Editorial

Νομοσχέδιο ΕΟΠΥΥ: Φέρνει κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Νομοσχέδιο ΕΟΠΥΥ: Φέρνει κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ φέρνει το  νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο  αναμένεται να  κατατεθεί  προς ψήφιση, στη Βουλή  από τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη  μέχρι τέλος Δεκέμβριου  2021, προβληματίζει το άρθρο με το οποίο καταργείται η  υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης  ΥΠΕΔΥΦΚΑ , δηλαδή ο ελεγκτικός μηχανισμός του οργανισμού .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.healthweb.gr ,η κυρία Θεανώ  Καρποδίνη εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ , αλλαγή της διάρθρωσης του Οργανισμού ,όντας μόνο προσωρινή διοικήτρια. Οι αλλαγές  είναι σαρωτικές και μη αναγκαίες για τον Οργανισμό ,μεταξύ των οποίων η αύξηση του αριθμού Γενικών  Διευθύνσεων , η κατάτμηση Διευθύνσεων σε περισσότερες , καθώς σήμερα απαιτείται  η σύμπτυξη του Δημοσίου τομέα και όχι η αύξηση όπως γίνεται με την κατάτμηση των διευθύνσεων που προτείνει η κ. Καρποδίνη και η κατάργηση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ ,της ΥΠΕΔΥΦΚΑ !!

Είναι ακραίο και παράδοξο , να ζητάει η διοίκηση  του ΕΟΠΥΥ να καταργηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός του οργανισμού που είναι η ΥΠΕΔΥΦΚΑ, καθώς ο ρόλος της είναι να ελέγχει τις δαπάνες ,να εντοπίζει τυχόν παραβάσεις των παρόχων, μέσα από την επεξεργασία ηλεκτρονικών αρχείων αλλά και με φυσική παρουσία ,με επιτόπιους ελέγχους και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις  .Οι επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, έχουν τεράστια εμπειρία ,η δράση της  Υπηρεσίας ήταν σημαντική στον εντοπισμό παραβάσεων ,στην επιβολή αυστηρών προστίμων καθώς και στην εισήγηση στη διοίκηση λήψης αποφάσεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και Εθνικής Οικονομίας .

Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της διαφθοράς στην υγεία  (EHFCN),όπου είχε λάβει και βραβείο για τις μεθόδους που ακολούθησε για την πάταξη της διαφθοράς.

  • Η αντικατάσταση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ με  κάποιου είδους διεύθυνση και τμήμα ,χωρίς δυνατότητες πραγματικής έρευνας , τι σηματοδοτεί ; Την αποδυνάμωση των ελέγχων ; .

Η εξάρθρωση του κυκλώματος , που χρέωσε 5 εκατομμύρια ευρώ τον οργανισμό από ψεύτικες συνταγογραφήσεις  κ.α, μήπως πρέπει να θυμίσει ότι χρειάζεται ενίσχυση ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΠΥΥ και όχι αποδυνάμωση ;

Να σημειώσουμε ότι οι επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατέχουν ειδική πιστοποίηση για τους ελέγχους και την αρμοδιότητα κατά τον έλεγχο να έχουν ανακριτική ιδιότητα , σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία της .

  • Θα δεχτεί τελικά ο Υπουργός Υγείας τέτοια διάταξη ,όχι μόνο για την ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,αλλά και των λοιπών αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ;

 

Οψόμεθα και παρακολουθούμε…

 

 Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Παρασκήνιο-ΥΠΕΔΥΦΚΑ: Πλήθος ερωτηματικών για τις μετακινήσεις του επιθεωρητή

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

100 γιατροί στην ‘’φάκα’’ του ΕΟΠΥΥ για υπερυνταγογράφηση

Σύσκεψη για εξορθολογισμό των δαπανών της Υγείας

Κώστας Κερασίδης: Ο Υπουργός Υγείας το μόνο που πράττει είναι να απαξιώνει τον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι φιλόδοξοι στόχοι και ο άγνωστος σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας  

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο σχεδιασμός.

DRGs: Πόσα χρήματα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στο ΚΕΤΕΚΝΥ για τα περιστατικά COVID;

DRGs: Ο ΕΟΠΥΥ πόσα χρήματα πληρώνει στο ΚΕΤΕΚΝΥ για κάθε νοσηλεία COVID-19 σε ΜΕΘ με διασωλήνωση αλλά και σε απλές κλίνες ; Ποια είναι η υψηλότερη αλλά και η μέση χρέωση καθώς και η χαμηλότερη στην Ελλάδα ; Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και οι νοσηλείες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί […]

Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια για τους εμβολιασμούς κατά του COVID  δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;

Covid Free GR: Η Κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον υπουργό  ψηφιακής πολιτικής ότι ξεκινάει η λειτουργία της  εφαρμογής Covid Free GR μέσω της οποίας θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε υποψηφίου πελάτη τόσο στα εστιατόρια όσο και σε άλλα μαγαζιά που θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά και όπου απαιτείται έλεγχος προκειμένου να γίνει κάποιος δεκτός. Από πλοία και αεροπλάνα μέχρι τα καταστήματα εστίασης και τα γυμναστήρια.