Greek English French German Italian
komo.jpg
Pin It

Το δερματολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής , αυτή τη στιγμή είναι κλειστό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας δερματολόγος. Ο διοικητής κύριος Γεώργιος Φιλιππίδης μιλάει στο www.life2day.gr


Η καθημερινή έρευνα του www.Life2day.gr σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας εξετάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σήμερα έκανε ένα μακρινό ταξίδι. Στο μικροσκόπιο μας το νοσοκομείο της Κομοτηνής το οποίο ανήκει στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Για την παρουσίασή του, μιλήσαμε με τον διοικητή, κύριο Γεώργιο Φιλιππίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορισμένων προσθηκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη αρτιότητα το νοσοκομείο, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στο δερματολογικό που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό λόγω μη ύπαρξης γιατρού.


Tο www.life2day.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME ) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε κρίση διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ.


Το Νοσοκομείο Κομοτηνής διαθέτει αυτήν την στιγμή τριάντα πέντε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, χειρούργοι, ακτινολόγοι, παθολόγοι, ψυχίατρο, νευρολόγο, παιδίατροι και οι περισσότερες ειδικότητες. Από αυτούς απουσιάζει ο δερματολόγος που αποτελεί και έλλειψη του νοσοκομείου. Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και οι εφημερίες στο κάθε τμήμα βγαίνουν σχετικά εύκολα. Σε κάθε περίπτωση αν υπήρχε μια γενική ενίσχυση γιατρών θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη όπως αντιλαμβάνεται κανείς.


 komo  


Στην Κομοτηνή υπάρχει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τμήμα ανάνηψης στα επείγοντα περιστατικά. Αν και υπάρχει επάρκεια και εκεί στο προσωπικό, ακριβώς λόγω της επείγουσας μορφής του τμήματος αυτού, θα βοηθούσε να υπάρχει ένας ακόμα γιατρός εκεί.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό η στελέχωση φτάνει τα διακόσια περίπου άτομα και ενώ οι βάρδιες βγαίνουν ώστε να μην εκτίθεται το νοσοκομείο, εντούτοις η κατάσταση είναι οριακή. Εδώ, το νοσοκομείο έχει μεγάλη ανάγκη από περίπου δεκαπέντε νοσηλευτές ακόμα ώστε να μπορέσει και στον τομέα αυτό να λειτουργήσει ιδανικά και χωρίς ελλείψεις ή προβλήματα.
Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι κατηγορηματικός στο LIFE2DAY.GR όταν ρωτάμε για τυχόν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ή και τρόφιμα. Εκεί, δεν υπάρχει καμία έλλειψη, οι προμήθειες έρχονται κανονικά αφού η διαδικασία των παραγγελιών εφαρμόζεται ορθά και μεθοδικά με αποτέλεσμα και το νοσοκομείο να παρουσιάζει μία σωστή εικόνα στην οποία δεν υπάρχουν κενά.


Η εικόνα είναι παρομοίως ευχάριστη και στον τομέα των φαρμάκων, αφού όλα τα φάρμακα αγοράζονται με επάρκεια και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ογκολογικό τμήμα με αποτέλεσμα να μην μπαίνει στην διαδικασία να προμηθευτεί τα λεγόμενα "ακριβά φάρμακα" τα οποία ενδεχομένως θα επιβάρυναν σε απαγορευτικό ύψος τον προϋπολογισμό του.Ο διοικητής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο καταφέρνει να λειτουργεί υποδειγματικά αφού τα μηχανήματα έχουν ενταχθεί όλα σε ένα πρόγραμμα τακτικών συντηρήσεων που εφαρμόζεται αυστηρά, με αποτέλεσμα καινούρια ή παλιά μηχανήματα να βρίσκονται συνεχώς σε λειτουργία και να προλαμβάνονται ενδεχόμενες βλάβες τους.


Στην εξαιρετική αυτή οργάνωση του νοσοκομείου βοήθησε και το γεγονός πως ο προϋπολογισμός για το 2016 ήταν μεγαλύτερος απ' ότι για το 2015 και κυμάνθηκε στα είκοσι δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό συνέβαλλε εξάλλου και το γεγονός πως δεν υπάρχουν οφειλές από προηγούμενες χρονιές κι έτσι το νοσοκομείο μπόρεσε να οργανωθεί απρόσκοπτα.Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δέχεται περισσότερα από διακόσια άτομα την ημέρα για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες του. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κλίνες του νοσοκομείου είναι διακόσιες και η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 85% σε μία περιοχή που απαρτίζεται από εκατόν είκοσι χιλιάδες κατοίκους, αναφερόμενοι στον νομό της Ροδόπης.

Pin It

Cook name