχετικά με απάτες και διαφθορά, διεκπεραίωση εισαγγελικών παραγγελιών και θα πρέπει να αποστέλλονται στην ΕΑΔ ,από τη νέα Διεύθυνση.

  •  Γιατί λοιπόν δεν ενσωματώθηκε, όλη η ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ, ως τομέας με τις αρμοδιότητες που έχει ;
  •  Γιατί δεν ενσωματώνεται, ακόμη και τώρα, δεν είναι αργά , απευθείας η ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ, να τελειώνει το θέμα και να μεταφερθούν εκεί και οι επιθεωρητές και οι εκκρεμείς υποθέσεις;
  • Το δημόσιο συμφέρον και η διαφθορά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας ,επιβάλλει την άμεση μεταφορά του προσωπικού που έχει διοριστεί στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ και διαθέτει πολυετή εμπειρία, αν επιθυμεί να αποσπαστεί στην ΕΑΔ.

Ποια μεγάλη καθυστέρηση των ελέγχων θα προκύψει, με τις όποιες συνέπειες για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ…

  • Αναμένουμε να δούμε η αντιπολίτευση τι θέση θα πάρει κατά την συζήτηση στην Βουλή ;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το νέο ν/σχ του Υπουργείου Υγείας

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Ξεκίνησε το ξήλωμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα προϊόντα κάνναβης

Το φυτό της κάνναβης και ειδικά η ουσία CBD είναι γνωστή σε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών στην χώρα μας, τόσο μέσα από τις θεραπευτικές τους χρήσεις όσο και από διάφορα βρώσιμα προϊόντα αλλά και καλλυντικά.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Όταν ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ τον Δεκέμβριο του 2020 είχε δοθεί ένας πανηγυρικός χαρακτήρας και όλοι θεωρούσαν ότι θα γινόταν με ΣΔΙΤ και ότι θα συμμετείχαν πολλές εταιρείες του χώρου ΄με προϋπολογισμό  100.000.000 ευρώ .Είχαν καταθέσει φάκελο τέσσερα (4) κοινοπρακτικά σχήματα και θα υπήρχε και χρηματοδότηση από  το ταμείο ανάκαμψης.

Στ.Κυμπουρόπουλος στο healthweb: Έχουμε μία κρίσιμη ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας στην Ευρώπ

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος παραχώρησε συνέντευξη στο www.healthweb.gr και την δημοσιογράφο Νικολέτα Ντάμπου , μιλώντας για τις Σπάνιες παθήσεις και την νωτιαία μυϊκή ατροφία αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία λίστα υποχρεωτικών νεογνικών ελέγχων στην Ε.Ε αλλά και για τις ελλείψεις φαρμάκων και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα .