Editorial

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

Σκανδαλώδης παράταση της θητείας του Γεν. επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ πριν τις εκλογές

της Νικολέτας Ντάμπου

Ας θυμηθούμε την απόφαση  υπ’ αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ.31765/26-04-2017 (ΦΕΚ 201/28.04.2017 τ. Υ.Ο.Ο.Δ.), την οποία υπέγραφαν οι Συριζαίοι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, για την παύση  πριν την λήξη της θητείας της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και στην θέση αυτή τοποθέτησαν τον κ. Γεώργιο Σπυρίδη , κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ημαθίας ,στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Τότε , λοιπόν, θυμάμαι είχε προκληθεί τεράστιο σκάνδαλο για αυτήν την απόφαση των δύο Συριζαίων υπουργών Υγείας, ενώ απασχολήθηκε έντονα ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος .

Δυο χρόνια μετά και μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές 2019 , ο φόβος των δύο Συριζαίων  υπουργών  Υγείας του  Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη,  από την επικείμενη αλλαγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, τους  οδήγησε να  τροποποιήσουν  την τότε απόφαση διορισμού του κ. Σπυρίδη, πλέον  Γενικού Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ ), πριν ακόμα λήξει η τριετής θητεία του, καθώς έληγε το 2020 και να την ανανεώσουν για πέντε χρόνια πλέον , όπως προβλέπει ο νέος νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ,αντί για τρία που ίσχυε παλαιότερα.

Εμείς αναρωτιόμαστε : Γιατί πραγματοποιήθηκε η παράτυπη αυτή ενέργεια και μάλιστα τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές; Πόσο νόμιμη είναι η εν λόγω  τροποποίηση ,πριν ακόμα λήξει η θητεία του νυν Γενικού Επιθεωρητή ΥΠΕΔΥΦΚΑ κ. Σπυρίδη ;

Για εμάς είναι απόλυτα ερμηνεύσιμο : Θα χάσουμε που θα χάσουμε ,σκέφτηκαν , τις εκλογές, να μην συνεχίσουμε να έχουμε το δικό μας άνθρωπο στον έλεγχο των δαπανών; Να τιμωρεί και να αθωώνει όποιον του συστήνουμε;  Να μας δίνει και ό,τι πληροφορίες έχουμε ανάγκη, αφού είναι κομματικό μας στέλεχος και μας χρωστάει χάρη ; 

Πραγματικά , πόσο θράσος δείχνει αυτή η απόφαση! Μάλλον, νόμιζαν ότι θα περάσει στα ψιλά  και δεν θα την πάρει είδηση κανένας . To Healthweb είναι γνωστό, για την έρευνα εις βάθος που κάνει για τα θέματα πολιτικής Υγείας και δεν του ξεφεύγει καμία απόφαση !

Στην απόφαση, λοιπόν, περιέργως  επικαλούνται και την τότε  παύση της προηγούμενης Γενικής Επιθεωρήτριας ,της κυρίας Γεωργιάδου, που επαύθη το 2017 ,διαρκούσης της θητείας της, από τον τότε υπουργό υγείας Ανδρέα ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλου Πολάκη. Για την παύση της κ.Γεωργιάδου και το διορισμό του  εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σπυρίδη επισημαίνουμε ότι είχε κάνει και ερώτηση στη Βουλή  ο βουλευτής  Άδωνις Γεωργιάδης – Διαβάστε εδώ : Ερώτηση Γεωργιάδη για την απομάκρυνση της πρώην γενικής επιθεωρήτριας της ΥΠΕΔΦΚΑ καθώς και άλλοι βουλευτές και πολιτικά κόμματα, στις οποίες όμως δεν απάντησε η τότε ηγεσία του υπουργείου υγείας …!

Τέτοια κι άλλα πολλά, φαίνεται κάνατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και να γιατί, μεταξύ άλλων χάσετε ,τις εκλογές!

Εμείς στο healthweb, συνεχίζουμε την έρευνα  παράτυπων αποφάσεων  και θα  αναδεικνύουμε ,όποτε βρεθεί κάτι επιλήψιμο!! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το κόστος των εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού που δεν χρησιμοποιήθηκαν;

Ποιος θα πληρώσει την ‘’ταμπακέρα’’ για το Clawback

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.