Editorial

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

της Νικολέτας Ντάμπου

Ας θυμηθούμε την απόφαση  υπ’ αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ.31765/26-04-2017 (ΦΕΚ 201/28.04.2017 τ. Υ.Ο.Ο.Δ.), την οποία υπέγραφαν οι Συριζαίοι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, για την παύση  πριν την λήξη της θητείας της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και στην θέση αυτή τοποθέτησαν τον κ. Γεώργιο Σπυρίδη , κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ημαθίας ,στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Τότε , λοιπόν, θυμάμαι είχε προκληθεί τεράστιο σκάνδαλο για αυτήν την απόφαση των δύο Συριζαίων υπουργών Υγείας, ενώ απασχολήθηκε έντονα ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος .

Δυο χρόνια μετά και μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές 2019 , ο φόβος των δύο Συριζαίων  υπουργών  Υγείας του  Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη,  από την επικείμενη αλλαγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, τους  οδήγησε να  τροποποιήσουν  την τότε απόφαση διορισμού του κ. Σπυρίδη, πλέον  Γενικού Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ ), πριν ακόμα λήξει η τριετής θητεία του, καθώς έληγε το 2020 και να την ανανεώσουν για πέντε χρόνια πλέον , όπως προβλέπει ο νέος νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ,αντί για τρία που ίσχυε παλαιότερα.

Εμείς αναρωτιόμαστε : Γιατί πραγματοποιήθηκε η παράτυπη αυτή ενέργεια και μάλιστα τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές; Πόσο νόμιμη είναι η εν λόγω  τροποποίηση ,πριν ακόμα λήξει η θητεία του νυν Γενικού Επιθεωρητή ΥΠΕΔΥΦΚΑ κ. Σπυρίδη ;

Για εμάς είναι απόλυτα ερμηνεύσιμο : Θα χάσουμε που θα χάσουμε ,σκέφτηκαν , τις εκλογές, να μην συνεχίσουμε να έχουμε το δικό μας άνθρωπο στον έλεγχο των δαπανών; Να τιμωρεί και να αθωώνει όποιον του συστήνουμε;  Να μας δίνει και ό,τι πληροφορίες έχουμε ανάγκη, αφού είναι κομματικό μας στέλεχος και μας χρωστάει χάρη ; 

Πραγματικά , πόσο θράσος δείχνει αυτή η απόφαση! Μάλλον, νόμιζαν ότι θα περάσει στα ψιλά  και δεν θα την πάρει είδηση κανένας . To Healthweb είναι γνωστό, για την έρευνα εις βάθος που κάνει για τα θέματα πολιτικής Υγείας και δεν του ξεφεύγει καμία απόφαση !

Στην απόφαση, λοιπόν, περιέργως  επικαλούνται και την τότε  παύση της προηγούμενης Γενικής Επιθεωρήτριας ,της κυρίας Γεωργιάδου, που επαύθη το 2017 ,διαρκούσης της θητείας της, από τον τότε υπουργό υγείας Ανδρέα ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλου Πολάκη. Για την παύση της κ.Γεωργιάδου και το διορισμό του  εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σπυρίδη επισημαίνουμε ότι είχε κάνει και ερώτηση στη Βουλή  ο βουλευτής  Άδωνις Γεωργιάδης – Διαβάστε εδώ : Ερώτηση Γεωργιάδη για την απομάκρυνση της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της ΥΠΕΔΦΚΑ καθώς και άλλοι βουλευτές και πολιτικά κόμματα, στις οποίες όμως δεν απάντησε η τότε ηγεσία του υπουργείου υγείας …!

Τέτοια κι άλλα πολλά, φαίνεται κάνατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και να γιατί, μεταξύ άλλων χάσετε ,τις εκλογές!

Εμείς στο healthweb, συνεχίζουμε την έρευνα  παράτυπων αποφάσεων  και θα  αναδεικνύουμε ,όποτε βρεθεί κάτι επιλήψιμο!! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λίστα ελλειπτικών φαρμάκων: Ο ΕΟΦ δεν γνωρίζει ποια φάρμακα δεν κυκλοφορούν ή είναι σε Sunset Clause

ΙΦΕΤ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα ή το μεγάλο κόλπο ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελλείψεις φαρμάκων : Ερωτήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση

Συχνά πυκνά εμφανίζονται ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά τα τελευταία 10 - 12 χρόνια, όμως δεν ασχολήθηκε κανείς επισταμένα να εξετάσει ποια είναι η γενεσιουργός αιτία αυτού του προβλήματος.

Η εξοικονόμηση ‘’ φάντασμα ‘’ που πέτυχε το Υπ. Υγείας για το φάρμακο

Είναι να απορεί κανείς με τις γνώσεις οικονομικών που έχουν στο υπουργείο Υγείας. Μιλάνε για εξοικονόμηση που πέτυχαν οι πολυμελείς και ανομοιογενείς  επιτροπές για το φάρμακο με τη  μείωση των τιμών που πέτυχαν στις συμφωνίες για τους κλειστούς προϋπολογισμούς.

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.

Κρίσιμα ερωτήματα πριν ξεκινήσει η προμήθεια του υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF

Θέτουμε κρίσιμα ερώτημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF για τη μεταρρύθμιση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης , ώστε να μην υπάρχει και νέα σπατάλη, ως συνήθως.