Αποκλειστικά

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Ήρθε λοιπόν στο σχέδιο νόμου  του Υπουργείου Υγείας  η επιβεβαίωση όσων αναφέραμε στο  αποκλειστικό ρεπορτάζ  του  www.healthweb.gr σχετικά με την κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ, της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίν

Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  Θεανώ Καρποδίνη.

Συγκεκριμένα, στο αρθρ. 22 του νομοσχεδίου αυτού οι οργανικές μονάδες που αποτελούν μια ιστορική ελεγκτική Υπηρεσία, λειτουργούσα επί 19 έτη, την ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η θέση του Γενικού Επιθεωρητή καταργούνται. Οι αρμοδιότητες και οι εκκρεμείς υποθέσεις της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. μεταφέρονται στην νεοϊδρυόμενη Αυτοτελή Διεύθυνση Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων υγείας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ. Η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου δίνει την εντύπωση της παντελούς υποβάθμισης του ελεγκτικού έργου στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και του έργου επιβολής κυρώσεων. Η νέα διεύθυνση φαίνεται να ασχολείται μόνο με αξιολογήσεις υποθέσεων, θα κρατάει τις απλές και θα αποστέλλει στην ΕΑΔ τις σοβαρές! Γεννώνται πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία, τη στελέχωση και το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης ελέγχου.

Δεν αναφέρεται τίποτε για επιβολή κυρώσεων, ποιος θα τις επιβάλλει και με ποιο νομοθετικό πλαίσιο.

Οι υπηρετούντες  σήμερα στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ επιθεωρητές, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νέα διεύθυνση, θα διέπονται από τις διατάξεις της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όσον αφορά το πλαίσιο διεκπεραίωσης των ελέγχων, θα εξακολουθήσουν δηλ. να είναι βάσει του νόμου της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ανακριτικοί υπάλληλοι κατά τον έλεγχο, να κάνουν κατασχέσεις τεκμηρίων ελέγχου, να μη διώκονται για τις απόψεις που θα εκφράζουν στα πορίσματα ελέγχου, θα εισηγούνται την επιβολή κυρώσεων (χρηματικών κυρώσεων, καταγγελίες συμβάσεων) και ποιος θα τις επιβάλλει, δεδομένου ότι΄ όλα αυτά ολοκληρώνονταν μέχρι τώρα στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ; Ποιος θα απαντά στις προσφυγές των παρόχων στα δικαστήρια; Θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα; Αντέχουν καθυστερήσεων οι δαπάνες υγείας του ΕΟΠΥΥ;

Οι υποθέσεις της ΥΠΕΔΥΦΚΑ αφορούν ελέγχους , σχετικά με απάτες και διαφθορά, διεκπεραίωση εισαγγελικών παραγγελιών και θα πρέπει να αποστέλλονται στην ΕΑΔ ,από τη νέα Διεύθυνση.

  •  Γιατί λοιπόν δεν ενσωματώθηκε, όλη η ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ, ως τομέας με τις αρμοδιότητες που έχει ;
  •  Γιατί δεν ενσωματώνεται, ακόμη και τώρα, δεν είναι αργά , απευθείας η ΥΠΕΔΥΦΚΑ στην ΕΑΔ, να τελειώνει το θέμα και να μεταφερθούν εκεί και οι επιθεωρητές και οι εκκρεμείς υποθέσεις;
  • Το δημόσιο συμφέρον και η διαφθορά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας ,επιβάλλει την άμεση μεταφορά του προσωπικού που έχει διοριστεί στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ και διαθέτει πολυετή εμπειρία, αν επιθυμεί να αποσπαστεί στην ΕΑΔ.

Ποια μεγάλη καθυστέρηση των ελέγχων θα προκύψει, με τις όποιες συνέπειες για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ…

  • Αναμένουμε να δούμε η αντιπολίτευση τι θέση θα πάρει κατά την συζήτηση στην Βουλή ;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το νέο ν/σχ του Υπουργείου Υγείας

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Ξεκίνησε το ξήλωμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.