Ρεπορτάζ Υγείας

Αναστολή της επίσχεσης από τον ΣΕΚ

Αναστολή της επίσχεσης από τον ΣΕΚ

Ανέστειλε την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚ ελπίζει ότι το υπουργείο Υγείας θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό.

Κατά τη συνάντηση δόθηκαν ρητές διαβεβαιώσεις σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων για τον μήνα Απρίλιο και των ληξιπρόθεσμων χρεών (εκτός Ι.Κ.Α.), έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, έτσι ο Σ.Ε.Κ. αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας αυτής. 

«Η απόφαση αυτή αποτελεί μια κίνηση καλής πίστης που βασίζεται στην ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τουλάχιστον τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της Πολιτείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών είχε φτάσει για το θέμα  μέχρι την Ε.Ε. όπου παρέδωσε το καλοκαίρι επιστολή στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνο για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, ΑntonioTajani, με την οποία τον ενημέρωνε σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές στη χώρα μας, εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους. 

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι εκπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τους ιδιωτικούς παρόχους Υγείας ήταν προγραμματισμένες να εξοφληθούν από την τελευταία δόση που έλαβε η Ελλάδα (στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της από την Τρόικα), με το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ να αντικατοπτρίζει τη μερική εξόφληση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, που προέκυψαν κατά την περίοδο 2007-2011, διάδοχος των οποίων είναι ο ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας μπορεί να παραταθεί το lockdown

Χριστούγεννα με ... μέτρο λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου

Οι οίκοι ανοχής καλά κρατούν εν καιρώ πανδημίας - Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, σε βάρος επτά εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Πανελλαδική απεργία με βασικό αίτημα τη θωράκιση του ΕΣΥ

Πανελλαδική απεργία για την Υγεία πραγματοποιείται σήμερα, με βασικό αίτημα τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση του ΕΣΥ. Έξω από το Σισμανόγλειο η κινητοποίηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Οι  διεκδικήσεις ποικίλουν αλλά με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας τόσο του προσωπικού όσο και […]

Δραματικές καταστάσεις στο ΣΩΤΗΡΙΑ

Σακκά Λοιμωξιολόγος Σωτηρία: Ζούμε δραματικές στιγμές. Στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουν αυτό το διάστημα το προσωπικό των νοσοκομείων, αναφέρθηκε η  γιατρός, που μίλησε σήμερα σε πρωινή εκπομπή. Με μία γλαφυρή περιγραφή έστειλε στους πολίτες το μήνυμα για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και προσοχή.  Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Ακόμα και ολόκληρες οικογένειες βρίσκονται στους θαλάμους και νοσηλεύονται είναι από […]

Αλ. Βατόπουλος: Στην επαρχία δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση

Βατόπουλος καθηγητής: Στην επαρχία δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή στο Mega σχολίασε τις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για την συνολική κατάσταση. “Έχουμε ένα μήνα ακόμα, θέλω να πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα είναι […]

Χριστούγεννα με ... μέτρο και περιορισμούς στις μετακινήσεις

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι εξετάζει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα μέρα και με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις, συνυπολογίζοντας και τον παράγοντα ψυχολογία του κόσμου που βρίσκεται στο ναδίρ.